Luksuzni telefoni

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tica95
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Maj 2010. 19:06

Luksuzni telefoni

Post od tica95 »

U moru luksuznih telefona(sta god to znacilo)jednostavno je nemoguce izabrati pravi koji spaja i funkcije i dizajn! Ili su ruzni ili su im funkcije na nivou Nokie 3310 nikako da se to dvoje spoje i daju jedan normalan telefon! Tako da je moje pitanje koji je naj luksuzni telefon po vama?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Luksuzni telefoni

Post od Green »

tica95 napisao:Tako da je moje pitanje koji je naj luksuzni telefon po vama!?!?!?!?!
Po meni, ni jedan! Jer vec ako su nekom bitne napredne funkcije, koje manjkaju u tim luksuznim modelima, zasto uopste i da razmislja da "baca" lovu!?

Luksuzni modeli se i zovu luksuzni, jer daju mnogo vecu dozu ekskluzivnosti. Termin luksuzan ne mora striktno da znaci nesto najbolje, barem ne u svetu mobilnih telefona, ali je primenjivo i kod ostalih proizvoda. Luksuzan automobil, recimo, ne mora da bude i najbolji automobil iako je nakrcan dodatnom opremom.

Licno, kupovinu takvih telefona smatram cistim preseravanjem, ali kupci takvih modela sa njima ionako zele da postignu sasvim drugi efekat od nas koji imamo prave masine. I sve to za mnoooogo manje para...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

tica95, ovo nije pitanje za "Ostale proizvodjace" vec za "Kafic" pa zato ide tamo.
Sto se tice "luksuznih telefona", njima su funkcije sekundarne. Prosecnog kupca luksuznih telefona ne zanimaju posebno funkcije tog telefona, vec iskljucivo efekat koji kod (neukih) posmatraca izazivaju pozlaceni oklopi, platinasti tasteri i druge slicne skupe drangulije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Ne slazem se sa vama da luksuzni telefoni moraju da budu bljestavi,pozlaceni i kic.Za mene je luksuzni telefon onaj koji je pravljen od hvalitetnih materijala (npr. LG Kf750) i kome OS i nije toliko znacajna stavka.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Dok se mogu složiti da je u principu sve što ste naveli tačno (funkcije sekundarne, efekat kvaliteta, ekskluzivnosti i cijene na prvom mjestu, itd.), moraću da vas demantujem: http://www.uncells.com/. Ulysse Nardin Chairman je luksuzan par excellence, a takođe se po specifikacijama neće pomaknuti nijednom smartfonu na tržištu. Veliki pomak naprijed - napokon je neko spoznao da postoje ljudi koji su filthy rich i razumiju se u tehniku. :) Dizajn je možda diskutabilan, ali meni se sviđa. Doduše, samo wet dream. :)
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Svi ti luksuzni telefoni kao ovaj gore su odvratni (ne znam zašto ako je skup mora da bude nekog odvratnog dizajna), mogu da naprave neki serijski telefon od nekog plemenitog metala i eto za pozere i popularnog i upotrebljivog telefona.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Bas je super ovaj telefon sto je Vincent pomenuo. Charging a built-in battery using the kinetic energy of the moving rotor to supply supplemental power to the Chairman, svaka cast za ovo, originalno resenje. Verovatno prvi telefon ove vrste koji mi se svidja.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Isto sam hteo da odgovorim da malo cenim "luksuzne" telefone ako nemaju neke mogucnosti a koje su do sada pravili, nego su na nivou 3310, ali kad videh ovaj Ulysse Nardin Chairman, moram da cestitam kreatorima. Izgled je vrhunski a funkcije bas "na nivou".

Slika Slika

Stvarno je primer kako luksuzni telefon treba da izgleda.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

vlada1970, Moram priznati da mi se dopada :) I izgled, i funkcije :) I to sto uz njega mozes uzeti i sat to match :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Meni se svidja model sa Vincentovog linka, ali ono plavo mornarsko sidro odskace na ovakvim modelima. Mogli su ga makar staviti u drugoj boji.
Specifikacija obecava samo sto se na slikama ne vidi Android:
Chairman Smartphone specifications:
3.2" capacitive touch screen
Full on screen QWERTY keyboard
Physical numeric keys
Fingerprint reader for owner identification
8 megapixel camera
High definition video replay capability
Google Android™ mobile phone platform
Google Maps, Gmail™, Google talk
YouTube™ and Facebook™ preloaded
Qualcomm 3G GSM/WCDMA
2G Bands 850/900/1800/1900MHz
3G Bands 900/2100MHz
Platform powered by the Freescale i.MX processor
32 GB internal memory
Extensive gaming ability
Up to 8 hours talk time and 30 days standby time
Ulysse Nardin Rotor (kinetic power system)
Ovo ima i Desire i HD2 (samo sto je WM), a nisi ni ti telefoni "neluksuzni" posto sasvim mocno izgledaju (pogotovo ovaj drugi posto je crn), a o funkcijama da ne pricamo. :D

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ne samo to, ima još jednu veoma značajnu prednost, a to je rad na kinetičkoj energiji što znači da nema bateriju i potreba za punjenjem nestaje, stoga je to ujedno jedan od faktora koji utiču na cenu. Ulysse Nardin je takođe i poznati proizvođač satova, te ovo i ne treba da nas čudi jer isti sistem primenjuju na njima.
Nokia Lumia 630

Odgovori