Microsoft kupio Nokiu!
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Microsoft kupio Nokiu!
Desilo se ono što smo i očekivali :
Microsoft buys Nokia's devices unit in a $7.2 billion bid for its mobile future
Microsoft buys Nokia's devices unit in a $7.2 billion bid for its mobile future
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Microsoft kupio Nokiu!
Kasno nocas po naskom vremenu, Microsoft je Kupio Nokia Mobile Devices and Services. Transakcija je zakljucena na 7.2 mlrd $ iliti 5.44 mlrd €. Sa ovim je Microsoft postao gigant u oblasti telekomunikacija jer gomile patenata koje su pripadale Nokiji, sada pripadaju Microsoftu.
Moje razmisljanje na ovu temu: sada konacno znam sta je Steven Elop ciljano radio - oborio cenu kompanije, koju je Microsoft preuzeo, i sad mozemo da ocekujemo izuzetno dobre i konkurentne uredjaje, a ne bi me cudilo da uskoro WP postane drugi sistem. Za prvo mesto ce trebati malo vise vremena, ali mislim da ni ono nije nedostizno.
Smrt Googlu
Moje razmisljanje na ovu temu: sada konacno znam sta je Steven Elop ciljano radio - oborio cenu kompanije, koju je Microsoft preuzeo, i sad mozemo da ocekujemo izuzetno dobre i konkurentne uredjaje, a ne bi me cudilo da uskoro WP postane drugi sistem. Za prvo mesto ce trebati malo vise vremena, ali mislim da ni ono nije nedostizno.
Smrt Googlu

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
- :: Xiaomi Mi 9T 6/128
- :: Nokia 8 4/64
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Prvo su unistili Nokia i sada je kupili. Ovi su gori od googla tri puta. Svesni su da sa logom M$ nece mnogi kupiti fon, ne mogu ni na PC da gledaju Win, kamoli kao logo na fonu.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Kraj jedne ere: Microsoft kupio Nokiju

Da li je ovaj kapitalizam truo ili ne, ali meni nije jasno kako to Nokija, majka/boginja telekomunikacija, sa svim njenim patentima, ceo taj Nokia sistem, moze da kosta manje(!!!), cak sta vise milijardu dolara manje, nego "neka tamo" aplikacija Skype

Da li je ovaj kapitalizam truo ili ne, ali meni nije jasno kako to Nokija, majka/boginja telekomunikacija, sa svim njenim patentima, ceo taj Nokia sistem, moze da kosta manje(!!!), cak sta vise milijardu dolara manje, nego "neka tamo" aplikacija Skype

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Znaci onaj tip sto je iz Majkrosofta presao u Nokiju je uspeo da je utopi u prvobitnu firmu i za nagradu dobije celno mesto...
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 02. Jun 2013. 23:08
- :: huawei
- :: alcatel
Po ugovoru Nokia ce jos uvek proizvoditi ''glupe'',niskobudžetne telefone jos 10 godina dok Microsoftu pripada brend Lumia. Nakon 10 godina Nokia vise nece postojati. Bas je zalosno unistiti takvo brend ime. Cisto sumjnam da ce neko kupovati Microsoft Lumia pametne telefone.
Glup potez za obe kompanije.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Naprotiv, ovo je odlican potez, pre svega za Microsoft. Drugo, Nokia se sada okrece svom drugom polju, a to su mreze. Nadalje, HERE servis za mape je i dalje u vlasnistvu Nokije, a MS ce moci da ga koristi nesmetano na svojim novim uredjajima. Microsoft ovim potezom i izgradnjom velikog "DATA" centra u Finskoj siri svoje poslovanje na Evropu. Nece imati velike investicije, a imace visestruku dobit, i jos, niko iz Nokie nece ostati bez posla, vec 32000 ljudi prelazi da radi za Microsoft.
Ovo je klasivna win-win situacija, a ne propast kako pojedinci predstavljaju.
Ovo je klasivna win-win situacija, a ne propast kako pojedinci predstavljaju.

Jedina nada u narednih 10 obavezujucih godina je kina i indija afrika cela i tako ta trzista.
Da ce nazalost biti tako govori gomila pokazatelja jedan od njih je razvoj linux ubuntu telefona sve veca integracija androida ios i bb ...
Sve se uklapa... Microsoft Lumia

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia
Ova vest mi i nije cudna ... kada je izasla Lumia 800 i logo Windows ispod ekrana sve mi je bilo jasno...
Poslednja prava nokija je PureView 808 a pre nje N9, kad kazem prava mislim da je izradjena i softverski i hardverski od strane Nokie.
Iskreno o Windows Phone-u imam lepo misljenje, zao mi je meeGo projekta sto je tako nestao ali od zalosti se ne zivi...uvek nadji novu iskru koja ce te obasjati.
Zasto Microsoft nebi mogao da bude kao Apple? Upravo ova kupovina ce im to omoguciti, sve je to biznis.
Poslednja prava nokija je PureView 808 a pre nje N9, kad kazem prava mislim da je izradjena i softverski i hardverski od strane Nokie.
Iskreno o Windows Phone-u imam lepo misljenje, zao mi je meeGo projekta sto je tako nestao ali od zalosti se ne zivi...uvek nadji novu iskru koja ce te obasjati.
Zasto Microsoft nebi mogao da bude kao Apple? Upravo ova kupovina ce im to omoguciti, sve je to biznis.
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black
Mislim da ce se bolje prodavati telefoni ako budu i dalje sa logom Nokie. 

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Smatram da će bez obzira na kupovinu firme telefoni i dalje da se prodaju pod brendom Nokia jer bi nešto drugačije bilo besmisleno po mom mišljenju. 

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ista prica kao sa Googletom i Motrololom... x)
No, videcemo jos koliko ce ovo MS dobro iskoristiti posto se Google nije bas nesto pokazao.
No, videcemo jos koliko ce ovo MS dobro iskoristiti posto se Google nije bas nesto pokazao.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 02. Jun 2013. 23:08
- :: huawei
- :: alcatel
Sto je jos tuznije Nokia je prodata za manje od Motorole (7m<12mil). Po meni Nokia vredi mnogo vise od Motorole.
Malo sam zbunjen...
Prvo sam koristio,od prvih koraka sa mobilnnom telefonijom Simens telefone...onda sam presao na Eriksone...da bi telefoni koje sam najvise koristio(bilo obicni,bilo,naravno simbijan),bili pod znakom Nokia.Ako me dobro pratite,nijednog vise nema,
,i Nokija polako odlazi u istoriju,nije da zalim,ali...eto.Iskreno se nadam da ce Majkrosoft napokon iskoristiti priliku i napokon adekvatno odgovoriti androidu i naravno ajfonu...Ko je glavni u svetu u it tehnologiji,naravno+sada mobilna tehnologija,samo moraju opasno pozuriti da nebi i jedno i drugo propalo,jer oklevanje u danasnjem svetu vodi u propast. 

Ono što je malo ili nikako verovatno, a bilo bi najbolje
, Nokia (sada već puna keša) kupuje svoj nacionalni rariret Jolla, nastavlja Maemo projekat, brusi ga i koketira sa Android platformom! Pravi novi brend.
Ahaha...
pozz

Ahaha...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:

po meni su najlepse dizajnirani a i po kvalitetu nokia uredjaji u samom vrhu...ali nazalost,tako je kako je..
izgleda je trojanska mazga Elop odlicno odradila svoj posao!
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
PetarI, Kreni da koristis Samsunga, nadam se najboljem od tebe