Kako doci do listinga broja koji nije vas?
Kako doci do listinga broja koji nije vas?
Naime, pomoc mi je preko potrebna, i svaka informacija je dobrodosla. Postoji mts 064 pripejd broj , koji me vec deset meseci uznemirava, samo tokom noci, i samo sms porukama, preko dana broj je ugasen. Tokom tih svih deset meseci nisam odgovorila ni na jedan sms, sve do pre neeku noc , kad je stigao sms preteceg karaktera, to je aktiviralo u meni odbrambeni sistem i alarmiralo da moram nesto da preduzmem.Bila sam u mts poslovnici, gde mi je receno, da nemaju pravo da daju bilo kakve informacije , i da ono sto oni mogu da urade je da napisu prijavu za uznemiravanje , na sta ja nisam pristala , jer to nije moj cilj, stoga sto drugi broj moze kupiti za 200dinara i opet...ili da prijavim policiji , sto ja iz svojih privatnih razloga a opet u svrsi ovog slucaja, ne smem i ne zelim da uradim. INTERESUJE ME , da li je ikako moguce i na koji nacin da dodjem do listinga tog broja ,ili bilo koje druge informacije a u vezi tog broja ? Unapred hvala.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Re: Kako doci do listinga broja koji nije vas?
maxmara, kratko - ne može.
Imao sam sličan slučaj pre nekoliko godina. Mislim da te razumem. Ovo je, međutim, bilo smešno, jer je neka (ženska) osoba (pogrešno, majke mi), mislila da sam ja kriv(a) za raspad njene veze. Bojim se da je pogrešno zapisala broj, pa umesto željene (valjda devojke) uznemiravala mene - porukama.
Pokušavao sam da je dobijem, da joj objasnim da je jako teško da sam ja zaveo njenog (bivšeg?) momka, jer nisam sklon tome, ali mi je odbijala pozive.
Onda sam se obratio mom operateru (tada Mobtel) i zamolio da sa ovim prestane. Dobio sam još jednu poruku tipa - "mogu ja da kupim drugi broj za 200 dinara", a onda je sve prestalo.
Ovo sam napisao da pokušam da ti objasnim da je to možda jedini način kojim možeš da rešiš svoj problem.
Imao sam sličan slučaj pre nekoliko godina. Mislim da te razumem. Ovo je, međutim, bilo smešno, jer je neka (ženska) osoba (pogrešno, majke mi), mislila da sam ja kriv(a) za raspad njene veze. Bojim se da je pogrešno zapisala broj, pa umesto željene (valjda devojke) uznemiravala mene - porukama.
Pokušavao sam da je dobijem, da joj objasnim da je jako teško da sam ja zaveo njenog (bivšeg?) momka, jer nisam sklon tome, ali mi je odbijala pozive.
Onda sam se obratio mom operateru (tada Mobtel) i zamolio da sa ovim prestane. Dobio sam još jednu poruku tipa - "mogu ja da kupim drugi broj za 200 dinara", a onda je sve prestalo.
Ovo sam napisao da pokušam da ti objasnim da je to možda jedini način kojim možeš da rešiš svoj problem.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Mislim da je jedina opcija da prijavis policiji.
Listing ne verujem da mozes dobiti,kad bi to moglo nastao bi haos u svetu,to moze samo policija uz sudski nalog.
Ja na takve provokacije porukama samo kuliram,posle nekog vremena ce odustati,ako uzvracas samo im pomazes u tome da te isprovociraju.
Listing ne verujem da mozes dobiti,kad bi to moglo nastao bi haos u svetu,to moze samo policija uz sudski nalog.
Ja na takve provokacije porukama samo kuliram,posle nekog vremena ce odustati,ako uzvracas samo im pomazes u tome da te isprovociraju.
Hvala vam svima, u mts poslovnicu otisla sam potkrepljena argumentovanom informacijom da je moj brat i to pouzdano znam , u maju mesecu 2008.godine dobio sve informacije vezano za odredjeni broj, samim tim sto je imao ''vezu'', ta veza mi sad nije dostupna, inace bih je rado iskoristila. Znam da je moguce policijom i krivicnom prijavom, po nalogu suda ali vec sam navela da to niti zelim niti smem.
EDIT:
A takodje napominjem , mada ne bih ni to
smela, da sam letos dozivela ''atak'' na
soptveni zivot....i samo nakon par dana od
tog dogadjaja pocela sam da dobijam poruke
sa tog broja. Dakle , nimalo bezazleno, ni
naivno.
EDIT:
A takodje napominjem , mada ne bih ni to
smela, da sam letos dozivela ''atak'' na
soptveni zivot....i samo nakon par dana od
tog dogadjaja pocela sam da dobijam poruke
sa tog broja. Dakle , nimalo bezazleno, ni
naivno.
Poslednja izmena od maxmara u Sub, 20. Apr 2013. 19:58, izmenjeno 1 put ukupno.
To je stvar za policiju,a ne za provajdera.
Mene su isto uznemiravali,ali sa skrivenog,prijavio sam i oni su opomenuli taj broj,iako mi nisu rekli koji broj je u pitanju ja sam prilicno bio ubedjen da me cimaju kolege sa faksa koje nemaju onu stvar da mi kazu u lice.
Mene su isto uznemiravali,ali sa skrivenog,prijavio sam i oni su opomenuli taj broj,iako mi nisu rekli koji broj je u pitanju ja sam prilicno bio ubedjen da me cimaju kolege sa faksa koje nemaju onu stvar da mi kazu u lice.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Ta "veza", ako mu je dala informacije o tudjem broju bez sudskog naloga je nacinila krivicno delo.maxmara napisao:Hvala vam svima, u mts poslovnicu otisla sam potkrepljena argumentovanom informacijom da je moj brat i to pouzdano znam , u maju mesecu 2008.godine dobio sve informacije vezano za odredjeni broj, samim tim sto je imao ''vezu'', ta veza mi sad nije dostupna, inace bih je rado iskoristila.
Bez sudskog naloga nemas pravo da trazis podatke o tudjim brojevima, bez obzira o kakvom se problemu radi. Zamisli kako bi bilo kada bi ta osoba koja te uzmnemirava mogla da dodje do tvojih podataka tek tako.
I da jos jednom ponovim nije bitno zasto ti ti podaci trebaju - oni nemaju pravo da ti ih daju.
Ako zelis da resis problem prijavi pocinioca policiji. Neka i baci SIM koji koristi operatori ce naci logove koje ce povezati sa IME-ijem njegovog/njenog telefona. I lako ce naci koga je je jos kontaktirao/la. Jedino ako nije specijalno nabavljen i telefon da bi te uznemiravao.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Zaista razumem , sve sto ste napisali, jasno mi je da je to krivicno delo ,to sto je on dobio inf.iz poslovnice, a verujte to je tako malo krivicno delo, naspram onog sto sam dozivela, da su mi u jednoj detektivskoj agenciji letos, nakon napada na moj zivot, pronasli neku vrstu ugranjenog spijuna koji prati pzive i sms poruke , koji je aktiviran kako su mi rekli , samo slanjem poruke koju sam ja naravno, otvorila. A zar to nije krivicno delo, a sve ovo pisem aludirajuci na recenicu ''sta bi bilo kad bi tebi neko...'' imam jasan i iz straha opravdan razlog zasto se ne bih i ne smem obratiti policiji.
maxmara, zbog cega ne zelis da prijavis slucaj policiji? Pobogu zivot ti je bio ugrozen. To je vec isuvise ozbiljna stvar da bi se policija ignorisala. Ne znam detalje tvog slucaja, ali ako neko zaista ima odlucnu nameru da te povredi, niko drugi ti tu ne moze pomoci.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja te razumem maxmara, zasto ne smes da prijavis, jer tek onda moze da nastane haos. Strah i te kako razlozan i opravdan.
Kao i uvek, ja imam resenje, doduse krajnje radikalno i nepopularno, ali trenutno jedino sto mi pada na pamet: promeni broj. Ovaj broj izvuci iz telefona, skloni karticu na jedno 2-3 meseca. Novi broj daj samo ljudima u koje imas poverenja, cak nemoj ni svim kontaktima iz telefona.
Ako u roku od 2-3 meseca na ovaj novi broj ne dobijes pretece poruke, onda bi trebalo da si bezbedna. Ako da, onda nazalost moras da revidiras svoja prijateljstva jer ti iz najblizeg okruzenja informacije "cure".
Nakon par meseci, reaktiviraj stari broj i vidi u sledecih mesec-dva sta ce da se desava. Ukoliko vise ne bude pretnji, mislim da si resila svoj problem, jer ce taj neko da uvidi da si konstantno mesecima iskljucena.
Vrlo je vazno da broj za sve to vreme NIJEDNOM ne upalis, jer ode sve u vodu. I poslednje, nadam se da doticni ne cita ovaj forum i da te ne zna pod ovim pseudonimom, jer onda je sve ovo sto je ovde napisano uzalud.
Sa druge strane, teoretski, ti mozes da u policiji podneses krivicnu prijavu protiv N.N. lica za uznemiravanje, kao i pretece poruke, da navedes slucaj sa "atakom na tvoj zivot" kako si navela, i onda pustis nadlezne organe da rade svoj posao. Iskreno, da sam na tvom mestu ja bih za pocetak pre odabrao opciju 1, jer je manje stresna.
Necu i ovde da propagiram svoje krajnje radikalne i nasilne stavove, ali nazalost u zemlji Srbiji retko sta moze drugacije da se resi
E da, cisto ono pakosti radi: ako imas broj tog sto ti salje, daj mu oglas na sajtovima (halooglasi, kupujemprodajem i slicno), oglas sadrzine tipa prodajem Zastava fiat puno, lako havarisan, nije u voznom stanju, 2008. god, cena 2400€, povoljno za delove. Druga opcija: hey, pozovi gay
I onda navedes periode kad da se zove, pa nesto tipa kasnije uvece i sl. 
Kao i uvek, ja imam resenje, doduse krajnje radikalno i nepopularno, ali trenutno jedino sto mi pada na pamet: promeni broj. Ovaj broj izvuci iz telefona, skloni karticu na jedno 2-3 meseca. Novi broj daj samo ljudima u koje imas poverenja, cak nemoj ni svim kontaktima iz telefona.
Ako u roku od 2-3 meseca na ovaj novi broj ne dobijes pretece poruke, onda bi trebalo da si bezbedna. Ako da, onda nazalost moras da revidiras svoja prijateljstva jer ti iz najblizeg okruzenja informacije "cure".
Nakon par meseci, reaktiviraj stari broj i vidi u sledecih mesec-dva sta ce da se desava. Ukoliko vise ne bude pretnji, mislim da si resila svoj problem, jer ce taj neko da uvidi da si konstantno mesecima iskljucena.
Vrlo je vazno da broj za sve to vreme NIJEDNOM ne upalis, jer ode sve u vodu. I poslednje, nadam se da doticni ne cita ovaj forum i da te ne zna pod ovim pseudonimom, jer onda je sve ovo sto je ovde napisano uzalud.
Sa druge strane, teoretski, ti mozes da u policiji podneses krivicnu prijavu protiv N.N. lica za uznemiravanje, kao i pretece poruke, da navedes slucaj sa "atakom na tvoj zivot" kako si navela, i onda pustis nadlezne organe da rade svoj posao. Iskreno, da sam na tvom mestu ja bih za pocetak pre odabrao opciju 1, jer je manje stresna.
Necu i ovde da propagiram svoje krajnje radikalne i nasilne stavove, ali nazalost u zemlji Srbiji retko sta moze drugacije da se resi

E da, cisto ono pakosti radi: ako imas broj tog sto ti salje, daj mu oglas na sajtovima (halooglasi, kupujemprodajem i slicno), oglas sadrzine tipa prodajem Zastava fiat puno, lako havarisan, nije u voznom stanju, 2008. god, cena 2400€, povoljno za delove. Druga opcija: hey, pozovi gay

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ispravljena verzija

m@c|-|oR napisao: jer je neka (ženska) osoba, mislila da sam ja kriv za raspad njene veze.
Razvratničem@c|-|oR napisao:Pokušavao sam da je dobijem, da joj objasnim da mi nije bilo teško što sam ja zaveo njenog (bivšeg?) momka, jer sam sklon tome

Одг: Kako doci do listinga broja koji nije vas?
A ja sam imala problem da sam dobila preteci sms sa mts broja i to naizgled iz broja nase biznet 300 grupe i odmah sam se obratila i mts i policiji.
mts je na prijavu za uznemiravanje odgovorio nesto bla, bla ali su mi napisali da broj pripada (ili da je poruka poslata,ne secam se najbolje) operateru sa kajmanskih ostrva.
jos uvek mi nije jasno kako je to miguce i zasto je taj neko izabrao broj iz nase grupe da stoji kao posiljalac? da li je u pitanju neki sms poslat sa racunara?
mts je na prijavu za uznemiravanje odgovorio nesto bla, bla ali su mi napisali da broj pripada (ili da je poruka poslata,ne secam se najbolje) operateru sa kajmanskih ostrva.
jos uvek mi nije jasno kako je to miguce i zasto je taj neko izabrao broj iz nase grupe da stoji kao posiljalac? da li je u pitanju neki sms poslat sa racunara?
ljudi, samo policija i kraj. sta god da taj neko uradi policija ima veca ovlascenja jer taj neko krsi zakon... nemojte uzimati stvar u svoje ruke jer tako samo ''palite'' jos vise umobolne ljude koji se bave takvim stvarima...
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Kao i uvek, miodrage ima veoma inventivne ideje! Prva opcija može da bude veoma efikasna, ali meni se lično mnogo dopada ova treća
. Samo, ako je stvar ozbiljna i ako su pretnje realne, može da bude kontraproduktivna
.
Baraba,
Šta ću....
Meni je cela situacija bila krajnje komična, čak sam i sa suprugom pravio slične šale dok smo čitali poruke. Memorisao sam taj broj kao "Maniac" i kad stigne poruka oboje bismo: "Svi znamo ko nam pišeeee" (S. Savić - Mi nismo anđeli). Žao mi devojke, stvarno. Ali ja tehnički nisam mogao da zatrudnim sa njenim dečkom
.

Baraba,

Meni je cela situacija bila krajnje komična, čak sam i sa suprugom pravio slične šale dok smo čitali poruke. Memorisao sam taj broj kao "Maniac" i kad stigne poruka oboje bismo: "Svi znamo ko nam pišeeee" (S. Savić - Mi nismo anđeli). Žao mi devojke, stvarno. Ali ja tehnički nisam mogao da zatrudnim sa njenim dečkom

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
miodrage, Ova treća opcija ti je genijalna, definitivno si pristalica "milo za drago", "oko za oko"......
Šalu na stranu, maxmara policija je jedina koja može nešto da preduzme, miodrage predlog da zemeniš broj nije loš, ali ako to ne upali, a život ti je ugrožen ja se na tvom mestu ne bih igrao, policija i kraj priče. Ko zna kakva umobolna osoba pokušava da te povredi i sa takvim osobama moraš oštro, jer ako te povredi ili na bilo koji način ugrozi život, posle će biti kasno da se kaješ što slučaj nisi prijavila policiji.

Šalu na stranu, maxmara policija je jedina koja može nešto da preduzme, miodrage predlog da zemeniš broj nije loš, ali ako to ne upali, a život ti je ugrožen ja se na tvom mestu ne bih igrao, policija i kraj priče. Ko zna kakva umobolna osoba pokušava da te povredi i sa takvim osobama moraš oštro, jer ako te povredi ili na bilo koji način ugrozi život, posle će biti kasno da se kaješ što slučaj nisi prijavila policiji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
znemanja, oko za oko, pasta za zube, jasta 
Ja sam jednostavno takav, ne diram druge, i trazim od drugih isto. Ali ko se ogresi o mene moze da ocekuje da mu necu vratiti milo za drago, nego da cu u svom bolesnom umu da smislim nesto sto nanosi maximalnu stetu, i unistava neprijatelja.
Uvek sam se trudio da prema svima budem makar 10x onakav kakvi su oni prema meni. Znaci neko dobar sa mnom - moze da me maze na 'leba, neko me njaka, pa osveta se najlepse servira hladna... ja mogu ponekad jako dugo da cekam... ortopedija je malo, ali svima dostupno odeljenje... Muhahahhahahahahahaha.
Elem, ovo sa oglasima je inace isprobana fora, i to je smrt. Jednom poznaniku smo to naradili, ono cisto stosa radi (opcija1 sa autom), za 3 dana je imao 483 poziva, a zbog posla kojim se tada bavio nije smeo da gasi telefon.

Ja sam jednostavno takav, ne diram druge, i trazim od drugih isto. Ali ko se ogresi o mene moze da ocekuje da mu necu vratiti milo za drago, nego da cu u svom bolesnom umu da smislim nesto sto nanosi maximalnu stetu, i unistava neprijatelja.
Uvek sam se trudio da prema svima budem makar 10x onakav kakvi su oni prema meni. Znaci neko dobar sa mnom - moze da me maze na 'leba, neko me njaka, pa osveta se najlepse servira hladna... ja mogu ponekad jako dugo da cekam... ortopedija je malo, ali svima dostupno odeljenje... Muhahahhahahahahahaha.
Elem, ovo sa oglasima je inace isprobana fora, i to je smrt. Jednom poznaniku smo to naradili, ono cisto stosa radi (opcija1 sa autom), za 3 dana je imao 483 poziva, a zbog posla kojim se tada bavio nije smeo da gasi telefon.
Sve je to lepo,ti fazoni za oglase,i tome slicne stvari.
maxmara, nema tu dalje price,policija pravo i tamo se resavaju takve situacije.Jer ovo sto ti pricas uopste nije naivno,jedino ako nas ne trolujes,izvini sto "ovo" kazem,ali sa takvim stvarima nema zezanja..
maxmara, nema tu dalje price,policija pravo i tamo se resavaju takve situacije.Jer ovo sto ti pricas uopste nije naivno,jedino ako nas ne trolujes,izvini sto "ovo" kazem,ali sa takvim stvarima nema zezanja..
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Posle krace prepiske sa maxmara mogu samo da kazem da je vrag odneo salu, ovo je definitivno stvar za policiju. Sa druge strane, posto psihopata na ovim prostorima ima k'o govana, policija nema ni vremena ni kapaciteta da se ovime bavi. Oprez pre svega, otvoriti cetvore oci, biti spreman na svaki moguci scenario i reagovati u delicu sekunde, i naravno ono sto sam prvo predlozio, promena brojeva telefona je obavezna!
Uznemiravanje porukama ne moze da krene samo od sebe. Za to mora da postoji razlog. A posto uznemiravanje traje vec 10 meseci, u pitanju je jedna obicna kukavica i diletant. Ne bih rekao da je u pitanju bas psihopata, ali zaista svakakvih budala ima.
Ova nesrecna devojka mi se takodje ljubazno obratila putem privatnih poruka, pa je tako i meni sasvim jasno da je stvar ipak ozbiljna. Devojka je pojasnila i zbog cega ne zeli prijaviti slucaj policiji i potpuno je razumem.
Smatram da je trenutno najbolja solucija ovo sto miodrage predlaze, promena broja u roku od odmah.
Ova nesrecna devojka mi se takodje ljubazno obratila putem privatnih poruka, pa je tako i meni sasvim jasno da je stvar ipak ozbiljna. Devojka je pojasnila i zbog cega ne zeli prijaviti slucaj policiji i potpuno je razumem.
Smatram da je trenutno najbolja solucija ovo sto miodrage predlaze, promena broja u roku od odmah.
Ne trolujem, nazalost, situacija je zaista ozbiljna, pa ipak hvala na odgovoru .acamatic napisao:jedino ako nas ne trolujes
Naime, hvala svima koji su me udostojili odgovorima .

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Tu smo da se pomazemo koliko je moguce. Zao mi je sto ipak ne mozemo nista vise od ovoga.