Lobachewsky, lepo si napisao neke stvari ali neke ti opet jednostavno ne stoje.
Ako nema vizije, nema buducnosti.
Evo ti primer - daj grupi majmuna neko ostrvo, daj im idealne uslove, hrane i vode da imaju konstantno u izobilju, i ta grupa majmuna ce tamo srecna da prozivi svoj zivotni vek.
Daj grupi ljudi identicne uslove, vec drugi, najdalje treci dan ce neko da ustane i da kaze daj da vidim sta ovde moze da se menja. To je taj duh koji nas tera stalno napred. ALI nikako stvarajuci buducnost iz sadasnjosti - jer onda ne znam koliko bi napredovali od kamenog doba.
Primer su razni pronalasci tokom istorije - kada su Henry Forda pitali kako je znao kakva kola da napravi kazao je da ne zna, i d aje napravio po svom misljenju, jer da je pitao ljude, oni bi mu rekli da zele brze konje!
Kad se prvi put pojavila kamera na mobilnim telefonima svi su bili u fazonu ma daj - glupost, sada je to treca najesencijalnija stavka svakog mobilnog uredjaja. Edison je zvao Teslu da mu pomogne da usavrsi onu njegovu skalameriju sa DC strujom - sume kablova su bile svuda, Tesla je imao drugaciju viziju, a da nije bilo njega, mi verovatno ne bismo ovako diskutovali o svemu ovome.
Posto se ovde povela zestoka rasprava o ovom cipovanju i slicno, za koje ja i dalje tvrdim da je dobro, a ne lose, ali si odlicno primetio nece nas cipovanje odvesti u neku bolju buducnost per se, ali isto tako mislim da necemo zavrsiti ni na smetlistu istorije zbog toga. Napomenuo sam to nekoliko puta ali to ocito niko ne primecuje, namerno ili slucajno pa da malo naznacim
potrebna je promena svesti drustva, kao i svakog pojedinca
Posto je originalno pitanje bilo kako bi uredjaji mogli da izgledaju za 30 godina ja sam rekao da bi teoretski mogli tako, ali zasigurno nece. Ovo o cemu ja pricam ne moze da se desi bez promene najmanje 6 kompletnih generacija, to je oko 300 godina.
Kazem, ima tu materijala da otvorimo jos 18 novih foruma, da ne rasplinjavamo sada nepotrebno diskusiju... Evo, veceras u 19h ispred Pravnog, pa rasprava moze uz pivce da se otegne