Kradja!?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Narode, PAZITE DA NE NALETITE NA LOŠE KREKOVANU APLIKACIJU (kao što sam ja) jer JAO SI GA VAMA!!!
Instalirao sam jednu od novijih verzija Phone Secure programa (1.14 mislim) koja ima proširene opcije (alarm, automatsko uključivanje ako neko ubaci drugu SIM karticu, slanje SMS poruke sa brojem nove kartice na predefinisan broj...), lepo je podesio, napisao da po aktiviranju izbaci poruku "Telefon je zaključan jer je ukraden!", upamtio password i ostavio da radi u pozadini. Skoro sam bio zaboravio na nju kad ono... Prvi sledeći put kada sam imao potrebu da restartujem telefon (ili ugasim, svejedno), posle podizanja sistema Phone Secure se uključio i zaključao telefon! To ne bi smeo da radi, odnosno, treba da zaključava telefon tek kada neko u njega stavi drugu SIM karticu (verovatno je loše krekovan). Istovremeno je poslao nekoliko porukica na onaj predefinisani broj... Pokušao sam da ga deaktiviram slanjem porukice sa drugog telefona u formatu "::UNLOCK password", no program nije reagovao uopšte (iako je registrovao da je stigla poruka, i iako se na displeju u pozadini videlo da se vrši deaktivacija)... U sledećih pola sata sve sam pokušao u cilju da ga isključim, slao nove poruke (i dobijao nazad poruke da je program isključen, no nije bio)... Par puta je na displeju izbacio opciju da ručno unesem password no tako brzo bi se ponovo zakucao da nisam uspevao da unesem ceo password... Rezime: sprašio mi je ceo kredit vrlo brzo šaljući poruke pa sam pokušao sve (pa čak i soft format), samo da ga isključim. Ni to nije upalilo, telefon je odbijao da počne format, a nije upalilo ni držanje olovčice (safe mod) - hteo sam AppManom da ubijem njegov proces fajl... Na kraju, kada je nestalo kredita, malo se zaglupavio i ponovo izbacio mogućnost unošenja (ručnog) passworda, što sam munjevito iskoristio i konačno ga nekako deaktivirao!!!! Obrisao sam ga iz telefona i ne želim vala više da čujem za njega.
Dakle, ne igrajte se ovom aplikacijom (ili kupite original, ako vam baš treba), opasna je po džep i podatke u telefonu, jer ako ne budete imali "sreće" kao ja, ne gine vam žestoko maltretiranje i fleš (u servisu) na kraju.
Zamislite tek svoju facu kada budete u servisu morali objašnjavati šta ste uradili i zašto na displeju telefona piše "Telefon je zaključan jer je ukraden!"...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Izgubih volju za instaliranje ovoga programa.....kad bolje razmislim...bolje neka mi ga bar dostojanstveno ukradu...nego da sama svoj fon ukradem, hehehehe :D :lol:

Odgovori