Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Cao forumasi...
da li mogu da se pouzdam u ovaj sajt http://nokiashop.rs/oprema/oprema.php?k ... a%20BH-503 posto hocu da kupim (konacno) slusalic BH 503 samo mi treba neko da mi potvrdi da je roba originalna ili ne. Zato sto necu da mi stigne neko sr**e pa da puknem 87 € za dzave... hvala unapred

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Najbolje ti je da pozoves ove sa ovog spiska -> KLIK ili ove sa ovog spiska KLIK i da vidis ko od ovih nabavlja original sluske. Imas Mobis i u NS pa se mozes s njima dogovoriti i nece te boleti glava. ;)

zeljko81
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 15. Okt 2009. 17:38

Post od zeljko81 »

Imam jedan problem, pre par meseci sam kupio slusalice za hpm-70 orginal za sonyericsson k800i, medjutim posle samo dva meseca su crkle, tacnije crkao je adapter u koji ulazi drugi deo slusalica koji ima 3.5 milimetra jack. Zvao sam sve moguce i nemoguce radnje i servise koji se bave mobilnom telefonijom i niko nema takve slusalice, a kamoli samo adapter za slusalice, pa me zanima da li ima neko ideju gde bi to mogao da kupim ili takve slicne slusalice???
Unapred zahvalan

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

zeljko81, možeš uzeti i kineski adapter, isti će biti zvuk kao i sa originalnim. Cena ovde u UE je 300 dinara. :wink:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

zeljko81
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 15. Okt 2009. 17:38

Post od zeljko81 »

Ma uzeo bih ja i dva takva kineska adaptera kad bih mogao da ih nadjem u beogradu, ali ih nema nazalost ili bar ja nisam nasao radnju koja ih prodaje:((

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jedno pitanje, postoje li slusalice koje pojacavju zvuk telefona??? imam N97 i sa iPodovim sluskama mi je dosta tih, kao i sa fabrickim. inace ne bih zeleo one in ear sluske nego najobicnije, samo da su bash bash bash glasne :) cena ne bitna :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Mirko BGD, ako nadjes creative ep-480 ili neke senheisser,recimo mx-560.E sad ne znam koliko ces dobiti sa bilo kojim ako N97 ima bas tih zvuk.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja sam gledao sennheiser mx 760
ajde neka mi neko pojasni/objasni kakve su ovo specifikacije i cemu koja oznaka sluzi:

mx 560:

Frequency response 19 - 20000 Hz
Impedance 32 Ohm
Sound pressure level (SPL) 112 dB (1 kHz, 1 Vrms)
Jack plug 3.5 mm gold plug, rt-angled
Transducer principle dynamic

mx 760:

Frequency response 18 - 21000 Hz
Impedance 32 Ohm
Sound pressure level (SPL) 114 dB (1 kHz, 1 Vrms)
Jack plug 3.5 mm gold plug, straight
Transducer principle dynamic

hp 02-live [in ear koje trenutno koristim]

Zvučnik - Frequency response : 10Hz-20KHz
Zvučnik - Input impedance : 32 ohms
Zvučnik - Sensitivity : 108 dB
Priključak : 3.5mm

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Mirko BGD,
Frequency response = svaka vrsta zvuka ima svoju frekvenciju, a "response" znaš i sam šta znači :wink: Recimo u nižim se krije bass "odziv", u većim činele itd "piskutavi" zvuci. Što šire to bolje.
Impedance = otpor u omima, bolje sluške uglavnom imaju veću (32+...) "omažu", što rezultira nešto tišom glasnošću.
Sound pressure level = izlazna snaga koje neke slušalice mogu podneti a da ne dođe do "izobličenja". Više=bolje.
Znači sve to nešto, ali to su i dalje samo podaci "na papiru", neke firme to namerno "nabijaju", lično sam se uverio u to.
U vezi slušalica koje "pojačavaju" zvuk, morale bi imati neko integrisano mini-pojačalo u sebi (sa sopstvenim batt napajanjem), nisam to video, imaš standalone fore, od maleckih do baš kabastih, od par $ do par stotina $, kucaj "headphone amplifier" u G.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Mirko BGD napisao:jedno pitanje, postoje li slusalice koje pojacavju zvuk telefona??
Da,postoji.
Za nesto tako bi ti trebao amplifier.
Prodaju se zasebno i iz telefona bi konektor morao ici u njega,pa slusalice.
Slusalice sa integrisanim amplifier-om,kod nas bar,nisam video.
Sennheiser ima takav uredjaj,i on izgleda ovako:
Slika
Cena je previsoka.
EDIT:"Malo" zakasnih sa objasnjenjem.
Slika

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sad izgooglah po nesto... pa cene su ok od 20$ pa navishe e sad samo pitanje kakva jacinu daju ti pojacivaci...
znaci ove specifikacije koje sam napisao ne govore nista o samoj jacini slusalica, po vama u koliko uzmem mx760 da li bih trebao dobiti jaci zvuk nego na fabrickim, ili recimo iPodovim sluskama?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa po pitanju tih pojačala verovatno važi "koliko para, toliko...". A po pitanju glasnosti sigurno tu rade posao, pitanje je koliko slušalice mogu to da podnesu :unsure: Ne razumem poentu, to je za bučne gradske uslove, treba nositi još 1 uređaj sa sobom...
Jačina raste sa padom omaže, uglavnom i pada kvaliteta.

To sa sluškama su po meni jako pipave stvari, btw ima tu više stvari (konstrukcija, materijali...) zato sam 100-puta rekao - isprobajte ako možete (postoje 2 Sennheiser šouruma u BG recimo) ili sedite na net i čitajte revije, ne komercijalne već users/consumers :wink:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Po meni,iskreno..ne vidim poentu svega ovog.
U najmanju ruku je "suludo" "traziti" od mobilnog telefona toliku glasnocu.
Sto se kvaliteta tice-OK....ali traziti "probijanje usiju",..pored svega,Mirko BGD,ne razumem te...
Slika

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

veruj mi da se vozis gradskim prevozom, i da cujes motor busa a ne muziku, ili dve babe kako pricaju a muziku u pozadini, razumeo bi :D nesto najodvratnije sto postoji!!!

za sad sam ostao zaglavljen izmedju dva modela, ili cu uzeti mx760 ili cx500 koje imaju 16 Ω ali su baaas skupe kostaju oko 90eur, najidealnije bi mi bilo kad bih mogao da uporedim obadva modela i odlucim se za jedan...

edit:

nasao sam i ove creative kostaju oko 17eur
Poslednja izmena od Mirko BGD u Čet, 22. Okt 2009. 22:54, izmenjeno 1 put ukupno.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Moj..ekonomican izbor je..mx760.
Svakako u skladu sa I8910 HD(koju imas na razmatranje)
Ostalo je na tebi Mirko

Slika

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Mirko BGD, idi bre... ako je do GSP... kvalitetne sluške sa dobrom konstrukcijskom izolacijom spoljnog zvuka (guma, silikon), to ti treba :) To već možeš i vizuelno da oceniš :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mirko BGD, jednu stvar je Vlada pomenuo i veoma je u pravu. Izolacija spoljnih zvukova. I zato su In-Ear slušalice jako dobre, mada mogu da razumem da je nekome neprijatno da ih nosi (iako na sve može da se navikne). A ono što ti tražiš je da od telefona sa (neću da vređam, ali..... u najmanju ruku) prosečnim muzičkim mogućnostima napraviš nešto glasnije nego što je to originalno zamišljeno? Ne čini li ti se možda malo pogrešnim izborom nešto što platiš koliko si ti N97, i da uz to moraš da "budžiš" to sa externim ampom? Plus sa standardnim slušalicama (koje nisu zv. izolovane) se niže frekvencije brzo gube i slabo ih čuješ (efekat kad nabiješ sluške dublje u uvo čuješ bogatiji zvuk ali bole uši od neanatom skog oblika bubica) a visoki su previše prisutni i pritom oštećuju sluh.

Možda ti je muka da da nosiš sa sobom više uređaja nego što ti je neophodno, ali ovo nije rešenje. Možda si super zadovoljan 97com po svim pitanjima osim zvuka, ali ili koristi ozbiljniji plejer, ili uz 97icu koristi ozbiljnije slušalice, a te pare svakako neće biti bačene jer će na dobrom uređaju zvučati još bolje.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Nije mi samo jasno da taj N97 ima tako slab zvuk,citao sam u par review-a da ima odlican zvuk,i glasan i kvalitetan a jos je i top model nokie :dry:
Mirko BGD, najbolje ces proci ako nadjes neke kvalitetne koje imaju impedansu 16 ohma.Ja imam jedne takve sony-jeve koje cak nisu ni skupe a imaju dobru glasnocu,oko 108db.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

madness99, a kad ih koristis uz nesto drugo?
Ja koristim neke Samsunge, od proslog mp3-a, i daleko su jace od bilo cega drugog sto sam koristio, a imao sam do skoro i KOSS-ove sluske (koje svim srcem preporucujem, nisu skupe a ODLICNE su).
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori