GPS navigacija
Re: GPS navigacija
toda81, hvala puno na odvojenom vremenu..ovo ce sigurno znaciti ljudima koji nisu do sada ubacivali garmin..
Pa pazi ovako mislim da meni nije bio taj problem valjda nisam lepo otkljucao mapu,i uvek kada bi hteo da pokrenem program,ja kliknem i ono normalno pokrece program crn pocetni ekran sa natpisom Garmin,i posle 2-3 sekunde odmah bi me izbacio iz programa..I tako sam pokusavao mesecima da pokrenem garmin,ali je uvek bilo bezuspesno,sve dok jednog dana nisam lepo seo, procitao celo upustvo kako sta treba da se odradi i uspeo da instaliram i pokrenem garmin,evo sada radi i sluzi hvala bogu kako treba..
Pa pazi ovako mislim da meni nije bio taj problem valjda nisam lepo otkljucao mapu,i uvek kada bi hteo da pokrenem program,ja kliknem i ono normalno pokrece program crn pocetni ekran sa natpisom Garmin,i posle 2-3 sekunde odmah bi me izbacio iz programa..I tako sam pokusavao mesecima da pokrenem garmin,ali je uvek bilo bezuspesno,sve dok jednog dana nisam lepo seo, procitao celo upustvo kako sta treba da se odradi i uspeo da instaliram i pokrenem garmin,evo sada radi i sluzi hvala bogu kako treba..
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
acamatic, nema na cemu kolega, tu sam uvek da pomognem. Uvek mozes da prondajes i skines vec otkljucane mape i samim tim zaobidjes mogucnost da ih ne otkljucas kako treba. Na ovaj nacin kao sto sam napisao se garmin ubacuje za bukvalno par minuta jer je potrebno samo kopirati ceo folder garmin na memorisku karticu i ubaciti fajl sw.unl koji se napravi za svaki tel posebno i preimenovati sw.unl fajl preko file managera kao sto sam takodje napisao i na kraju samo iz foldera garmin preko file managera pokrenuti instalaciju garminmobilext.sis. Tako sam ja ovde mnogima odradio garmin. Samo im dam link sa mojim uploadovanim garmin-om i oni mi kazu imi i ja im sredim sw.unl file tako da oni ne moraju cak ni da ga preimenuju jer im ja sve odradim. Par njih je imalo problem sto ih je garmin izbacivao iz programa zato jer nisu kopirali na memorijsku karticu folder garmin vec su greskom kopirali folder garmin i u njemu jos jedan folder garmin pa je i normalno da ih je program izbacivao pri pokusaju da udju u njega jer nije pronalazio potrebne fajlove koje vuce iz samog foldera garmin. Kao stosam vec napisao svima kojima sam odradio garmin na ovaj nacin rekao sam da ne cackaju i da ne menjaju podesavanja zato sto sam im ja poslao folder garmin sa vec podesenim garmin-om sa najboljim mogucim podesavanjima koje je ovde ostavljao vec jedan nas kolega. Zbog sporog procesora na vecini symbian telwfona je najbolje da se ostavi strelica umesto auta da ne bi kasnila slika u odnosu na zvuk i samim tim dovodila do dvoumljenja prilikom zvukom najavljenih skretanja koja ne prati slika
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
toda81, ja kas god sam pravio sw.unl file on je bio tako i napisan. Neznam odkud se tebi pojavljuje to txt.
Evo copi paste sa jednog foruma.
Idite u Notepad-u na file na stavka Save as... pa kad vam se otvori dialog za snimanje u File name: upišite
SW.unl a u Save as type: izaberite All Files kao na slici ispod i pritisnite Save.

Evo copi paste sa jednog foruma.
Idite u Notepad-u na file na stavka Save as... pa kad vam se otvori dialog za snimanje u File name: upišite
SW.unl a u Save as type: izaberite All Files kao na slici ispod i pritisnite Save.

- toda81
- Prijatelj foruma
Deksi, sve isto tako i ja radim i snimi on to kao sw.unl, ali kada ga ubacim u telefon vidim preko file managera da nekad pise pise sw.unl.txt .Evo sada sam uradio test i sada je ok. Lako se to vidi jer kada se snimi taj sw.unl fajl i kada se klikne na njega ne moze se otvoriti, a ako se otvori onda znaci da nije lepo napravljen
Note IV N9100 dual
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
toda81, to je to. Radis pogresno
Ako hoces bas da napises da ti se ne pokazuje to .txt onda treba ovako da uradis... Da ga sacuvas pod navodnicke... Npr. tamo gdje pise SAVE AS samo uzmes i napises ovako
"zavodnick.txt" ili bilo koju drugu extenziju i samo tada ce taj file biti sa tom extenzijom... Vrlo je bitno da ne zaboravis navodnike !
ne zavodnick-e nego navodnike 
Ako hoces da napises file za Garmin onda radis kao sto sam ti rekao "sw.unl" i to je to
I onda kad ga pogledas, taj file ce da ima tu extenziju 

"zavodnick.txt" ili bilo koju drugu extenziju i samo tada ce taj file biti sa tom extenzijom... Vrlo je bitno da ne zaboravis navodnike !

Ako hoces da napises file za Garmin onda radis kao sto sam ti rekao "sw.unl" i to je to

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- toda81
- Prijatelj foruma
zavodnick, ti si resio da me zavedes
Nisam ja tako laka riba hehe Ma kapiram gde sam pravio gresku pa sam morao dodatno da se mucim, mada i nije bila neka muka

Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Drustvo, treba mi pomoc oko iGO-a za Galaxy Tab 10.1 p7500
Ne mogu da nadjem nista sto bi odgovaralo njegovoj rezoluciji od 1280x800 a da slika nije veca od displeja. Nasao sam nesto ali to nije to, na toj verziji mi bezi slika pa sam uklonio...
Ne mogu da nadjem nista sto bi odgovaralo njegovoj rezoluciji od 1280x800 a da slika nije veca od displeja. Nasao sam nesto ali to nije to, na toj verziji mi bezi slika pa sam uklonio...
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Re: garmin
Koja ti je rezolucija ekrana? Jel tu upitanju android cini mi se?
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
rezolucija je 240x320 piksela. Verzija firmvera 2.2 android
mozes li pomoci? hvala
mozes li pomoci? hvala
ivandj, posto je tvoj telefona na OS andorid,mislim da neces moci da ubacis garmin navigaciju..moraces da ubacis IGO navigaciju.Proguglaj malo i nacices gde to mozes da skines i kako se ubacuje..
Imam IGO ali nije mi bas pouzdana par puta me je odvela u pogresnom pravcu!
Cuo sam da moze zato sam postavio pitanje ovde!
Hvala u svakom slucaju
Pozz
Cuo sam da moze zato sam postavio pitanje ovde!
Hvala u svakom slucaju
Pozz
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja sam imao lapa iskustva i sa garmin-om na symbianu i sa iGO navigacijom na androidu, ali mi je malo lepsi iGO, mozda zbog razlike u velicini ekrana jer nije mala razlika izmedju 2.4" i 4"
Note IV N9100 dual
Koristi li neko Nokia Maps, postoji li mapa za našu zemlju?
Ja ponekad upalim Garmin, mada nije mi se prosalvio za 1 Maj, navodio me pogrešno
, manje mesto je u pitanju .
Šta da podesim za Route Preference : Faster Time ili Shorter Distance?
Ja ponekad upalim Garmin, mada nije mi se prosalvio za 1 Maj, navodio me pogrešno

Šta da podesim za Route Preference : Faster Time ili Shorter Distance?
cvoruga, u Srbiji to niko jos ne koristi..posto nasa mapa izgleda kao krater... 

Pretpostavio sam da smo krater
, ali videh preko Nokia Suite da je mapa 25MB pa pomislih da nisu nešto unapredili.
Siguran sam da je već objašnjeno na nekoj od prethodnih 150 strana za promenu strelice u neko drugo prevozno sredstvo,
npr Bumblebee-ja ili Vespu
.
Ali ako neko slučajno ne zna http://www.vehiclesforgarminnuvi.com/
Ako je već neko postavio link moderatori neka obrišu moj post

Siguran sam da je već objašnjeno na nekoj od prethodnih 150 strana za promenu strelice u neko drugo prevozno sredstvo,
npr Bumblebee-ja ili Vespu

Ali ako neko slučajno ne zna http://www.vehiclesforgarminnuvi.com/
Ako je već neko postavio link moderatori neka obrišu moj post

cvoruga, ma brate batali ta prevozna sredstva,ostavi strelicu kao sto i jeste,posto sve ostalo sem strelice koci program(koci slika,a zvuk ide,mada to kod jacih telefona ne osetis,dok kod slabijih to se dosta vidi..)..to je provereno,a ti sada kako hoces.. 

Poslednja izmena od acamatic u Pet, 25. Maj 2012. 14:34, izmenjeno 1 put ukupno.
acamatic, nisam to znao a iskreno nisam ni primetio da koči, jer sam ja namestio nešto drugo umesto strelice.
Sad ću da vratim na strelicu pa ću da probam ima li razlike
Sad ću da vratim na strelicu pa ću da probam ima li razlike
- toda81
- Prijatelj foruma
Sve zavisi od procesora telefona da li ce kasniti slika u odnosu na zvuk
Note IV N9100 dual
Pozdrav svima, zeleo bih da namestim navigaciju na N78 ali bas sam se davno time bavio, ako moze neko uputstvo sa aplikacijama koje su sada aktuelne, moze i strani linkovi, potreban mi je samo Beograd! Hvala puno!