ir pitanje...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
TheDunc
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 13. Maj 2004. 22:08

ir pitanje...

Post od TheDunc »

imam jedno pitanjce...

imam SE K500i... zanima me dali ga je moguce povezati sa kompijutorom preko IR-ja od tv kartice...

uzivajte...
...don't happy, be worry...

Witcher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 08. Maj 2005. 08:06

Post od Witcher »

Ako mislis na onaj IR koji sluzi kao prijemnik za daljinski upravljac (a sigurno mislis na taj), odmah da ti kazem da to nije moguce :uhuh:
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno, nikad, kojekude!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

TheDunc, IR za daljinac je samo prijemnik, znači može samo da prima, ne i da šalje. Čak i da uspeš nekako da mapiraš komunikaciju kroz njega, ne bi ti vredelo puno...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Steta, ti proizvodjaci telefona sve odlicno naprave, i nakraju zabrljaju na neku najobicniju sitnicu :cry: Nije nista posebno, ali bilo bi mnogo bolje ka bi i to postojalo...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Witcher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 08. Maj 2005. 08:06

Post od Witcher »

:o Pa ne radi se o tome da oni to nece, nego je sistem prenosa takav da to nije izvodljivo...Kako rece Miskoni, da bi povezao dva uredjaja IR-om, a da pritom imas dvosmernu komunikaciju (sto ti je neophodno u slucaju da povezujes comp. i tel.) oba uredjaja moraju da imaju i odasiljac i prijemnik. IR na TV kartici, je isti kao i TV-u, sto znaci da je samo prijemnik, sto dalje implicira da je nemoguce nesto vise uraditi sa njim. Tako da nemoj biti razocaran zbog toga, nego trk u radnju pa pazari neki IC od nekih 10-ak eura, pa da vidis kako sve lepo radi :wink: :)
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno, nikad, kojekude!

Odgovori