Znate li zašto nema četvorke u imenu telefona?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Vulle_NS
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 23:33

Post od Vulle_NS »

Green ovom prilikom ti dajem obecanje da ako ikada fabrika nokie bude u mom vlasnistvu :D posebno cu za tebe napraviti model koji ce imati oznaku 4560 ili 4220 :lol: :lol: :lol: xexexe
MNJIH!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Vule tebra,nema frke,drzim te za rec! :wink:
Na spisak dodaj jos recimo 4440i,4885,4170 sve u Symbian varijanti,PLEASE,xexe :D :D

marko07
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 21. Okt 2005. 13:55

Post od marko07 »

Ne znam za kineze ali u Japanu se broj 4 pisao isto kao i smrt (" shi") zato se sad 4 na japanskom kaze "JON" ne verujem da su ovi iz nokije sujeverni ali...ko zna

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ono malo ste odlutali i od teme al ajde...Jednostavno nisu napravili i gotovo..napravice mozda za Evropsko i Americhko trztishte... :wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Da ali zasto ranije nisu napravili,pa bilo to za evropsko ili americko trziste,sve druge pocetne broje su davno ispucali.
Cudno da se bas nigde ne spominju druga trzista gde je cetvorka broj i nista vise!!!!! :chytry:
Mislim da ne treba vise diskutovati na ovu temu,moze i da se zakljuca sto se mene tice.Hvala svima na postovima 8)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Green napisao:Da ali zasto ranije nisu napravili,pa bilo to za evropsko ili americko trziste,sve druge pocetne broje su davno ispucali.
Pa nisu napravili jer im nije bilo potrebno...Mislim da su se svi postojeci modeli lepo uklopili u svoju seriju..e sad vec postaje malo guzva,al eto napravili su N seriju tako da.... 8)
Mislim da moze LOCK na temu... :roll:

thunderchase
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 29. Jan 2004. 10:35

Post od thunderchase »

A da li se neko setio modela 3410? Ja sam u vreme kad je tek izašao model 3310 (koji je ubrzo postao best-buy, kao i njego prethodnik 3210), čitao da se sprema naslednik i da bi, po šablonu, ime trebalo da bude 3410. Komentar autora tog stranog sajta je bio da bi ljudi iz Nokie trebalo dobrano da razmisle da li da ga tako nazovu, jer "svi dobro znamo šta znači broj 4 na azijskom tržištu". Mene je ovo samo zbunilo, ali i zaintrigiralo, pa sam malo cunjajući naišao na objašnjenje koje je poznato i ima veze sa mitologijom, religijom, bla, bla.

Epilog: 3410 je prošao i sami znate kako. Plus je po kvalitetu mnogo lošiji od 3310, znači debakl u svakom pogledu.

P.S. A šta će biti sa 5140 i 5140i :) ?
Okrečite Beograd!!!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Promasio si smisao teme,3410,5140 i sl. ne pocinju sa 4,a neznam ni otkud ti to da je 3410 mnogo losija od 3310 kad su identicno uradjene,naravno sa par poboljsanja u softveru i li-ion baterijom kod 3410,ali sigurno nije zbog toga nekvalitetnija,nego nije to za ovu temu.
Pozdrav 8)

thunderchase
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 29. Jan 2004. 10:35

Post od thunderchase »

Tema i nije o broju 4 na početku imena.

Aj' reci ti lično koji ti se od ta dva više sviđa i za koji misliš da je kvalitetnije izrade (3310 ili 3410)?
Okrečite Beograd!!!

Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2006. 00:00

Post od points »

Mislim da nije u pitanju Kina ljudi, ali na bliskom istoku ili u većem dijelu Azije se 4 smatra nesrećnim brojem...
pts

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Tema jeste o broju 4 na pocetku,ne uopste u nazivu,mislis da se niko nebi setio da postoje 3410 i 5140 za ovih nekoliko meseci da se o tome pise!?
I u Kini i u Aziji uopste je to nesrecan broj,kao kod nas danasnji dan petak 13 i uopste broj 13,a verujem da iz geografije znate da je Azija ustvari pola planete po broju stanovnika i zato je kompaniji kao sto je Nokia vazno da moze da uspesno posluje na tako velikom trzistu!
Normalno da,ako zelis u nekoj stranoj zemlji da uspesno poslujes,neces raditi nesto sto bi moglo da iritira lokalno stanovnisto ili cak izazove bes,proteste i slicno!Cik nek ode neko u Albaniju i otvori,hotel naprimer,Velika Srbija,kako bi prosao!?
Zato ne vidim sta vise ima nejasno i na svakoj strani se ponavlja jedno te isto,dokle vise da ponavljamo kao papagaji!?
Pozdrav 8)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ljudi,vec sam postovao da bi trebalo zakljucati ovu temu...
thunder,da si pratio temu od pocetka,znao bi o cemu smo diskutovali,no sad i nije toliko bitno(tema jeste o broju 4 na pocetku),Lomnica je vec sve dovoljno objasnio,hvala svima na postovima,prijatno,ziveli,laku noc i dobro jutro kad se probudite... 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

4 je BAKSUZAN broj u kini i okolnim zemljama. Koliko ja znam,tamo niko nece da zivi na 4-tom spratu i imaju slicne principe. (slicno kao kod nas broj 13,samo malo dramaticnije)
Pouzdano znam da se modeli telefona koji u svom nazivu imaju broj 4 slabije prodaju! (statistika)

Istina ili ne pitanje je sad... :dry:

:)
...shit happens... keep d smile!

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Trebalo bi da citam sta ljudi pisu pre nego sto nesto kazem.
:lol: :lol:
...shit happens... keep d smile!

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 17:50

Post od Dario 13 »

Nema veze sto nisi citao sta je prije pisalo samo nemoj onda nekome prigovarati sta nijen citao prije... 8) 8)
MALO JE PUNO!!!

Odgovori