Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od 1808 »

Azimuth napisao:Pa i radi sve sa trenutnim odzivom.....
Ti nisi kompetentan da to tvrdiš, a ni ostali sa ovog foruma. Za širnje ''istine'' o Androidu je zadužen samo miodrage. :D

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

miodrage napisao: . Naravno, sve moze da se sredi, zato je Android zajednica tolika, i zato ima toliko stvari za pomenuti OS, ali ja nemam vremena, ni volje da se smaram sa time.
Da da, samo sto lik ovako počesto zaboravi onomad kad zamalo nije šlog od sreće dobio na sam spomen mogućeg jailbreak - a na wp-u.
Ali naravno kao što se i očekivalo, od toga nikad NIŠTA...

viewtopic.php?t=27180

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Azimuth napisao:Pa i radi sve sa trenutnim odzivom. Barem je to slučaj na modelima od 250+ € koji teraju 4.x.x verziju. Sve radi besprekorno, zaista.
Pa ne bi ni mi mlatili praznu slamu i gubili vreme sa nečim da nije tako kako pišemo ovde.
Moj ortak sa Nokia 920 se smorio kad je video kod njegovog nekog kako radi Sony Z1. Toliko o tome.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne može se reći da WP uređaji ne rade dobro, rade dobro, ali upravo je u tome i njhova mana, ono što dobiješ u kutiji kada kupiš uređaj sa time ostaješ do kraja, skoro ništa ne može da se promeni, zatvoren, konzervativan OS. Kod Androida samo je nebo granica i bilo koji uređaj od 200+ evra je svetlosnu godinu ispred bilo kog WP uređaja.Kod Andorida postoji izbor, stock radi perfektno i završiće sve što korisnik želi i to je super za one koje baš briga za twek-ovanje, root-ovanje i slične akrobacije sa OS-om, dok s' druge strane za one radoznalog i nemirnog duha android je nepresušan izvor. A svako ko tvrdi da android od 200+ evra i verzije od 4.1.2 i naviše ima lag, bug i slične gluposti taj nije nikada ni koristio android uređaj.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

http://www.neowin.net/news/when-talking ... lling-well

Ista prica i kod nasih operatera...

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Da, koliko sam puta cuo kako za wp "nema nista".

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa naši pre svega nemaju ovakva online dopisivanja. Jedino preko mejla, a dok ne dobiješ odgovor em zaboraviš da si uopšte i poslao mejl em se pojavila nova garnitura telefona.
Što se forsiranja tiče, sudeći po ovim reklamama sa tv-a, rekao bih da podjednako reklamiraju i dumb i Android i WP.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Moj cimer kad uzimao u VIPu nov telefon, mogao je za sicu da uzme galaxy trend, desire 300 i lumiu 520. Sta mislite, za koji su mu rekli radnici da nikako ne uzima :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Znam samo da mi nikada na pamet nije palo da pitam njih u poslovnici koji telefon mi preporučuju po karakteristikama :D Od prvog telefona, tamo negde od pre 15 godina, davne '98., pa do danas :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Problem je sto jako veliki broj ljudi pojma nema o uredjajima. Mozes,ih ubediti da kupe bilo sta. Ne forsiraju provajderi odredjene uredjaje vec sami radnici guraju ono sto se njima najvise svidja.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Coni, Ima, ali je to toliko siromašno kada se uporedi sa androidom i iOS-om, a nije nikakva tajna da su app za android developeri uradili dosta bolje od istih na WP OS-u.

Što se tiče saveta koji daju zaposleni u poslovnicama VIP/mt:s/Telenor, pa to ne treba ni slušati jer ti ljudi nemaju blage veze, u 99% slučejeva ne znaju ni osnovne karakteristike uređaja, a ono što znaju pričaju iz nekog njihovog ličnog poimanja stvari.

Pritom slažem se da je u low budget segmentu WP u prednosti jer sa slabašnim hardverom radi dosta dobro što se ne može reći za android na istom tom budgetskom hardveru.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

znemanja napisao: Što se tiče saveta koji daju zaposleni u poslovnicama VIP/mt:s/Telenor, pa to ne treba ni slušati jer ti ljudi nemaju blage veze, u 99% slučejeva ne znaju ni osnovne karakteristike uređaja, a ono što znaju pričaju iz nekog njihovog ličnog poimanja stvari.

Problem je sto se oni koji se ne razumeju oslanjaju na radnike u poslovnicama i prodavnicama jer misle da oni poseduju neko veliko znanje ili iskustva, a jos bolje je kad se oslone na nekog poznanika koji je cuo od poznanika da njegov poznanik ima taj i taj telefon i to je sigurno najbolji uredjaj.

Sto se tice app tu se vrtimo u krug... Korisnici ne uzimaju uredjaje jer imaju manjak aplikacija, a developeri ne prave aplikacije ili ih samo otaljaju jer ima malo korisnika. Jedno povlaci drugo kako god.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Meni nekako logično i normalno da se danas u eri interneta informišeš o svemu pa tek onda u kupovinu.
Al dobro, to sam samo ja, možda ne razmišljam ispravno :D

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

psyhound napisao:...Problem je sto se oni koji se ne razumeju oslanjaju na radnike u poslovnicama i prodavnicama jer misle da oni poseduju neko veliko znanje ili iskustva,....
Dobro, ajde sad pogledaj savete ovde na forumu u sekciji Poređenje modela. Javi se neko za savet, kaže šta ga otprilike interesuje i kreću predlozi.

Jesi li primetio da savetodavci u skoro 90% slučajeva pre svega predlažu modele po ličnim afinitetima i simpatijama prema određenim brendovima. A prava kulminacija nastupa kad neko naglasi da želi telefon sa X-OS, a onda se javljaju savetodavci koji predlažu modele sa Y-OS.

U čemu je onda razlika između tih znalaca i onih zaposlenih u poslovnicama mobilnih operatera?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa uvek svako predlaze po licnim afinitetima, nece valjda prema afinitetu Pere, Mike ili Tantule? Ja po svom afinitetu, ako zelje onog koji trazi pomoc odgovaraju tome, predlozim wp ili ios, a ti, ili znemanja ili neko treci predlaze android. I onda krece sukob. A primetio sam takodje dosta agresivnu kampanju da kad neko trazi nesto non-Android da se na takvog osipa drvljem i kamenjem i ostalo...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:....Ja po svom afinitetu, ako zelje onog koji trazi pomoc odgovaraju tome, predlozim wp ili ios, a ti, ili znemanja ili neko treci predlaze android....
Za razliku od tebe, odavno već nikome ništa ne predlažem, jer mi je pun Q rasprave na temu - šta je bolje.

Vidim da tebi ta vrsta marketinga puno znači (ko da te Bill Gates plaća), ali su rezultati i pored tolikog tvog angažovanja ipak poražavajući za WP.

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

Uvek se prica o famoznoj otvorenosti i modificiranju Android OS-a. To je tacno, ali je realnost da 10-15% ljudi se sa tim zeza (po mom iskustvu i ljudima koje znam).
Najjacu prodaju ima Samsung koji bukvalno iz pastete iskace, po celom gradu su reklame non stop. Znam par prodavnica gde je preko 80% Samsung uredjaja. Nebrojano puta sam vidio Samsung galaxy X model sa default home screen i onom google opcijom na home screen. Mislis da takve korisnike zanima root? A takvi su u ogromnoj vecini. Neki dan covek kupuje tel u telekomu i naravno samo Samsung i nista drugo - i bira izmedju s4 i s5. Mislite da on zna neku razliku izmedju njih, ne nego samo gleda izgled i kako mu lezi u ruci.

Android je dominantan i neka je, ali kada vidim ko sve ima Samsung Galaxy tel ne bih ga nikada uzeo. Kada bih isao na Android uzeo bih Nexus zato sto je cisti android i savrseno radi, a ne koristi se u javnosti mnogo.

Bas me zanima zasto nema toliko Nexusa kod nas? Ja na barem 20-30 samsunga vidim jedan Nexus?
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Pa istina da mi, korisnici ovog foruma, kada nam se neko obrati za savet predlažemo uređaje preme ličnim afinitetime, ali samo kada su u pitanju high-end uređaji. U tom segmentu nema greške, ako se neko dvoumi između npr. S4 i G2, nijanse su u pitanju i tu svako iznosi svoja iskustva, zapažanja i sl. Najveću pomoć na forumu dobiju oni koji se dvoume u nekom srednjem i nižem segmentu, tu ima jako puno uređaja i samo poznavaoci istih mogu korisniku kojem treba pomoć da ponude najbolji uređaj za novac koji je korisnik spreman da izdvoji. Upravo u tom srednjem segmentu zataje radnici u poslovnicama operatera jer znaju samo ponešto o aktuelnim i najskupljim uređajima koji se vrte, a i to zanje je krajnje oskudno i diskutabilno.

miodrage napisao: A primetio sam takodje dosta agresivnu kampanju da kad neko trazi nesto non-Android da se na takvog osipa drvljem i kamenjem i ostalo...
Istina je da na forumu preovlađuju android korisnici, ali kada neko jasno postavi da želi WP ili iOS, tu se onda i predlažu modeli koji rade na tim operativnim sistemima. Problem nastaje kada je korisnik neodlučan, e tada svako navodi na svoju vodenicu :)
user8 napisao: Android je dominantan i neka je, ali kada vidim ko sve ima Samsung Galaxy tel ne bih ga nikada uzeo. Kada bih isao na Android uzeo bih Nexus zato sto je cisti android i savrseno radi, a ne koristi se u javnosti mnogo.
Istina, ali ako je nešto kvalitetno i zadovoljava moje potrebe baš me briga ko ga sve koristi. Samsung ulaže pravo bogatstvo u marketing i zato ga kupuju i oni koji zanju šta kupuju i znaju šta nudi uređaj iz galaxy serije, ali isto tako ga kupuju i pozeri, pozerke i ostali balavci. Drugim rečima, uvek gledam da kupim uređaj koji odgovara mojim afinitetima, preferencijama i naravno budžetu, a to što ga koristi žika, mika, pera, laza ili ko već, to mi je totalno nebitno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nemanja, pa bilo je slucajeva da neko zeli wp, pa ga se ubedjuje u Android. Mrzi me sad da trazim, ali primera koliko hoces, i to se smatra normalnim, a kada ja predlozim sve samo ne Android onda sam ja krivac za pocetak svake rasprave. To su dupli arsini.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Naravno da jeste bilo, ali isto tako se i ti nekada, kao i drugi ljubitelji WP OS-a ili iOS-a, umešaju i predlože Lumiu iako je android stavljen kao uslov i inicijalnom postu.

Odgovori