sms licitacija-pljacka veka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

sms licitacija-pljacka veka

Post od Andrijano »

Verovatno ste culi i trenutno citate o ovom slucaju,e sad zanima me sta je ovaj lik konkretno i kako uradio sa ovim?

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... anje!.html

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... a%20srbije

tema bas i nije za nas forum,ali ipak su tu sms poruke umrezeni telefoni,pa cisto da vidimo iako je prevarant verovatno,mora se priznati da je genije:)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

He he he.."SMS Mafija" :lol:
Manje vise je sve jasno kao sunce.
Pitanje je vremena bilo kada ce se "neko" i ovoga setiti.
I?To je Predrag Bećirić.Nas genije.
Inace je i autor/kreator Izzy-a za nase podneblje,kao i nekih kvizova na RTV Pink-u.
A genije jeste.
Slika

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Ne znam samo kako ih je opljackao? :?
Sta tu nije radio po pravilima,ne znam kako moze da namesti?
Ako ih je obrlatio...ako je provalio sistem,moze da radi sta oce,zakon nije prekrsio! :o
Nokia 6220 Classic

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Upadali su im u sistem i u poslednjim trenutcima su slasli ponude sa najnizom cifrom.
Inace meni je najsmesniji "strucni" zakljucak: "Imali su dobar računar - laptop, u koji je bio instaliran hakerski sistem." Hahaha profi! :lol:
Ako se ne varam taj Beciric je prvi pokrenuo te sms kvizove ali posle je to preuzela lutrija srbije (tako se prica).
A kada su ovo mogli namestiti mogu i Loto, a bas sam mislio da odigram koje kolo! :lol:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Godzilla, Како није прекршио закон, зар није забрањено упадање у туђе комјутере и крађа информација? У сваком случају ако држава жели да га осуди наћиће му нешто па макар то било не прописно паркирање у дворишту.

Својевремено сам читао да се нешто слично десило у америци али са позивима. Двојица хакера су преусмеравала све позиве ка једној радио станици која је делила награде и наравно добили су награде (мислим порше и неко путовање) али не могу да се сетим детаља било давно у главном заглавили су иза решетака :lol:

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Ahaaaaaa on je provalio U SISTEM a ne SISTEM. :wink:
Ja sam se malko zbunio,velika je razlika! :oops:
A jbg on ti dodje ko Robin Hud! :lol:
Nokia 6220 Classic

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

LittlePrince, http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Poulsen
nego mnogoooooo veca pljacka je bila to sto su radile tv stanice pa i javni servis ali ajde, neko mora da se ubaci u zatvor

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Covek je sam i izmislio taj sistem pa su ga onda oni izbacili iz posla,pa im se on osvetio.jer naravno znao je rupu u sistemu,e sad ok kompovi su mu bili da izracuna najmanju jedinstvenu cifru,ali kako je upadao u sistem,jel je taj glavni komp povezan sa spoljnim svetom,kako preko neta,telefona..ja sam laik pa me bas zanima!
Godzilla jeste krivicno delo,tj trebalo bi da bude,jer na nacin na koji je to radjeno je zabranjeno zakonom,jadni samo ovi ljudi sto su igrali,a on nije Robin Hod jer nije vracao pare narodu,nego zadrzavao za sebe,generalno lutrija nije nista izgubila sem lose reklame!

Idzo,ma kakav loto,drze ga dok se ne skupi neko milionce posle to ode na penzije ili za plate u nekom javnom preduzecu ili nesto slicno,vidi samo kolika nam je javna potrosnja...dobitnik naravno je uvek anoniman... :unsure:

ovako nesto je to slicno..

http://www.youtube.com/watch?v=ASxeNFviH4w :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Ne bi poverovali ali ima sanse da se "izmakne" od bilo kakve kazen i optuznice...
Samo da navedem jedan primer...Svi znate sta su brojaci karata..To su ljudi koji su nadprosecno inteligentni i koji mogu da pamte raspored karata i da racunaju u glavi moguce varijacije.S vremena na vreme se desava da neki kazino uhvati takvog "varalicu" ali mu nista ne mogu(cak ne mogu ni da mu uzmu dobitak) jer on koristi prirodom urodjeno sredstvo-mozak...Zapravo tu dolazi do velike dileme jer covek koristi matematiku za tu "prevaru" ako njega kazne onda kockarnice ni kladionice nece moci da rade jer u vecini igara se koristi upravo matematika..... 8)

Andrijano, Postoji rok za svaku tuzbu tak oda ako se ne otkrije na vreme ni ovaj usporeni snimak ne pomaze...Mislim da te principe moze bolje da objasni neki elektronac-masinac itd...
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

dimi89, al brojanje karata je jedno, a upadanje i namestanje ovakvih stvari je kaznjivo. Sanse da se izvuce, uz valjane dokaze su nikakve.
A I bez namestanja, ta licitacija je laz :P
Nokia E71... Elegant, but deadly

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

jedno pitanje zašto ovoga nema na tvu?mislim pre izvesnog vremena se nešto spomenuli i od tada ništa više :unsure:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Pedja je kralj,ali bukvalno!Svaka mu cast,ne mogu mu nista.On nista neregularno nije uradio.To sto je bio malo vise pametan i lepo im pokupio nagrade su oni krivi,trebao im je uzeti sve i jos vise.Sad makar narod nece (bar se nadam) vise toliko imati poverenja u ovaj vid igre i trositi svoj tesko zaradjeni novac.
Sa dobrim advokatom Pedja ima odlicne sanse!
Sto neko rece spremam se za parole.Kad se moze "buniti" za kojekakve manijake koji policajcu guraju baklju u lice, moze se dici na noge i za ovog genija.
U drugim zemljama njega ne bi u zatvor nego odmah mu nasli posao u obezbedjenju za visoko tehnoloski kriminal i iskoritili njegovo znanje da se poveca bezbednost.
Pravda za Pedju!!!
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Wicker Man, u drugoj zemlji bi mu fore radi sudili, cisto da narod vidi da oni vrse svoj posao A ONDA bi ga uzeli pod svoje.
I na zalost, mi branimo samo ljude koji su ratoborno nastrojeni. Pametne ne volimo.
Nokia E71... Elegant, but deadly

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Wicker Man, kapoerista90, xe xe xe malo ste pustili mastu na volju a ? :D
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Alo, ljudi, covek je pocinio kriminalno delo koje je regulisano zakonom. Po tom zakonu on ce odgovarati i odlezace neko vreme. Nije on uopste bio pametniji, jaka fora na taj nachin pobediti. A ulazak u sistem kompjutera te kradja podataka (jer to i jeste) je kriminalno delo, za koje sleduje kazna i do 3 godine zatvora.
Svaka njemu cast sto je izmislio sistem, ali mu to ne daje za pravo da ga koristi za licno bogacenje. Onda je sve obesmislio. Sutra ce neko drugi to da napravi, pa da se obogati...
Ne moze tako.
Njemu bajbokana, a smatramd a hitno treba uvesti smrtnu kaznu nazad i poceti je izvrsavati nad raznim ubicama i ostalo. Zatvori su nam preopterceni, a najtezi prestupnici nisu adekvatno kaznjeni.
Rasplinuh se ja, ali morao sam da iznesem svoj stav.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Potpuno se slazem sa Miodragom.Umesto da gradimo objekte za zaposljavanje mladih mi gradimo zatvore(u planu su tri vrlo skupa i moderna zatvora).Smrtna kazna za najvece kriminalce(najokrutnije zlocince) i zatvor za sve sto krse zakon,pa i za ovog prevaranta.Umesto da se divimo ucenim i pametnim ljudima mi se celog zivota divimo kriminalcima.Sve dok su kriminalci uzor mladima,od nas nema nista.
LG G2 Black,16GB

Lazaboj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 15. Jul 2005. 21:07

Post od Lazaboj »

Nije covek provalio u sistem vec je provalo sistem. Napravio covek program koji je skupljao podatke sa 200 mobilnih telefona i nalazio najnizi broj. Nikakav problem za nekoga ko se i iole razume u tu tematiku (programiranje).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Provalio sistem malo morgen... To je provala U sistem, a ne provaljivanje sistema. Skupljanje podataka za telefona ili racunara, nije provala sistema, nego provala U sistem!!! To je razlika, i to ogromna. Za provaljen sistem, niko ti ne moze nista, a za provalu U sistem, ces krivicno da odgovaras!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miodrage, on nije podatke prikupljao sa racunara koji su kontrolisali igru - daklem nije provalio U sistem. Nije ni znao sta drugi salju, osim onog sto znaju svi ucesnici igre kada posalju "ponudu"- da li je ta ponuda jedinstvena i najmanja. On je razradio algoritam koji mu je, uz pozamasna ulaganja, povecavao verovatnocu dobitka. Svako je mogao da to uradi pod uslovom da je imao potrebna sredstva da ulozi u slanje silnih poruka i da je razumeo algoritam. Algoritam i nije tako slozen, ali zahteva ulaganje znacajnih sredstava (ne igram sms igre, ali ako sam dobro shvatio kod slanja poruke se dobija odgovor da li je ponuda jedinstvena i najmanja. Cim ponuda prestanje da bude jedinstvena i najmanja dobija se informacija. Na bazi tih informacija + dovoljne kolicine novca moguce je napraviti algoritam koji ce znacajno povecati verovatnocu dobitka.)
VeNoM, nisu pominjali nista zato sto im nije u interesu - ako bi se kod ucesnika javilo nepoverenje prema igri imali bi silne gubitke. Moglo bi se reci da su pravi prevaranti zapravo organizatori SMS igre - odnos novca koji prikupe i vrednosti nagrada je negde 100 prema 1.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

AnGeL oF LoVe, miodrage, Ocigledno ne pratite slucaj a jako zestoko nastupate i odmah bi da lincujete.Nije to lepo.
Kao sto rece prethodnik,provale u sistem uopste nije bilo.Covek je jednostavno povecao svoje sanse i uspeo sa mnogo mobilnih telefona i umrezenih racunara uz softver koji je sam napravio.On uopste ni jedno pravilo nije prekrsio kao i ostali ucesnici,nego je jednostavno bio "bolji igrac" i nadigrao ostale.Niko ni ostalim ucesnicima nije branio da koriste vise telefona i sim kartica ali to iziskuje izdatke tako da...
Jos se nagadja koji je tacno algoritam i metoda koristena.Jedni kazu da je u pitanju Brute Force dok drugi imaju teorije da je koristeno jednostavno metoda Binary Search.Ja vise tipujem na prvu varijantu.
Inace markirati Becirica kao kriminalca i stavljati ga u kos sa drugim sljamom i izistinskim ljudskim otpadom je vise nego ludo.Covek je imao znanje iskoristio ga i zeznuo sistem.Sad sto sistem nije bio dovoljno dobar je druga prica i sto su isto tako oni lakovernim ljudima uzimali novac
nema veze sa njim.Dosta je bilo i njihovog carovanja i podmetanja kojekakvih zabluda.
Uostalom hajde da sacekamo jos novih informacija i da onda sudimo, a ne naprasno i naslepo uz metode i poklice iz srednjeg veka.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori