Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma cuo sam da postoji nacin da nekim softverom ili na neki nacin ti omogucis da vidis koja je sifra i da i ti ukucas i koristis tudji wirales pa cak da mu ga i blokiras mada to i nema efekta bolje ovako kad bi moglo da se otkrije sifra i koristis.To kad je zaklucan to je to i tu vise nema sta da se radi,ali ja pitam za problem kada se konektujes a nekad ima protok nekad nema koji je rzlog,sa ovim problemom se je sigurno jos neko sretao.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Deksi, pošto se konektuješ bez ikakve šifre i izlaziš na net problem je verovatno u jačini signala, odnosno udaljenosti i/ili preprekama izmedju tebe i njega.
Tu slabo šta možeš sem da nadješ mesto u stanu gde je najbolji prijem.
Za to ti nije potreban nikakav software.
Inače to ti i ne bih preporučio jer ako je neko ko zna, može namerno da te pusti da bi ti čačkao po kompu.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Post od glume »

miodrage, ubacio sam karticu, medjutim, nemam drajvere, za nju, negde sam izgubio cd, onda lepo skinem drajvere sa neta, ali, i oni nerade zato sto imam windows 7(64bit), o kako tamo pise moze do viste 32bita........

Tako da ne znam sta da radim.... uz karticu("Linksys WMP54G Wireless-G PCI Adapter") sam dobio i antenu (naravno) ali to mi nista ne znaci jer nemogu ni da je prikljucim posteno a kamoli nesto vise..... :x

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

glume,pokusaj sa uputstvom sa ovog linka Klik,ili sa ovog Klik,mozda upali... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

gameforce ma signal je uvek isti i brzina protoka i kad oce i kad nece.signal u sobi je slab ali sam u dvoristu izbacio wirales lan usb adapter i kad mi on otvori mrezu ide bas brzo.Evo sad je vece i ponovo neradi i ovaj post saljem preko moje delup konekcije.A zasto tako radi djavo bi ga znao,ako hocu stalni internet mora da se plati zato mozes li ti ili neko drugi da mi predlozi neki dobar ruter,bitna mi je jacina signala da bi mogli i ja i brat da ga koristimo,znaci da ima domet 30 metara.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Deksi, jacina signala i protok nisu dovoljan pokazatelj kvaliteta signala. Koji je procenat paketa koje je potrebno ponovo retransmitovati posto nisu uspesno stigli do destinacije?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Deksi, neki Senao recimo. Kvalitetni a ipak pristupačni po ceni.
Nisam u SRB pa ti ne mogu reći cene i modele koji su trenutno na tržištu.Raspitaj se kod prodavaca malo.Poželjno je da ima signal 100mW pa na više i naravno optičku vidljivost.
Rebel in heart.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Imas jos i Belkin-a, koji je skuplji, zatim TP Link (meni fenomenalan) koji je budget friendly, pa Cisco, DLink... Ce se nadje nesto i za tebe... Ovo sto net ne radi kako ti opisujes... Jesi li siguran da je od Telekoma signal? Meni deluje kao da je od drugog providera, i da ga lik ukljucuje kad je njemu potrebno.
Ili probaj sa jachom opremom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

miodrage citao sam ovde negde na forumu da HG520s te rutere daje Telekom.Ja znam da taj komsija ima adsl internet ali sigurno ruter koristi za povezivanje jer su njih vise u kuci.Ovde kod mene po gradu sam puno naletao telefonom na taj signal i nigde nije radio netrazi kod ali oni imaju drugu zastitu a kakvu to znaju oni.Ma staje tuje koristicu ga kad ga ima kad ga nema,nema ga i to je to.Ovde sam se raspitivao mozda neko zna koji je razlog zasto nekad radi a nekad ne,a signal je uvek skoro isti a protok oko 24.0 Mbps.Nekad se desi da proradi 5 minuta i posle i dalje konektovan ali ne otvara stranice.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Deksi, kada vidiš da ima signal a "koči" to verovatno znači da je u paketnom prenosu predjen prag tolerancije greške i da su se ruter i tvoj komp zaglavili u šejkovanju pokušavajući da nadju najčistiji kanal (ako je auto channel) ili jednostavno chek-sum ne prolazi.
Tu pomaže samo bolja npr usmerena antena i dobro podešavanje usmerenosti iste.
Naravno uklanjanje prepreka i ako je moguće optička vidljivost.
Ali ko da skloni zid ili zgradu?
Moguće je da koristiš refleksiju od nekog zida...pa malo radi a malo..
Pazi, sve pričam napamet jer za ozbiljniju analizu problema treba da se vidi stanje na licu mesta.
Probaj da vidiš na kom kanalu radi i da kod sebe setuješ manual neki drugi kanal
Napr 6 ili 2 ili 1 pa probaj.
Često bežični telefoni na 2.4 smetaju baš kada ne treba :wink:
Rebel in heart.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

game force ma to kad prekine rad,kompijuter nemogu da pomeram ali telefon mogu,cak se popnem kod brata na sprat a kuca komsije je odmah iza i tu telefonom proverim signal preko 90 posto i opet neradi,pa se desi prodje neko vreme pocne da radi otvori par stranica i opet blokira znaci nema nikakvo pravilo.Pokusacu ovo sto si reko za kanale.Usvakom slucaju puno vam hvala sto pokusavate da mi pomognete ali nema nista bez one narodne izreke plati pa klati.poz...

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Post od glume »

Fox, uspeo sam! :D hvala na pomoci

Sad sam instalirao drajvere i pc prepoznaje karticu, jupi! :lol:

E sad samo da mi neko obljasni kako se pravi ta bridge konekcija ili kako se vec zove... sa adsl a da salje na wifi.
Cini mi se da je miodrage, nesto pominjao na predhodnoj strani?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

glume, Odes lepo u network connections. Pa onda kliknes desni klik na ADSL konekciju (pretpostavicu da si povezan preko mrezne kartice), pa onda opcija bridge connections. Isto uradis i za WiFi, imaces tamo opcije i to bi otprilike bilo to. 3 min posla. Ja sam tako uspeo. Ne znam koju WiFi karticu imas, ali ova MSI koju sam ja imao, je u svom softveru imala ovo da odradi sve automatski.
deksicom, bas kao sto je gameforce, rekao, stanje treba da se vidi na licu mesta. Drugacije tesko mozemo da ti pomognemo. Inache na HG520s mozes da se nakacis, ali ako je MAC filtering ukljuchen, neces imati Internet protok.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

miodrage, ispravka, ako je uključeno MAC filtriranje neće moći ni da se spoji. Ima još zvrčki, recimo isključi se DHCP server na samom ruteru i uređaj će se spojiti ali pošto ne može da dobije dobre parametre, neće moći ništa da koristi. Ako znaš parametre, možeš ručno da ih uneseš i sve će raditi kako treba. Dalje, na samom DHCP serveru se ograniči broj adresa koje će dodeljivati i ako nema slobodnih - nećeš je ni dobiti. A pored pravljenja "bridge" konekcije, može da se uključi i "internet connection sharing" ali zahteva i neka dodatna podešavanja.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

miodrage i da ste na licu mesta kod mene u sobi nisa i vama nebi bilo jasno,e sad da odemo tamo kod komsije kod koga je ruter e ted bi videli razlog zbog cega cas radi cas ne a konekcija uvek posoji.Evo sad ima web od sinoc.Sinoc smo ga koristili i ja i brat na lap topu.Tu su nekoliko varijante,ili ja mogu koristiti kad i on jer on svojim koriscenjem aktirira ruter da pocne sa radom ili ako ima npr. dve pristupne tacke pa oslobodi jednu ili i njega prekida kad i mene a da je greska do provajrera jer skoro sam video da su dolazili radnici iz telekoma kod njega i nesto su radili.ili ili ili ko zna staje. :? :?

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

deksicom napisao:jer skoro sam video da su dolazili radnici iz telekoma kod njega i nesto su radili.ili ili ili ko zna staje. :? :?
Ti baš pratiš dešavanja kod komšije... :lol:

Što se tiče problema... I kod mene ADSL wireles ruter ponekad "koči"... Naime, kada sam konektovan na internet sa barem jednog uređaja (a koristim dva: desktop i BR), sa mob. telefona ne mogu (skoro uopšte) da se konektujem na ruter tj. da izađem na internet. Pitam se da li to ima veze sa protokom? :?
Ali kada su desktop i BR isključeni, telefon se konektuje bez problema i leti...
Interesantno je da sa dva telefona u isto vreme takođe lete...

Eh, da... Koristim ruter Planet ADW 4401 (dobio od euneta)...ako ti to nešto znači...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Miškoni, meni se telefon spoji i kad ga skinem sa MAC liste, i kao na mrezi je, dodushe tipa 10 sec, pa se otkachi, pa opet zakachi i tako unedogled. Isprobavao sam dosta stosova.
deksicom, bpositive, voleo bih da vam pomognem moci, ali bez fizickog prisustva mogu samo da nagadjam. Ili, imate opcije tipa Remote Administrator, Team viewer i sl. sa kojima je moguce da se pristupi Vashem racunaru sa nekog drugog i da se detaljnije sagleda problem. Ja licno koristim Team Viewer aplikaciju na kompu i My Precious-u odakle mogu mrtav 'ladan da pristupim kompu i da uradim sve sto mi treba.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

bpositive, izgleda da taj ruter ima problema sa onim što upravo i treba da radi - rutiranjem. :wink:
Pojasni malo, da li uopšte ne možeš da se spojiš na wifi kada su desktop i BR (šta god bio BR) uključeni, ili možeš da se spojiš ali nemaš prolaz ka internetu?

miodrage, telefon pokušava da se spoji ali čeka odgovor rutera kome treba tih 10ak sekundi da ga odbije. Trajanje uglavnom zavisi od softvera samog rutera.
Poslednja izmena od Miškoni u Čet, 29. Apr 2010. 12:19, izmenjeno 1 put ukupno.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

miodrage a zasta ti sluze ove aplikacije koje si naveo ovu prvu Team Viewer sam skinuo i poceo da je instaliram ali onde gde trazi da upisem kod tu sam stao jer neznam koji kod da upisem.A ovu drugu nisam mogao da nadjem.Ajde ovde ili na pp ili email mi daj neko upustvo,ako su to programi za ono ??? to je prava stvar i bicu ti zahvalan do neba.

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

Miškoni, BR= blue ray disc (imam model koji ima ugrađen wifi i preko kojeg mogu direktno na tv-u da pristupim YouTube-u, luda stvar)... Odgovor na tvoje pitanje: NE MOGU DA SE SPOJIM (iako telefon vidi da mreža postoji, nakon scan-a) tj tel izbaci poruku "Connection to WLAN network lost" (bez obzira koliko se daleko nalazio od rutera). Interesantno je da prilikom pokušaja da se spojim telefonom desktop momentalno izgubi vezu sa ruterom i čim telefon završi sa svojim neuspelim povezivanjem komp povrati vezu. Tek juče sam primetio da se sličan konflikt dešava i između kompa i BR-a, jedino što BR uspe da "preotme" vezu od kompa (komp izgubi konekciju) a čim isključim BR sa mreže, komp povrati svoju konekciju. Dakle zaključak je da mom ruteru iz nekog razloga može istovremeno da pristupi samo jedan uređaj :shock: ! Bedak...

decsicom, to su programi za pristup računaru sa udaljene lokacije (kao što ti je miodrage rekao) tj ti programi (a dovoljan je samo jedan) ti neće rešiti problem nego će omogućiti da se npr dottore miodrage prikači na tvoj komp direktno sa svog i onda će dottore da pogleda gde je problem... ja lično nikome to ne bih dozvolio koliko god mi se miodrage (ili neko drugi) činio korektnim (iako miodrage-u dugujem pivo ;) ).

Odgovori