Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od miodrage »

Pa eto, ja polako ulazim u korisnike koji vise ne zele i ne mogu da razmisljaju jos i o telefonu jer mi svakako puca glava od svega sto imam da obavim. Bez dobrog kalendara i organisera, kao i OneNote aplikacije koja je za mene izmisljena, vise ne mogu da zamislim uredjaj. A da ne pricam koliko stvari nazalost ne stignem da unesem u telefon.
Meni WP savrseno obavlja posao, za godinnu i 8 meseci me nikad nije izneverio, kao ni iOS 4 godine pre toga. Moji zahtevi su da uredjaj sve vreme mora da radi na maximumu snage, da ne sme da se desi nikakav kiks, da moram da budem dostupan 0-24, da baterija na rezervi mora da izdrzi jos najmanje sat vremena 10-0%, da sve sto zamislim, mogu brzo da odradim, i bez razmksljanja i dovijanja. Na iPhonu sam tu i tamo morao da izvodim kerefeke da pojedine stvari uradim. Na WP do sada nisam imao frku.
Verujem da bi to sve bilo mozda jos jednostavnije na Androidu, ali okruzen sam ljudima sa Android uredjajima, i svako malo nekome nesto steka i baguje. Napominjem da ti ljudi koriste mobilne bez da bilo o cemu vode racuna, ali su im i bagovi cesti. Ne zele da robuju telefonu, ne zele da ga koriste ovako ili onako, nego kako oni zele, a ne zele sa time da se petljaju ni najmanje. Eto malocas drugaru njegov Note2 se usred kucanja poruke samo smrz'o. Tek posle par min se odslogir'o i poceo da radi ponovo kako treba.
Ja jednostavno nemam tu pouzdanost u Android i tacka. I ne postoji nista sto ce na ovom svetu da me ubedi u suprotno. Nasuprot tome, sa WP se osecam posve spokojno i sigurno, siromasnije mozda, ali mirno spavam :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

OneNote je stvarno vrhunska, ali postoji i za android :P

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Aj kad ste se vec raspisali... :roll: Jednostavno sam i ja postao takav da mi telefoni vise nisu zanimljivi kao ranije. Pa cak ni racunari. Nemam vise zivaca da se zezam sa Linux-ima kao ranije, a i onako sam zbog hobija morao da drzim dual boot uvek. Ukapirao sam da od kako sam 2010. krenuo sa Androidom stalno sam nesto cacka, prcka (prčkao, da ne bude zabune :D ) i svo slobodno vreme mi je odlazilo na zezanje sa telefonom. 2013. sam se igrom slucaja oprostio od Androida i bio par meseci na dumb telefonu i mogu reci da sam se preporodio. Aktivirao sam se ponovo u svemu, a najvise u svom starom hobiju koji me je najvise od svega ispunjavao, a o tome vise na temi o muzici. :D
Anyways, sada mi trebaju uredjaji koji ce da rade. Jednostavno da rade, da ne moram puno da razmisljam o njima. Natrpam aplikacije koje mi trebaju i teram. I naravno da mi cena odgovara. Android mi na prvom mestu ne odgovara zbog toga sto u cenovnom rangu koji meni odgovara je sve uzas od uredjaja, a na drugom mestu je, bre, zaraza nevidjena! :D

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Tako je. Dok sam imao android, na dva dana sam menjao interfejs. Oduzima vreme. To je slobodno vreme ali moze na nesto drugo da se potrosi. Razmisljam, bez whatsappa mogu. Viber imam na kompu, cujem se sa nekom ekipom iz inostranstva povremeno, vise i na trcim, samo fudbal i plivanje, ne pamtim kad sam upalio tracker ovog leta, fb profil nemam, tj. imam lazni zbog dve grupe, ali nije toliko bitno da mi treba app na fonu...znaci da mi ponekad ne zatreba mapa i informacije sa neta, komotno bi mi obican fon zavrsio posao. Kupicu neki stari SE da budem hipster, tipa K850, W880...Nokia N95 :) Ili jos matorije, ogromne nokie sa antenom ili ericsson neki, hahah.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Nećemo toliko daleko :lol: Ali u pravu ste totalno, postoje stvarno apsolutno neophodne stvari (kako kome) za koje se mora imati "smart"fon. I to MORA da RADI, tačka. Pa makar te "stvari" platio, nije to velika stavka za budžet....
WP OS je tu recimo u startu zahebao sa Whatsup, Viber, Skype, bilo je problema i sa Gmail, ispravljeno dosta, ali to ljude nervira i odbija od kupovine.
Ove godine je prvi put zabeležen trend pada u "skidanju" app (sa zvaničnih "izvora", niko ne meri "narodne izvore" :D )
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Koliko vidim,... na poslednje dve stranice skoro sve sami korisnici WP-a kao u transu veličaju ovaj propadajući OS, uz obavezno pljuckanje po onom najuspešnijem. Sasvim logično, nema šta.
Jel' vama možda lakše dok se tako međusobno lažete (sve tapšući jedan drugog po ramenima), ili je to neka grupna terapija kroz koju se uzajamno tešite, kako bi se bolje pripremili za spavanje? :blinky:

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ja ga ne velicam. Bolji je android i ios.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

1808 napisao:Koliko vidim,... na poslednje dve stranice skoro sve sami korisnici WP-a kao u transu veličaju ovaj propadajući OS, uz obavezno pljuckanje po onom najuspešnijem. Sasvim logično, nema šta.
Jel' vama možda lakše dok se tako međusobno lažete (sve tapšući jedan drugog po ramenima), ili je to neka grupna terapija kroz koju se uzajamno tešite, kako bi se bolje pripremili za spavanje? :blinky:
Kako ja vidim - upravo si ti izazvao svu ovu patkometriju, onim postom o tržišnom udelu.
1808 Mobil poznavalac - Pet 15 08, 2014 14:41
8)
Priznaj da si tačno znao u kom smeru će diskusija da krene!
:D
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

m@c|-|oR napisao:....Kako ja vidim - upravo si ti izazvao svu ovu patkometriju, onim postom o tržišnom udelu.
U tom postu su sadržane statističke činjenice koje sam preneo kao odgovor na neka fantaziranja o „zahuktalom“ WP koje ovde redovno plasira glavni kolovođa tog tabora. Prepunio je forum sa postovima koji dve blage veze nemaju sa istinom, kako bi napravio što veću maglu za obmanjivanje neupućenih.

Evo, pogledaj recimo ovaj post iz Novembra 2013....
miodrage napisao:....jer to znaci da WP osvaja sve veci deo kolaca. E sad, sta ce dalje da bude, niko ne zna, ja licno mislim da ce proboj WP da se nastavi izlaskom WP8.1, da bi se zaustavili na nekih 12-14% trzista. E sad, ako uspeju to da zadrze, ili osvoje jos koji procenat, do 2015. kad izlazi Win9, onda ce to biti sjajno. Jer onda procenjujem da ce napraviti vrlo veliki proboj (ako Win9 zaista bude objedinjen za sve uredjaje), i da ce brzo da dodju na 20-22%....
:lol: :lol: Eto zbog čega je trebalo postaviti onu tabelu sa najnovijim činjeničnim podacima, iz koje se lepo vidi da taj WP nema nikakav „proboj“ (kako kaže WP guru), već tone na tržištu gde sada zauzima svega 2,5%. 8)
Coni napisao:Ja ga ne velicam. Bolji je android i ios.
Tebi zaista dugujem izvinjenje, jer su tvoji postovi sasvim korektni. :oops:

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Cemu izvinjenje, nisi me uvredio, samo pricamo, opusteno.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

1808, poenta je da je "all hell broke loose" nakon te tabele. ;)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Meh... Te stvari koliko ko drzi trzista treba da zanima MS, Google, Samsung i ostalu bandu jer njima to igra neku ulogu. Mene to ni najmanje ne dotice... mozda da imam neke akcije kod nekog od njih pa hajde, ali ovako od toga nemam nista. Moze neko da drzi i 99% trzista, a da mi odgovara vise onaj sto drzi 1%. To je jednostavno stvar pojedinca da napravi izbor, ali ako je izbor suprotan izboru vecine uvek ce se dovoditi u pitanje.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

m@c|-|oR, pa šta da radimo kad stvari stoje tako kako pišu u tabeli, a ne onako kako bi želeo predvodnik ove malobrojne WP ekipe? :D

psyhound, niko vam ne osporava pravo na sopstveni izbor, već svesno plasiranje laži kroz koje obmanjujete neiskusne, čime pokušavate i da opravdate taj svoj izbor. :o

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Meni zaista nije jasno koji je tvoj problem i sta u stvari hoces... Laz je to sto je meni WP trenutno bolji izbor od Androida? To sto se meni 520ka pokazala boljom od svih dosadasnjih uredjaja koje sam posedovao? Pa super onda... Evo ti lepo onda ceo moj zivot posto izgleda znas bolje od mene sta je za mene bolje pa ga brate zivi dokle hoces jer, eto, ceo je izgleda jedna velika laz. :uhuh:

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

psyhound, ako tebi i pored svega što sam dokumentovao (crno na belo) nije jasno šta je tu LAŽ, onda stvarno nema smisla da se upuštam u neke perfidnije laži koje se ovde redovno plasiraju. Biće da ipak ti imaš neki problem, čim to nećeš da vidiš.

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

A vi ne lažete kada pišete kako Android savršeno radi. Da da radi ali na modelima S5, HTC One, itd. Sta je sa klasom od 100-200 EUR? Vidim da u temi kupovina aparata redovno preproručujete te uredjaje, koji rade ok 10 dana i onda počnu štopati. Malo li je dati 200 EUR za telefon? A kada se preporuči WP onda smo mi neki lažovi. Ok nema problema pozdrav
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Samo jos vise pokazujes da tebi u stvari smetaju misljenja drugih koja se poklapaju sa tvojim... Smeta ti iznosenje licnih iskustava ako su drugacija nego tvoja... U stvari zelis direktno da nametnes neku svoju ideologiju umalovazavanjem tudjeg izbora, misljenja, pa cak i zivotnog iskustva. Vidno je da, isto kao i taj Miodrag kojeg toliko hejtujes po forumu i tripujes da je neki predvodnik ne znam ni ja cega, imas potrebu da se boris protiv necega, nekog izmisljenog neprijatelja. Hteo ti da priznas ili ne radite potpuno istu stvar samo na malo drugaciji nacin. Moras naci drugaciji nacin da resis svoje frustracije, ne na forumu jer je to ravno borbi sa vetrenjacama... Tu je negde i onaj treci koji se ne ustrucava cak i da direktno vredja clanove. Nisi sam. Ne boj se.
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Sre, 20. Avg 2014. 13:00, izmenjeno 1 put ukupno.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Brate mili al' ga tupite ...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma sa ugrozenima i onima koji se tako osecaju ne vredi se raspravljati. Android je najbolji sistem na svetu... za izbegavanje!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:Ma sa ugrozenima i onima koji se tako osecaju ne vredi se raspravljati.
Znam da ste ugroženi zbog tih 2,5%, ali to ne bi trebao da bude razlog za takvo ponašanje. :P

Odgovori