GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

daxsm91,i ja imam isti tel kao i ti i isti garmin,ali nemam tih problema.Kod mene tel extra brzo hvata fix i ima pun signal,a desi se da padne za jednu cryicu,ali to nije nista strasno.Bas je cudno sto kod tebe nema ok signal.Gde se ti nalazis kad se kacis na satelite?Nije valjda bas duboko u nekoj sobi?Ja pored prozora kao od sale nadjem signal,ali je ndrive mnogo brzi kada je hvatanje fix-a i pitanju///
da li su ovo najnovije mape za igo na androidu:Montenegro83Contrast_2009.09_091104.fbl i Serbia8.3Contrast_2009.12_100204.fbl?
Note IV N9100 dual

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

E ljudi , koja je zadnja verzija garmina? I koja je zadnja verzija Adria route ? ja imam skinut 5.00.20... MIslim da je zastarjela ta verzija :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

mazzy, verzija same aplikacije ti gotovo nista ne znaci, to je samo sminka uz eventualno neku novu opciju koja ti nece mnogo pomoci oko samog navodjenja... A poslednja verzija Adrie je 3.0. Ja barem tu imam i radi lepo...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Pera Detlic, ako neko trazi uputstvo za instaliranje krekovanog softvera naravno da ga nece dobiti ovde. Svaka poruka koja sadrzi bilo linkove ka sajtovima sa uputstvima i piratskim softverom, bilo detaljnu proceduru piratizovana GPS softvera ce biti obrisana od strane prvog administratora ili moderatora koji je uoci. Zato je jedini moguc odgovor na pitanja tipa "gde da nadjem mape za Garmin XT i kako da ih otkljucam" i slicno - "googlaj ima gomila upuststava na netu" i eventualno hint sa par kljucnih reci koje treba traziti.

Sto se tice legitimnih pitanja - ako nema odgovora to znaci da pitanje najverovatnije jos uvek nije procitao neko ko zna odgovor, ili je opet odgovor lako naci googl-anjem, odnosno da je napor nekog ko bi odgovorio na takvo pitanje (npr. odgovor se lako nalazi ali nije kratak i jednostavan) neprimeren lakoci pronalazenja odgovora.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Miša
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Jul 2010. 08:58

Da li garmin troši bateriju i kada je isključen?

Post od Miša »

Imam instaliran Garmin u E71, i još opciju povećanja fonta ( magif..), formirao sam bateriju po upustvu iz kafića, pogasio sve ono što vuče potrošnju baterije i baterija ne može da izdrži duže od dva dana. Nisam koristio puno internet (nekoliko minuta), muziku nisam slušao a nisam napravio ni jednu sliku. I danas kada sam pitao prodavca u čemu je problem, odgovor je da garmin i bez obzira što je isključen, vuče deo baterije i da se to isto javljalo i kod E61. Kod nokie 58oo, imao sam isto garmin i baterija mi je trajala četiri dana,. On kaže da su drugi softveri u pitanju i da kada bi izbacio garmin, baterija bi trajalabar dva dana duže? Da li je trgovac u pravu? Nije problem napuniti bateriju, jer to je oko dva sata!Šta vi mislite da li je trgovac u pravu? :smutny:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Miša, sta si uradio sa baterijom? Kako si "formirao" bateriju E71, kada Li-Ion/Li-Polymer baterije (1)nije potrebno i (2)nije moguce formirati? Inace prover da li ti ostaje aktivan neki od Garmin procesa u pozadini koji moze da trosi bateriju bez obzira sto je Garmin zaustavljen (bilo je o tome ranije price bas na ovoj temi - potrazi "garmin tsrautostart"
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Mozda imas neku stariju verziju Garmina.Probaj sa verzijom 5.00.50 ona kod mene nimalo nije poremetila potencijal baterije.

Miša
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Miša »

Baterija formoirana dok se ne napuni ( prvi put je bilo kada se skroz ispraznila- što nije trebalo), i punioi dok punjač nije pokazao da je puna, drugi put se opet ugasio sam pošto je bila prazna, a ja nisam imao vremena da ga odmah priključim na punjač i tada punio oko šest sati , bez potrebe, treći put punio kada je bio oglašeno da je baterija prazna i punio oko tri sata, a sada posledniji put nisam ni dočekao da se isprazni, ostale dve crte i punio dok se telefon nije oglasio da je pun. To je bilo u nedelju oko ponoći. Sada ovog trenutka baterija pokazuje dve crte. Kada uđem u meni i pogledam aplikacije sve su mi pogašene ( ne vidi se onaj kružić da je nešto aktivno), a verzija koju su mi ubacili je
410-21-010
08-02-2010
Ram. -346
Nokia E71 -1 (18)

Još da dodam garmin je xt iz 2008. Pozdrav.
Sada je pala na jednu crtu! :x Totalno sam zbunjen. Sada da menjam bateriju, (trgovac kaže da je original, vidi se lepo hologram sa rukama i one tačke), Ili da menjam telefon. Što mi ne bi bilo prvi put kada počne nešto da me nervira. A negde sam pročitao da bi trebalo uraditi udate softwer sa nokia sajta i da to produžuje rad baterije. Sa garminom sam zadovoljan, brzo radi i dobro navodi, telefon isto nemam zamerki za ovih nedelju dana, jedino mi eto baterija pravi sra...! Ako se tako nastavi ne sledi mu druge, doplata i novi telefon!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Miša, cekaj, posle nedelju dana pokusavas da utvrdis na novom telefonu koliko mu drzi baterija? Druze, pusti ga malo da radi, neka se stabilizuje pa ces onda videti koliko ce drzati... Btw, prelistaj teme vezane za E71 i za aplikacije pa nadji ono sto ti treba da bi pogasio one koje rade u pozadini, jer na nacin na koji pokusavas neces uspeti...

Miša
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Miša »

Važi! Javiću se posle dve nedelje sa utiscima, a možda i pre! :wink: Nadam se da ću samo imati strpljenja, a nastaviću da bateriju punim onako kako je i napisano na upustvu, dok se ne oglasi da je baterija puna! :)

scepo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Avg 2008. 19:28

Post od scepo »

Moze li pomoc od nekog ko je instalirao Garmin XT na Nokiu X6 ? Instalirao sam Garmin , ali karte ne mogu nekako . Moze pomoc ? Ako neko moze reci sajt za Adria map ili kartu Evrope , hvala 8)

joximovic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 06. Jul 2010. 19:47

Post od joximovic »

Ovako, imam igo8 instaliran, ubacenu mapu Srbije koja je okej, program se startuje ok. Telefon je HTC HD2.
Problem se javlja kada idem na Find>address>onda kliknem onaj kao kruzic dole i on mi pokazuje mapu Beograda, ali moja lokacija nije prikazana, ja gledam samo mapu.
Kada oznacim na pr. neki drugi dio grada, i kliknem "set as a destination", pojavljuje se prozor na kome pise "Waiting for GPS signal", i to tako stoji u nedogled, nista se ne desava. Napomenucu da nije do zatvorenog prostora, ili sl. jer sam ovo probavao na svim lokacijama, pa i u autobusu.

Vec na savjet jednog clana sam isao u settings>GPS>, check-irao GPS enabled, stavio za port 4, i baud rate 57600, ali nista i dalje. Ako idem na 'autodetect', ponovo se nista ne desava, skenira mi portove, i to je to, nista drugo ne uradi.
Takodje ovde u ovom prozoru (settings>GPS) na vrhu mi pise: "GPS receiver cannot be found!". To me takodje buni. :S

Sve u svemu, da li je ovo nesto do podesavanja ili sta vec? Ako jeste, neka mi neko objasni ako nije frka, posto sam duduk za podesavanje ovog GPS-a.
Tnx.

Miša
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Miša »

Pozdrav drugari! Uspeli smo! Uz Vašu pomoć i moje čačkanje ( slabo poznajem engleski ), uspeo sam da blokiram neke progrma što su mi crpile bateriju. Isključio sam ono svetlucanje što se javlja na nekoliko sekundi, čačkao po Garminu i tu sam nešto blokirao, kad mi je telefon u onom položaju kada nije potpuno ugašen, vidi se sat i datum, i sada posle dva dana nije pala ni jedna crta. Bilo je u međuvremenu malo razgovora i po koja poruka. Sada sam napokon zadovoljan, a izvinite na nestručnim terminima jer nisam majstor kao vi! :) :wink:

palantir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 29. Jan 2010. 16:28

Post od palantir »

E ja sad moram da pljujem malko po garminu,ladno mi je zadao putanju da predjem preko duple linije na Zrenjaniskom putu,isao sam ka Krnjaci na neko jezero,skrenuo desno,u povretku sam mu dao komandu da idemo kuci :roll: a on magarac preko pune linije!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

palantir, pa mora da popunjava rupe u budzetu :D
Ni navigacija vise nije besplatna :P

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

palantir, nemoj se nista cuditi,odvest ce te on i u jednosmernu ulicu ali sve je to realno jer pri izradi mapa je bila jedna situacija ali neko i ovde mora i nataj nacin zaraditi platu promeni neki znak ili kao u tvom slucaju eto tu liniju koja mozda nekada nije bila puna. Nista strasno ti iako neskrenes tu gde te navodi da nebi prekrsio zakon on ce nanovo preracunati rutu i pocece nanovo da te vodi.

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Mene je Garmin mnogo vise "terao" da cinim prekrsaje nego iGO koji sada koristim. Najjace mi je bilo da prvom prilikom uradim polukruzno, iz cista mira...
HOX Titanium gray

booster
Banned
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2010. 16:34
:: Iphone 5
:: XPERIA ARC

Post od booster »

daj ljudi sta pricate Garmin je dobra navigacija, naravno da se menjaju znakovi na ulicama i da se ne moze stalno mape menjati. ali i ako se pogresi Garmin ponovo rutu nalazi i vodi te u tom pravcu

Nikola21
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 31. Avg 2010. 08:27

Post od Nikola21 »

Imam jedno glupo pitanje ali obzirom da zaista ne mogu da listaom 135 strana, moram da ga postavim.

Da li mogu da se ubace i mape Evrope i AdriaRoute u mob obzirom da imaju identicno ime. Ukoliko da li da promenim ime jednoj ili kako? U pitanju Garmin na N97 mini.

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Pa ja pricam iz licnog iskustva, jeste da mi je Garmin bio na N95 koja nema bas sjajan GPS prijemnik ali i sa stabilnim fiksom mi je cesto iz cista mira menjao rute i gubio se na par minuta. Evo konkretan primer, isao sam iz Vince, tamo mi je rodjak taksista objasnio kako da dodjem do ulice gde sam se uputio. U Vinci sam ukljucio Garmin, uhvatio fiks, uneo adresu i sve super do pola puta, samo me je iz cista mira bacio pored puta u neku njivu. To je trajalo sve dok se nisam sa bulevara iskljucio levo u neku ulicicu (kod Super Vera sam isao...) i pitao prolaznika za dalje, on mi objasnio i kada sam stigao ispred zgrade gospodja mi kaze da sam stigao na odrediste, e pa hvala joj.

Sada na Magic-u sa iGO takve stvari mi se nisu desavale, vrlo brzo, samo sekundu dve preracunava novu rutu. Na primer idem sa karaburme na novi beograd, navigacija me vodi bas preko karaburme a ja idem mirijevski bulevarom pa na visnjicku (cini mi se). Cim skrenem sa rute za sekundu mi izracuna novu rutu i prosto mi je milina, osecam se sigurnije da nece da me zezne.

Garmin verovatno mnogo bolje radi na novijim Nokijama sa malo boljim prijemnikom nego sto je imala N95
HOX Titanium gray

Zaključana tema