Neke stvari o WiFi-u
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
iwke, ako imas na tom tvom ruteru WiFi vise ti ne treba nista. Onda samo udjes u njega, ispodesavas sve i voila, ima sve da radi. Ako nemas WiFi u njemu, onda treba da nabavis ili WiFi ruter ili karticu, steknes je u komp pa da nju prebacis u AP mode. Onda uradis bridge network connection, i to bi trebalo da radi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iwke, udjes u ruter preko browsera (najcesca adresa je 192.168.1.1), ulogujes se (kombinacije su admin admin, ili telekom telekom za user/pass), nadjes opciju WiFi (turn ON) i to bi trebalo da je to. E sad, za naprednija podesavanja, tipa WEP, WPA, MAC filtering i sl. moraces da konsultujes cika Googla. Ovo je ono sto bi trebalo sigurno da radi.
Nemam ja wifi ruter nego moj drug (skontao sam da na njemu ima bela antena valjda je to to
) pa sam hteo da isprobam od njega da li to fukcionise.Nego mene jos interesuje kako ja mogu da nabavim taj ruter,to jest da li ce mi u telekomu dati wifi ruter ako zatrazim? To jest da ja njima vratim ovaj moj stari a oni da meni daji wifi? Ili moram da ga kupim negde?

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iwke, s obziromd a sam ja to svojevremeno hteo, odgovor je odrecan. "samo ako ne radi, a utvrdi se da Vi niste krivac za kvar" - u poslovnici u Subotici.
Ja sam kupio svoj ruter i ako se i desi da promenis providera, tebi ruter ostaje. Uzto, sa ovakvim ruterima imas daleko vise mogucnosti da uradis razne stvari.
Pitanje je naravno koliko si novaca spreman da izdvojis, pa tako imas jeftinije rutere od 20-ak €, srednju klasu za nekih 30, i vrlo jake za 50+... Ja imam TP Link WR340G koji se moze naci za ispod 3000 din. Ako zelis malo vise para da das, i da imas neke napredne opcije, gledaj da ruter podrzava QoS, i sa time mozes jeftin ruter da pretvoris u vrlo skup, samo update-om firmware-a.
Ja sam kupio svoj ruter i ako se i desi da promenis providera, tebi ruter ostaje. Uzto, sa ovakvim ruterima imas daleko vise mogucnosti da uradis razne stvari.
Pitanje je naravno koliko si novaca spreman da izdvojis, pa tako imas jeftinije rutere od 20-ak €, srednju klasu za nekih 30, i vrlo jake za 50+... Ja imam TP Link WR340G koji se moze naci za ispod 3000 din. Ako zelis malo vise para da das, i da imas neke napredne opcije, gledaj da ruter podrzava QoS, i sa time mozes jeftin ruter da pretvoris u vrlo skup, samo update-om firmware-a.
Eo ovako posto il sam ja gloop il ne razumem nista sto je isto kao i gloop
,naime imam 2 kartice za wless,gigabajtovu jednu i jednu ralinkovu....e sad cuo sam da je moguce da se napravi mini ap tj da ne sedam za komp vec da imam net i na mobu pomocu te 2 kartice(mislim na WLAN telefona)preko gigabajtove primam signal od provajdera,a sad kako da upotrebim ovu drugu ralinkovu kako bih slao...posto sam bridge-ovao ali nece...i ono AD HOC ne razumem kako se i sta radi...gledao sam na ovom topicu ali nista ne kapiram,moze li neko step by step da mi objasni... HVALA

Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Zapljuskujes glupostima bez potrebe talasas oduvace te famas 7-4 kalas.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Boyan89, jednu karticu namestis da ti prima signal od providera (to si kako vidim uradio). Drugu stavis u Ad-Hoc AP mode (imas tamo u manualu objasnjeno - Read The Fuckin' Manual, u nastavku RTFM), potom uradis network bridge, i to bi trebalo da je to. U principu jesi shvatio, ali nisi napravio.
Idi sledecim koracima: ubacis karticu u AP mode - treba da se pojavi WiFi mreza (pogledas na telefonu da li postoji). Ako da, sledeci korak je da uradis network bridge. Ako ne, RTFM, i nadji kako se kartica prebacuje u AP mode.
Za kraj mali hint: postoje kartice koje NEMAJU AP mode. Pokusaj sa obe istu stvar.
Ako uspes, najbolje je da nadjes MSI WiFi karticu (nekad su isle kao alva), i zamenis se. Posto je posedujem, znam da je pravljenje WiFi mreze preko nje 3 klika, i pustis da njen software sve sam odradi.
Idi sledecim koracima: ubacis karticu u AP mode - treba da se pojavi WiFi mreza (pogledas na telefonu da li postoji). Ako da, sledeci korak je da uradis network bridge. Ako ne, RTFM, i nadji kako se kartica prebacuje u AP mode.
Za kraj mali hint: postoje kartice koje NEMAJU AP mode. Pokusaj sa obe istu stvar.
Ako uspes, najbolje je da nadjes MSI WiFi karticu (nekad su isle kao alva), i zamenis se. Posto je posedujem, znam da je pravljenje WiFi mreze preko nje 3 klika, i pustis da njen software sve sam odradi.
miodrage, Hvala na ovome,pazi gigabajtova ima mogucnost SOFT AP,pise mi kad idem desni klik - Switch to AP mode,znaci ipak mogu da savim ralinkovu da prima signal a gigabajtova da salje,posto ona podrzava soft ap mode...sve ja to odradim nije meni frka to,nego kada ubacim karticu u AP mode ne mogu da pokrenem podesavanja druge kartice,iako su drugi drajveri i sve to...to me buni samo,volim da se mucim oko ovih stvari jbg 

Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Evo ja sam danas uzela samsung galaxy 3 i ne mogu da se konektujem preko wifi grrrrr,ustvari prvo sa mogla znaci pronadje moj kucni modem trazi sifru ja ubacim a da napomenam jer ne znam da li to ime veze kuci imamo descktop komp i idemo na net preko broadband-a normalo ima antenica za wi fi i ok konektujem se ja i pojavi se ona antenica u desnom uglu ali ni na jedan sajt ne mogu da udjem posle se diksnektujem i evo sada ne moze da pronadje wi fi uopste,da li neko zna sta bi mogao biti problem??Da li je normlano da se tako nekada gubi signal?Ja preko kucnog kompa opet najnormlanije idem ali mob ne pronalazi wi fi!
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
nacafaca, pokusaj da uklonis sufru pa onda pokusaj da se konektujes.. Dosta njih je zbog toga imalo problema..
Vrati se nekoliko stranica unazad ove teme.. Dosta je pisano o problemima sa konektovanjem Android uredjaja na kucne wifi rutere..

Vrati se nekoliko stranica unazad ove teme.. Dosta je pisano o problemima sa konektovanjem Android uredjaja na kucne wifi rutere..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Evo mene opet
znaci nadje on meni signal i stoji antenica gore a kada odem na wirelles podesavanja kaze Thomson 718FEA connected a pored antenice tu stoji u katance
i normalno ne mogu ni ja jedan saj da idem!
miodrage, pa evo danas sam napolju uhvatila jedno 10 signala ali su svi bili zakljucani pa verovatno nesto nije u redu podeseno na tom mom modemu a jos kada bi znala sta...
Da li mozda jos nesto treba podesiti na telefonu???Jer kao sto sam rekla on nadje signal i pise connedted i da je veza excelente nesto 54 nekih mb.. ali ja ne mogu ni na jedan sajt da udejm!

miodrage, pa evo danas sam napolju uhvatila jedno 10 signala ali su svi bili zakljucani pa verovatno nesto nije u redu podeseno na tom mom modemu a jos kada bi znala sta...
Da li mozda jos nesto treba podesiti na telefonu???Jer kao sto sam rekla on nadje signal i pise connedted i da je veza excelente nesto 54 nekih mb.. ali ja ne mogu ni na jedan sajt da udejm!
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
nacafaca, nadji u podesavanjima rutera WEP/WPA i to ukloni. Onda probaj sa telfonom da se nakacis. Moguce da ce tada da prodje. Ako prodje, znaqmo sta i kako dalje. Ako ne prodje, onda nadji MAC filtering ili sl. E onda i to disable, i proveri opet. U jednom trenutku ce da proradi. KAd proradi, onda cemo posle lako 

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
miodrage, sudeći po Nacinoj priči, MAC filtriranje nije ni uključeno jer se ona spojila na WiFi, samo nema prolaz ka internetu. U tom slučaju neće pomoći ni isključivanje WEP/WPA zaštite. Ako telefon nije dobio DNS parametre, neće moći da izađe na internet. Možda i gateway pravi problem.
Dakle Naco, nemamo dovoljno potrebnih podataka da bismo ti pomogli, možemo samo da nagađamo šta je problem i pitanje je da li bi uspela da se snađeš sa našim savetima. Možda bi najbolje bilo da pozoveš tehničku podršku svog internet provajdera i da uz njihovu pomoć, korak po korak, odradiš sva potrebna podešavanja. Naravno, pretpostavljam da si taj Thomson ADSL/WiFi ruter dobila od njih na korišćenje, u suprotnom je pitanje da li će hteti/moći da ti pomognu.
Dakle Naco, nemamo dovoljno potrebnih podataka da bismo ti pomogli, možemo samo da nagađamo šta je problem i pitanje je da li bi uspela da se snađeš sa našim savetima. Možda bi najbolje bilo da pozoveš tehničku podršku svog internet provajdera i da uz njihovu pomoć, korak po korak, odradiš sva potrebna podešavanja. Naravno, pretpostavljam da si taj Thomson ADSL/WiFi ruter dobila od njih na korišćenje, u suprotnom je pitanje da li će hteti/moći da ti pomognu.
● PRAVILA FORUMA ●