GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Homer
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2010. 17:48

Post od Homer »

mazzy,
Hajde ti napisi lepo sta ti izbacuje posle *#0000#
Citao sam da se neki korisnici Vip-a u hrvatskoj imaju isti problem.
Pokusaj par puta da restartujes telefon pa da vidimo sta se desava!

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

uporedite adria route 3.10 Beograd i Scg Route shvaticete koliko je ozbiljnije i pedantnije uradjena mapa Adria route-a znaci katastrofa....

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

homer,ja nisma pricao o satovima i globalnom zagrevanju vec o glupim brojevima koje imas po kucama i zgradama.Po meni je logicno da je broj broj i da ima neku funkciju i da kad vec imas opciju da pored ulice lucas i br da te odvede do tog broja.Sad je sasvim nesto stoto sti su u Pozarevcu npr menjanu brojevi pa je npr necija kuca bila br 15,a sada je npr 169.To je nesto sasvim drugo i to treba da se izmeni i i mapi.Pricas o brojevima,a kao sto sa, kazes ne znas ni po kom principu ih ubacuju u mapu sto je samim tim smesno.Ja ne znam,ali pitam,a ne pricam nista napamet...Nemam nameru da se svadjam,ali nista ovde na forimu nisam pisao ako nisam znao kako funkcionise cicto samo da nesto kazem.Ako nesto nisam znao pitao sam one koji znaju pa sam i to naucio,a bilo je dosta i onih kojima sam znao da dam neke logicne odgovore.Da li je to bolje i detaljnije odradjena Adria 3.1 id SCG 3.20 ili?
Note IV N9100 dual

Homer
Novajlija
Novajlija

Post od Homer »

toda81,
Ovo pod nikom broj 81 ti je verovatno godiste....stoga puno jos treba da ucis
Da li je tebi ista brzina na cajgeru u kolima kao i na GPS-u? Odgovori mi na to pitanje.... pa da bi mogli dalje da diskutujemo o obelezavanju zgrada u Pozarevcu i o tome kako jedan uredjaj funkcionise.Nisam ja tebi dzaba rekao u vezi casovnika, a o globalnom zagrevanju ne bih da pocnemo temu.
Postoji nekoliko tipicnih izvora gresaka u GPS pozicioniranju:SA (Selective Availability) - selektivna dostupnost (ukinuto 01.05.2000.),greške efemerida, greske sasovnika, uticaj jonosfere i troposfere, višestruka refleksija signala, uticaj geometrije satelita.
Greška časovnika utiče na tačnost merenja rastojanja do satelita. Pošto se rastojanje meri na osnovu brzine kretanja svetlosti i vremena potrebnog da stigne do prijemnika, svaka greška u merenju vremena utiče i na tačnost konačne pozicije.
Dakle nasi uredjaji grese do 20met.A ako znamo da su brojevi na kucama parcelisani, evo tebi jedan predlog.Idi od kuce do kuce, zgrade pa se lociraj kao my location i tako sve brojeve u Pozarevcu posalji infoteamu, bice ti veoma zahvalni. Ako mozes kod zgrada napisi i koliko stanova ima.A pre toga kontaktiraj vojsku SAD-a da ti ustupi jedan GIS uredjaj koji locira na nekoliko 10-na santimetara.Ne zelim ni ja da se svadjam sa tobom ali je to tako, da moze njih 12 da posalju isti broj npr Kneza Milosa 22 a da svako od njih bude samo 3-4 met od pozicije drugoga.Kome ljudi u infoteamu da veruju? Adria route 3.10 NT je extra odradjena ja mislim da i manja sela u Srbiji imaju brojeve po kucama za razliku od SCG route.Ja sam prosle godine poslao infoteamu predlog da odradim neka sela po brojevima ali na pitanje kako da to odradim nisam dobio odgovor, dok sam dobio zahvalnicu jer sam odradio sela po ulicama.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Homer, znaci i ti se slazes samnom :-)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok homer,a kako objasnjavas preciznost koja se tice toga da mu garmin u metar tacno pokazuje gde treba da se skrene i neku bocni ulicu?Sada cu da skinem tu novu adriu kad vec kazete da je bolje odradjena od scg
Note IV N9100 dual

Homer
Novajlija
Novajlija

Post od Homer »

toda81,
Objasnjavam da je to radjeno po tracku koji je uziman direktno sa uredjaja.Dakle jedan po kojem svi voze
Evo ti jedan primer.Kad sam radio za jedno naselje ulice.Isao sam putanjom kojom uvek vozim kola i naravno kad sam slao track napomenuo sam iz koje ulice je dozvoljen smer a iz koje ne tako da su ljudi znali da tako ubace podatke u sledecu nadogradnju,jednosmerne ulice
He bas bi bilo dobro da provozam kola po poljskom putu i posaljem track da je tu nov put.Mislite da ce proveravati?
Zato ljudi salju korekcije i naravno tim to ubacuje u nadogradnje.
A da vidite tek kako Romania Road ima odradjenu kartu. 450 MB je velicina. 3d navigacija terena brezuljci, brda planine, nacionalni parkovi, cak i mesta kuda krda divljaci prelaze put pa vas navigacija upozorava....ma ludilo
@Dostaje
Naravno da se slazem.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Da li ima neko Garmin Mobile XT 5.00.60 sa Srpskim?
:roll:

Homer
Novajlija
Novajlija

Post od Homer »

Baraba,
Postoji samo sa hrvatskim :blinky: :lol:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Evo uporedite Adria route 3.10 i Scg 2.30...

Adria : Slika

SCG: Slika

Pruga na Scg NE POSTOJI i zadivljuje me tacnost adria route sto se stanica tice fantasticno obelezeno... Info team podosta kaska...

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Evo po treci put pitam, da li neko ima problema sa garminom nakon update na v50 ? Kada sam imao v30 perfektno je radio, nalazio satelit za 10 secundi , bez AGPS. A sada ne moze bi sa njim . Ponekad nadje....ali vise ne nadje :x

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

mazzy, Brate ja koristim 5.60 koristi i ti ne kapiram u cemu je problem... nemam problema na n97 Mini... :x

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

u mene je 5800... Dosta koristim garmin. tacnije receno, koristio sam . Sada ne mogu . Na otvorenom , na cesti, nece da nadje satelit . Prije mi je na balkonu s lahkocom nalazilo , sada nece. Par puta naslo, i sad opet nece. Ne razumijem.... ima li ko prijedlog da nesto probam ?

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

mazzy, ne znam koji problem imas mislis da je do garmina vrati se na stari koji te je odlicno sluzio i kraj price? ! 8)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Ma ne , garmin je isti. Nego fw nije isti . Perfektno mi je radilo na v30 ... Prije par dana eto uradim update na v50 i od tada nece da uhvati signal satelita nikako ...

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

mazzy, aaaaaaaa :-D nije to do SW-a ;-) ako je padao proveri modul GPS antene dal lepo i crvrsno lezi na svom mestu ;-) ako nadje satelit to je jer se u podesavanjima promenila AGPS konekcija ako si mts znam u cemu je stvar :-)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

treba mi info o tome koje bese nazive treba da kucam da bih imao u tel i scg 2.3 i adria route 3.10.pocele su da me stiyu godine pa sam poceo da zaboravljam :wacko:
Note IV N9100 dual

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

toda81, nazive? Ili da bi mogao i jedno i drugo da imas? :?

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

mazzy napisao:Ma ne , garmin je isti. Nego fw nije isti . Perfektno mi je radilo na v30 ... Prije par dana eto uradim update na v50 i od tada nece da uhvati signal satelita nikako ...
E problem rijesen ljudi . Da se ne mucite vise :P

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

mazzy, drago mi je da sam bio od pomoci ;-)

Zaključana tema