Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od miodrage »

znemanja, cip ne bi sluzio samo za pracenje kako je ovde prezentovano, sa time bi imao mogucnost placanja, mogucnost dobijanja svakojakih informacija sa neta, komunikacije sa drugim ljudima... Recimod a bi zamenjivao kreditne kartice, sim kartice, gps lokator.... ma sta god hoces. Naravno ovo sve u vrlo dalekoj buducnosti, rekao bih >100 godina, mada nikad se ne zna.
Sto se smrtne kazne tice, ne znam za tu tvoju iglu, mislim da je metak jeftiniji (jer verovao ili ne, ali i to placamo). A ako cemo tako da gledamo, konopac je najjeftiniji, i moze da se koristi vise puta :D

I drugo, ne mora niko da ima cip (osim ovoga sto si naveo - osudjenika), ali ako se uvide dobrobiti svega toga, ljudi ce sami pozeleti cipove. Zamisli samo situaciju kad si brizan roditelj, a dete ti je van kuce, kasno je, nema ga i brines se, mobilni telefon mu je iskljucen... Jednim pogledom na ekran, i znas gde je. A u nekoj daljoj buducnosti, posaljes direktno poruku na taj cip, ili cak uspostavis poziv. Moze tinejdzer da se buni protiv ovoga koliko hoce, ali za mene je to vise koristi nego neke nazovi "stete" sto neko nema svoju "privatnost".
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

miodrage, postoji samo jedna kvaka. Ovo nije utopijsko drustvo. Niti se nasa civilizacija krece prema utopiji. Spletke, krize, ratovi, lazni terorizam, lazne epidemije... Da li ti mislis da su cipovi glavna prepreka da svi kriminalci budu pohvatani? Sve se zna i danas, ne samo u srbiji, ali kriminalci idalje setaju i bave se svim i svacim. U americi posebno. Droga, prostitucija, mislis da drzava vec nema informacije o tome, imena? Pa sto ne hapsi? Trebaju da nas cipuje mozda? I na kraju, opet ce samo lojalni gradjani da budu cipovani, kriminalci ce opet ziveti van zakona, kao i do sada.
Mora da znas jedno - da bi dozvolio nekom da ima apsolutni nadzor nad narodom, moras i apsolutno da mu verujes da ti zeli dobro. Nesto nisam primetio da bilo koja politicka elita zeli dobro svom narodu, vec stalno smislja neke nove spletke, krize, lazne epidemije... I takvima bi ti prepustio da budu apsolutni vladari tvojim zivotom? I sad su vladari nasih zivota, ali ipak mora bar malo da nas titraju. Sa tim cipovima postajes apsolutno nemocan - kao pacov.
A od smrtnih kazni bi onda stradali pre oni nepodobni, nego stvarni kriminalci. Gledas to vec 30 godina sirom sveta uzivo, a tako je bilo i kroz celu ljudsku istoriju - i ti idalje verujes u bajke.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Veruj mi slažem se da je metak i jeftiniji i veće je zadovljstvo videti kako takvo đubre pada na zemlju posle metka, ali opet ljudska prava izbijaju na površinu, pa kada bi smrtna kazna i zaista bila vraćena, igla bi bila bezbolnije rešenje, pa sami time i humanije.
Naravno, postojalo bi nekoliko vrsta čipova i svako ko želi mogao bi da ga ugradi, njegove prednosti su višestruke, samo naglašavam da njegovo ugrađivanje ne bi bilo imperativna norma već želje građana, osim, naravno, osuđenika koji bi to morali po sili zakona.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage napisao:ali ako se uvide dobrobiti svega toga, ljudi ce sami pozeleti cipove. Zamisli samo situaciju kad si brizan roditelj, a dete ti je van kuce, kasno je, nema ga i brines se, mobilni telefon mu je iskljucen... Jednim pogledom na ekran, i znas gde je
Ti ko da nikada nisi cuo za rec zloupotreba ili se bas lozis na autokratiju i totalitarizam (Malo malo, izleti tako nesto iz tebe).
Nego, da te pitam. Mislis da ces idalje imati ista ljudska prava, ako je neko tvoj apsolutni gospodar zivota i smrti?
Mislis da su ljudska prava civilizacijski korak? Saosecajni? Razmisli opet. Ovo je licemerni svet.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, ti sve posmatras kroz prizmu danasnjice - apsolutno se slazem sa tobom da bi danas u ovim uslovima ugradjivanje nekih cipova bilo potpuno suludo. Ali ja ipak verujem da ce jednog dana covecanstvo uspeti da se izdigne iz mulja u kome je sada, i da ce onda ovo sto ja sada propagiram biti najnormalnija stvar. Potrebna je samo promena svesti ljudi, a to moze da se resi sve, samo treba vremena, strpljenja i puno rada.

Kazes kriminalci ce da opet zive van zakona? Kako ako su cipovani na rodjenju? Ce da vade mozda te cipove? Nece da moze, postavi se negde duboko gde se infiltrise sa okolnim tkivom, pa ako pokusa da se vadi, ode Bogu da istinu :D A sto drzava ne pohvata sve kriminalce? Pa zato sto je i drzava kriminogena struktura svuda u svetu.
Ali ja duboko verujem u to da ce doci vreme kada ce se na Zemlji ziveti u harmoniji sa prirodom, i u izobilju. Kao sto sam vise puta napomenuo, ja jednostavno verujem da bi ovaj svet mogao da bude jedno prelepo mesto sirem beskrajnih prostranstava kosmosa, samo kad bi svest ljudi bila drugacija. Ali i to ce da se postigne, zivi bili pa videli. Nazalost, mislim da niko od nas to nece doziveti, ali dum spiro, spero govorili su stari Latini (dok disem, nadam se).

znemanja, ljudka prava kod kriminalaca? Osudjenik na smrt je osudjenik na smrt, tu nema razgovora.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

miodrage, necu bre nikakvu elektroniku u telo, sta ti je!? Ne zato da ne bi ucinio nesto protivzakonito, vec ne zelim da me neko cini kiborgom. Kakvi more cipovi, mani se takve naucne fantastike. To sto kazes da ce svi ljudi sami zahtevati da im se cipovi ugradjuju u telo, okaci macku o rep. Ajde da vidim taj zakon koji ce od ljudi traziti ugradjivanje. Zahtevace samo oni sa ispranim mozgovima, poslusne zombi jedinke koje da bi nesto razumele ili uradile moraju prvo da se konsultuju sa tv aparatom. Taj isti tv aparat je te iste jedinke ubedio da im preti opasnost od hiljadu raznih stvari. Pocev od ratova, zaraznih bolestina, bombasa samoubica, verskih fanatika u obliku otmicara aviona i slicnih budalastina. 80% amerikanaca je bilo spremno da se u roku od odmah odrekne svojih gradjanskih sloboda, samo da bi bili bezbedni posle tzv. avio "napada" na Njujork 2001. Zasto? Pa tako je tv aparat vrlo smisleno porucio svom vernom auditorijumu. Veoma mali procenat populacije zna da samo 3 korporacije (naravno americke) poseduju na hiljade svetskih tv i radio stanica, kao i na hiljade novinskih agencija, dopisnickih predstavnistava i raznoraznih ostalih glasila.
Ti jednostavno nisi svestan u kakvom svetu zivis, zasto je on takav kakav je i zasto se tezi ka tome da se ucini jos gorim mestom za zivot. Jednostavno nisi svestan koja je to masinerija u pitanju. Ako te ta tema zanima, kreni u neko istrazivanje, pocni da citas tekstove, pogledaj neke dokumentarne filmove. Ne mozes o ovakvim temama diskutovati samo na osnovu nekog svog zapazanja i shvatanja.
Slazem se jedino sa tvojom konstatacijom da ce se narodi sveta kad tad dozvati pameti i promeniti stvari na bolje. A da bi se to desilo treba istrazivati, treba se non stop pitati zbog cega je nesto bas tako kako je. Da li je bas sve onako kako nas uce po skolama i fakultetima, da li je sve onako kako nam se serviraju mediji...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Green, a može li jedan automat za pivo direktno u želudac, a, a, a? :wink: :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Miškoni, cek' da razmislim... mmm, moze! Gde ima i po kojoj ceni?!! :o :D Jos ako sipa i tamno, uff... :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, obozavam da slusam o ovakvim teorijama zavere kakve ti plasiras...
Samo nemoj posle da bude da vam nisam rekao :D
Ponovicu - nemoj da gledate stvari kroz prizmu danasnjice... znam da je tesko, mnogima i nemoguce, ali treba znati otvoriti um, i prihvatiti stvari koje se sada cine neprihvatljivima.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Nekada su mislili da je Zemlja ravna ploča i spaljivali one koji su govorili suprotno a vidi danas... :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

miodrage, ja obozavam da citam kako tebi neke proste stvari za razumeti nisu jasne. Tebi, a i vecini drugih, su to teorije zavere, zato sto uopste nemate pojma sta ustvari taj termin predstavlja. Ti primi glupavi cip, ja necu i mirna Backa...
A kad vec obozavas da slusas o zaverama, evo ti jos jedne, najnovije: 8)

http://www.vestinet.rs/pogledi/stedljiv ... -nase-dece

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Green, čini mi se kao da je tebi i miodrage, falila jedna ovakva tema :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, evo, iskreno nisam ni ceo tekst procitao, stigao sam negde do 40%, nisam mogao dalje, glava me zabolal od citanja kojekakvog lupetanja i tendenciozno plasiranih lazi.
Stvarno treba biti retko retardiran pa ne uvideti da je to sto tamo pise cist nonsens. A evo i zasto, stedljive sijalice su prakticno isto sto i neonke, samo umanjene, i nesto malo drugacije tehnologije, ali u sustini - obe imaju gas u sebi koji u strujnom polju svetli.
E sad, neonke se koriste unazad decenijama, a ove se koriste nekih ajde nepunih 10 godina. I kao stetne su... Vazi!
Inace ih imam skoro svuda u kuci, i ne fali mi nista :D A i da mi zafali... od neceg se mora umreti... jos nisam sreo ni jednog coveka na ovom svetu koji je umro potpuno zdrav, a verujem da ni necu.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Baraba, tacno sam znao da ce se Mio i Drag naloziti na link :D
Ma i on ce jednog dana morati progledati, u to nema sumnje, bar sto se ovog tice. Zahvaljivace se on nama sto smo ga izveli na pravi put i pomogli mu da na vreme pogleda istini u oci... :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage napisao:Lobachewsky, ti sve posmatras kroz prizmu danasnjice
Pa naravno. Danasnjica stvara buducnost. Ne mozemo se u nju samo teleportovati. Sta kao niko od nas nije vizionar da ne moze da zamisli letece automobile, holograme, cipove umesto kljuceva, zelene gradove i osvajanje svemira? Ali ljudima je toliko ispran mozak tv-om i raznim SF sadrzajem da sada misle da ako se cipuju ili stave google naocare automatski je buducnost stigla (jer tako pise u SF filmu) - a ne shvataju da time cak nisu doprineli/napravili ni taj jedan korak ka buducnosti, cak sta vise udaljavaju civilizaciju od nje toliko da ta buducnost nikad ne dodje - jer ne mozes ti cipovanjem stvoriti utopiju, ili google naocarima. Da je vec utopija, pa da 'izmisle' i te naocare ili cipove da postanemo jos savrseniji. Jako je vazno to da se shvati.
Moramo da shvatimo da cip sam po sebi, ili naocare nisu lose, niti one same po sebi vode u neku buducnost - buducnost odredjuje namera onih koji su ih izmislili. Dakle, ne mogu naocare doneti utopijsku buducnost (iako nas neizbezno na to asociraju), ako oni koji su ih izmislili zele od nas uz pomoc njih da naprave nekakve zombi potrosace bez kritickog misljenja. Kako nas to moze odvesti u tu famoznu SF buducnost? O cipu da i ne pricam. Neki od nas se nadaju da bi cipovanjem bili korak blizi toj vizionarskoj buducnosti (jer u Utopiji to vec uveliko svi imaju i koriste), a ne shvataju sustinu - ne cipuju nas Utopljani, vec autokratija koja zeli totalitarizam, a cipovanjem zeli da nas spreci da postanemo Utopija. Nadam se da me razumete.

Moramo se prvo izboriti da postanemo (uslovno receno) utopija, jer u suprotnom cipovanjem bismo na kraju, umesto u utopiji, zavrsili na smetilistu istorije. Nasa svest nije na tom nivou. Kao kada bi dao lightsaber detetu. Da li bismo sa njom doziveli star war buducnost jer je i ona sama iz buducnosti? Pre bih rekao da bismo se resetovali.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Lobachewsky, lepo rečeno. Ni Miodrage nema lošu nameru, ali bi ishod verovatno bio sledeći: cela ova priča oko naočara i ostalog me je asocirala na fenomenalni crtać Wall-E. Setio sam se dela kada Wall-E stiže u brod Axiom i pokušava da prati Eve. Svi ljudi imaju hologramske ekrane ispred glave (u našem primeru Google naočare), potpuno su atrofirali jer ne ustaju iz lebdećih stolica, sasuti reklamama sa svih strana, "konzumiraju" ono što im se kaže, menjaju crvenu boju odeće u plavu jer im je glas sugerisao da je "plavo novo crveno" (try blue, it's the new red), na kraju ženica koju je Wall-E isključio iz sistema kaže "nisam ni znala da imamo bazen"...

Klik na sličicu za video:
Slika

Interesantno je što sam hteo baš ovaj deo da nađem i neko je okačio baš njega. Ispod videa stoji opis:
"I'm uploading this video to make a point about the dangers for human kind, if we become addicted and cover all our needs, through the internet. This started from a discussion, about e-learning in my university class, and how education would lose it's very important role to socialize people, but it's also a lesson for human kind."

Još malo ispod, top komentar:
"I didn't know we had a pool." Shows how out of touch we are with reality when we are attached to technology all day.

E, zato su ova naša okupljanja vredna zlata, da se malo uštinemo i trgnemo, a razgovorom uživo možda uspemo da osmislimo i bolju budućnost. ;) :)

P.S. Ne postoje teorije zavere. Postoje zavere, jedni koji u njih ne veruju i drugi koji veruju ili bar ostavljaju mogućnost. I jedni i drugi su podjednako pogođeni, samo što ovi drugi imaju veće šanse da nešto promene. Ako ništa drugo, bar su u toku. ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, lepo si napisao neke stvari ali neke ti opet jednostavno ne stoje.
Ako nema vizije, nema buducnosti.
Evo ti primer - daj grupi majmuna neko ostrvo, daj im idealne uslove, hrane i vode da imaju konstantno u izobilju, i ta grupa majmuna ce tamo srecna da prozivi svoj zivotni vek.
Daj grupi ljudi identicne uslove, vec drugi, najdalje treci dan ce neko da ustane i da kaze daj da vidim sta ovde moze da se menja. To je taj duh koji nas tera stalno napred. ALI nikako stvarajuci buducnost iz sadasnjosti - jer onda ne znam koliko bi napredovali od kamenog doba.
Primer su razni pronalasci tokom istorije - kada su Henry Forda pitali kako je znao kakva kola da napravi kazao je da ne zna, i d aje napravio po svom misljenju, jer da je pitao ljude, oni bi mu rekli da zele brze konje!
Kad se prvi put pojavila kamera na mobilnim telefonima svi su bili u fazonu ma daj - glupost, sada je to treca najesencijalnija stavka svakog mobilnog uredjaja. Edison je zvao Teslu da mu pomogne da usavrsi onu njegovu skalameriju sa DC strujom - sume kablova su bile svuda, Tesla je imao drugaciju viziju, a da nije bilo njega, mi verovatno ne bismo ovako diskutovali o svemu ovome.
Posto se ovde povela zestoka rasprava o ovom cipovanju i slicno, za koje ja i dalje tvrdim da je dobro, a ne lose, ali si odlicno primetio nece nas cipovanje odvesti u neku bolju buducnost per se, ali isto tako mislim da necemo zavrsiti ni na smetlistu istorije zbog toga. Napomenuo sam to nekoliko puta ali to ocito niko ne primecuje, namerno ili slucajno pa da malo naznacim potrebna je promena svesti drustva, kao i svakog pojedinca
Posto je originalno pitanje bilo kako bi uredjaji mogli da izgledaju za 30 godina ja sam rekao da bi teoretski mogli tako, ali zasigurno nece. Ovo o cemu ja pricam ne moze da se desi bez promene najmanje 6 kompletnih generacija, to je oko 300 godina.
Kazem, ima tu materijala da otvorimo jos 18 novih foruma, da ne rasplinjavamo sada nepotrebno diskusiju... Evo, veceras u 19h ispred Pravnog, pa rasprava moze uz pivce da se otegne :D

mironiko
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
:: ASUS ZenFone 2 Laser

Post od mironiko »

Sjajna tema. Svaka cast svim ucesnicima. ;)

Moje misljenje je negde u sredini. Recimo da sam odrastao potpuno bez tehnologije (prvi komp dobio sa 14, i opet ceelu srednju skolu proveo na basketu i vijajuci cure, a ne na igricama i na netu) ali sam joj se priklonio kasnije, shodno neophodnoscu da je koristim kao deo svoga posla (scientific computing). I, eto, danas recimo imam i 5h screen-on-a dnevno na smartphone-u, ali i dalje nema sanse da propustim trening, sem kad me posao na to ne navede.

My point is - nisu svi ljudi mrtvi gotovani koje ce povuci kompjuterska jednostavnost danasnjice/sutrasnjice, jer ce uvek postojati taj duh kod ljudi koji ce ih pokretati, odvlaciti ih od inertnosti, podobnosti ka bivanju kontrolisanim, i tako dalje. Stoga, mislim da ne bi svaka individua mogla da se uklopi u vredne strane cipovanja, dok ne bi svaka ni htela, tako da - ko zna hoce li to uspeti da zazivi, iako se i meni cini da vodi ka tome...
ASUS ZenFone 2 Laser

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage, ja sam samo rekao da ovde nije stvar u viziji vec u tome sto danasnje korporacije zele da realizuju svoje mracne planove podvaljujuci nam njihove proizvode kao vizionarske (a mi cemo jedva cekati da ih prihvatimo jer smo ih gledali u paljevinskim SF filmovima, a ustvari su sve sem toga - google naocare ce te pre odvesti u buducnost iz ovog crtaca sto ga je okacio Miškoni, nego da ti podare terminatorov vid).
Da bi se zastitio od toga, moras da posmatras buducnost kroz prizmu sadasnjosti. Onaj ko to ne zeli (ili nije sposoban), zamisljace utopijsku buducnost za 3000 godina sa takvim naocarima, a onda ce kupiti google naocare ili se cipovati jer je "vizionar", ne shvatajuci da ako to uradi sada zapravo nikada nece ni stici u tu buducnost jer namena korporacijskih naocara i cipova nikada nije ni bila da nas tamo odvedu (iako mi imamo takvu iluziju jer su (opet njihovi) marketing, filmovi i kampanje uradili svoje). O tome se radi.
Poenta jeste biti vizionar, ali to ne znaci da odmah treba prihvatiti neke uredjaje samo zato sto na njih lice. Kada predstave google naocare za hirurge, kosmonaute, naucnike ili inzenjere, sa odgovarajucim softverom (bez reklama, jer im to nije poenta, vec iskljucivo kao alat), onda mozemo da pricamo o viziji i buducnosti. O cipovanju da ne pricam, morala bi da bude zesca utopija da na to pristanem, onda bi zaista olaksavalo zivot - ali posto smo daleko od nje, i posto je namera danasnjih korporacija drugacija (da te cipom porobe, a ne oslobode iz matriksa) - ipak cu u buducnost da gledam kroz prizmu sadasnjosti, jer buducnost iz nje nastaje i buducnost je posledica iste.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Kao sto sam vec naglasio u jednoj drugoj temi, najveci problem je i dalje novac. Kad se ljudi dovedu do tog stepena svesti po kojem ce moci shvatiti sta predstavlja novac i nezamislivu moc koju su pomocu njega neki privilegovani stekli, onda cemo moci govoriti o nekim vizijama za buducnost. Jer, svako ljudsko bice na ovom svetu ima viziju buducnosti. A onaj ko na buducnost gleda samo kao na vreme puno tehnoloskih dzidza bidza, poput google naocara, robota, bespilotnih letelica, laserskih pistolja, pa i cipova, je onaj koji je vec odavno potpao pod uticaj medija, filmova, reklama.
Skoro svakom je jasno da je svet trenutno u zescem problemu. Ali, kada se malo zagrebe ispod povrsine i kada se ljudima predoce neke stvari koje blize objasnjavaju zbog cega i zbog koga je to tako, vecina automatski odbacuje takve informacije, jer im deluju nerealno, nemoguce, kao da ih je pisao pisac naucne fantastike i slicno. Meni eto totalno nerealno deluju religija, bog, andjeli, molitve, reinkarnacija, duhovi i demoni, vanzemaljci i ostale svakodnevne budalastine na koje su ljudi vec toliko navikli da su ih hteli ne hteli prihvatili i sa njima zive. Zasto? Zato sto se o tome prica vec milenijumima, pa ono sto radi i o cemu prica vecina je valjda normalno i realno. I zato su mnogima "teorije" zavere nerealne, jer o njima necete cuti na vestima, necete uciti u skolama, ne prica se o tome na ulici, na poslu, u kafani.
Ljudi su dovedeni do takvog misljenja, jer toliko zavise od ovog sistema da cine sve da ga zastite, jer ne znaju da ga objasne, ne razumeju zbog cega je takav kakav je. Glava im je puna informacija koje dolaze sa televizije. Informacija drugacije vrste nema cak ni teoretske sanse da bude pustena u javnost, jer se istog momenta filtrira i plasira se samo ona koja je "korisna" i od opsteg "znacaja" za populaciju. A zbog cega je to tako? Pa jednostavno je. Poznato je vec i vesnicima proleca da ce covek za dobru lovu uraditi i ono sto inace ne bi. ljudi od najvece moci to koriste vec vekovima, da bi dosli do svojih mracnih ciljeva. Obican covek ni najmanje nije svestan o kakvim umovima se radi, o kakvim psihopatama i o kakvom izopacenom razmisljanju. To sto znate kroz istoriju kakvi su sve manijaci postojali okacite macku o rep. Ovi o kojima se "malo" zna i koji za vecinu uopste i "ne postoje" su 1000 puta gori. Samo sto oni tu svoju zlobu veoma dobro prikrivaju, jer poseduju sve na ovom svetu, citave drzave su pod njihovom kontrolom. Ustvari sve i jedna drzava je pod njihovom kontrolom. Neko bi sad rekao, pa narod bira svoje vodje, narod bira politicare, narod odlucuje. Koji bre narod? Sta to narod odlucuje? Sve je to jedna bedna iluzija, ali je narod na nju navikao, jer ne zna da je objasni, tako joj se servira. Slicno kao kad madjionicar izvodi trik. Ne znate kako ga izvodi, jer vas je obmanuo, izveo iluziju koja vam jeste izvedena pred ocima, ali ne umete da je objasnite. E pa princip je isti i na sve ove iluzije koje danas imamo.
Da rezimiramo, novac je osnov i pokretac svog zla vec hiljadama godina. Covek je davno ukapirao da njime moze bukvalno sve. Da kupi, manipulise i osvaja. A veoma je jednostavno razumeti kako se ustvari novac stvara. Za kraj, neko ovde spomenu Henrija Forda, znate li mozda sta je jos Henri Ford rekao!? Rekao je: "It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning." Treba li vam prevod?

Odgovori