Kazu da je 90% materijala telefona obnovljivo, tako da je jako potrebno reciklirati, a ne samo baciti u kontejner.
Znam da postoji Telenorova reciklaza, ali oni obavezuju da se uz to mora kupiti neki telefon iz njihove ponude, sto ne zelim.

), ali se treba raspitati kako to tačno rade i da li ima bilo kakve nadoknade osim moralne satisfakcije.
 ), ali se treba raspitati kako to tačno rade i da li ima bilo kakve nadoknade osim moralne satisfakcije. 

Nadam se da smo malo bolji od tih zemalja, ali dokle cemo biti ko zna. Mi smo u stanju da nemoguce, napravimo mogucim. Vidi samo problem sa Gazelom, koji je aktuelan. Dok nije pocela da se rusi, nisu taknuli. A sad im frka. To ti je nasa pamet. Dok ne pocnemo da propadamo, ne cinimo nista.
 Nadam se da smo malo bolji od tih zemalja, ali dokle cemo biti ko zna. Mi smo u stanju da nemoguce, napravimo mogucim. Vidi samo problem sa Gazelom, koji je aktuelan. Dok nije pocela da se rusi, nisu taknuli. A sad im frka. To ti je nasa pamet. Dok ne pocnemo da propadamo, ne cinimo nista.  Kada gledam i slusam koje su sve lose stvari kada se elektronska oprema baci, nije mi dobro. Tako da, meni je moralna satisfakcija i vise nego dovoljno, stvarno...
  Kada gledam i slusam koje su sve lose stvari kada se elektronska oprema baci, nije mi dobro. Tako da, meni je moralna satisfakcija i vise nego dovoljno, stvarno...   Pitala sam za novcanu nadoknadu najvise zbog drugih ljudi. To je jedini nacin da se poveca broj ljudi i da reciklaza cak postane i normalna pojava.
  Pitala sam za novcanu nadoknadu najvise zbog drugih ljudi. To je jedini nacin da se poveca broj ljudi i da reciklaza cak postane i normalna pojava.  Zato, bas mi je cudno sto to neko ne radi kod nas. Jer, oni bi ljudima davali neku sicu za taj stari telefon, a reciklazom bi mnogo vise zaradili. I na taj nacin, svi dobijaju. Firma zaradjuje, ljudi dobiju nesto za telefon koji bi zavrsio u kontejneru, priroda se obnavlja... Everybody's happy!
 Zato, bas mi je cudno sto to neko ne radi kod nas. Jer, oni bi ljudima davali neku sicu za taj stari telefon, a reciklazom bi mnogo vise zaradili. I na taj nacin, svi dobijaju. Firma zaradjuje, ljudi dobiju nesto za telefon koji bi zavrsio u kontejneru, priroda se obnavlja... Everybody's happy!