Neke stvari o WiFi-u
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
OBAVEZNO! TPLink stavi da bude recimo 192.168.1.100 - to imas u network LAN da izmenjas. I da, nemojd a ih zoves, nego im salji mail - nadji na sajtu, jer ce ti i telefonom to isto reci. i DHCP server stavi da ti je u opsegu 192.168.1.100-199
Ne bi smelo da ne radi. Neki kazu da se stavi drugi opseg tipa 10.10.10.1-100, ali nema potrebe za tim egzibicijama. Telekom je svakako po defaultu namesten na 192.168.1.1
Ne bi smelo da ne radi. Neki kazu da se stavi drugi opseg tipa 10.10.10.1-100, ali nema potrebe za tim egzibicijama. Telekom je svakako po defaultu namesten na 192.168.1.1
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Evo ja cekam na mail odgovor ovih iz telekoma (ako mi i odgovore
)
Miodrage promenih ja ip adresu u 192.168.1.100 kao sto si i rekao.A DHCP server mi je koliko sam skontao u tom opsegu u kom si napisao.
Samo mi jos reci jedno,sta treba da namestim u "WAN Connection Type"
Neki kazu treba PPPoE,neki kazu treba Dynamic IP posto kao adsl ruter je vec namesten na PPPoE.

Miodrage promenih ja ip adresu u 192.168.1.100 kao sto si i rekao.A DHCP server mi je koliko sam skontao u tom opsegu u kom si napisao.
Samo mi jos reci jedno,sta treba da namestim u "WAN Connection Type"
Neki kazu treba PPPoE,neki kazu treba Dynamic IP posto kao adsl ruter je vec namesten na PPPoE.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
PPPoE, ali tek kada ruter prebacis u Pure Bridge. Pretpostavicu da imas Huawei MT882 koji sam i ja imao, pa ti sve pricam vezano za njega. Teoretski gledano, trebalo bi da radi i sa Dynamic IP, ali ja koliko god da sam pokusavao, tako nisam uspeo da ga nateram da radi. Jedini nacin mi je bio ovaj koji sam opisao.
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
iwke, нема потребе низакаквим егзибицијама само ИП вајрлес рутера не сме да ти буде у истом опсегу као ИП АДСЛ рутера. Овако је подешено код мене и ради:
Lan:
IP Address: 192.168.2.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
WAN:
WAN Connection Type: Dinamic IP
IP Address: 192.168.1.3
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:
LittlePrince,da upravu si imam to sve.Ali jednostavno nece da mi radi.A kad probam preko cd-a koji sam dobio uz tp-link,onda mi izbaci ona slika koju sam stavio na prosloj stranici...
EDIT: Evo nesto sam gledao ovo sto mi je LittlePrince dao,i jedno sat vremena sam isprobavao kombinacije i napokon uspeo,radi bez problema sada.ne pitajte kako
Hvala momci svakako na pomoci.
EDIT: Evo nesto sam gledao ovo sto mi je LittlePrince dao,i jedno sat vremena sam isprobavao kombinacije i napokon uspeo,radi bez problema sada.ne pitajte kako

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja sam pokusavao tako na sve moguce nacine i nije htelo. Doduse posto sam ja jos od Telekoma odmah dobio na papiru sve o svom ruteru, ja nisam imao frku da ispodesavam TPLinka na moj nacin. I to je tako ferceralo bez greske >3.5 godine.
Najbitnije je da sve radi, i da frke nema.
iwke, uzivaj u svojoj WiFi mrezi i Internetu na telefonu za dz
Najbitnije je da sve radi, i da frke nema.
iwke, uzivaj u svojoj WiFi mrezi i Internetu na telefonu za dz

- markosvaba
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
miodrage, zasto mislis da nece da radi ako adsl i wi-fi ruter nisu u istom opsegu (mislim na dva fizicka uredjaja, ne adsl ruter+wifi u jednom uredjaju)? Pa savrseno je normalno da ih stavis na razlicite opsege. Ja npr. koristim 192.168.1.x kao opseg na ADSL-u i 10.1.49.x na WiFi ruteru. Svi racunari i telefoni od WiFi rutera, preko DHCP, dobijaju adrese tipa 10.1.49.x, a sam WiFi ruter kao WAN adresu koristi onu koju mu ADSL ruter dodel preko njegovog DHCP-a (najcesce 192.168.1.2), a kao LAN adresu 10.1.49.1. Svim uredjajima podesis da je gejtvej WiFi ruter i to je to. Ako bi bili na istom opsegu adresa i WiFi i ADSL ruter onda bi moglo da dodje do problema, narocito kada se koristi DHCP.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
tomas.hokenberi, znam, to bi tako i trebalo da radi, ali meni iz nekog nepoznatog razloga nije uspevalo da to tako ispodesavam. Isto tako, i na drugom jednom ruteru takve stvari nisam uspevao da odradim. Zato sam i rekao sigurica varijantu, a usput na taj nacin postoji bolja kontrola, jer ako ti iz nekog razloga zatreba reset rutera zbog nove IP adrese, to ide daleko brze 

Pozdrav svima. Posedujem nokiu n82 i laptop računar i zanima me da li je moguće da telefon upotrebim kao wireless adapter za laptop? Želim da surfujem netom na laptopu a da ne trosim ni kredit a ni da vucem kablove po kuci. Da li je potreban neki program za telefon ili sta?
Unapred zahvalan na odgovoru..
Unapred zahvalan na odgovoru..
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt: