Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od Sale_M »

Bice u pocetku verovatno kao sto je sa 3G bilo u pocetku mada mislim da i u finalnoj verziji nece imati mozda neka manja mesta tj gradici :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ni dan danas ogroman br sela nema 3g. Nije sve samo u BG-u i vecim gradovima. I ljudi na selu koliko god da ih je ostalo zasluzuju da imaju ono sto imaju ljudi u gradu
Note IV N9100 dual

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jun 2013. 00:11
:: //

Post od stejer »

4G je osmisljen tako da bolje pokrije ruralne predele, pa tako i predele koji su bez 3G-a, pored toga sto ce ga naravno biti u svim gradovima i vecim mestima. Pise se svasta u "4G LTE konacno stize u Srbiju 2015" temi, bacite pogled. :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Bilo bi lepo da to stvarno bude tako, ali ja u tu pricu ne verujem i necu verovati sve do trenutka kada sam to ne budem video
Note IV N9100 dual

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

Toda, nisu samo sela u pitanju, i gradovi pojedini, vec sam pisao negde, Kragujevac je katastrofalan po pitanju 3G, neko je to i potvrdio.. Ne okolina, nego centar i u krugu od 1-2-3km od centra. U Cacku nemam taj problem, uglavnom je ok pokrivenost, i u selu koje je u podnozju planine (pored Cacka) imam pun signal na 3G, a u vecini delova u Kragujevcu nema..
Tako da sto se mene tice, i ne moraju da ubacuju 4G, neka samo srede 3G.

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
:: iPhone 6S 32GB

Post od Bošković »

U pravu je vlade93, bolje da nam srede 3G da bude kako treba nego još da nam dovedu 4G pa da mi pojedini moramo kupovati telefon koji podržava 4G...

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

To za KG mogu ja da potvrdim, mnogo puta se desavalo da budem nedostupan iako sam u uzem centru grada jer telefon se prebacuje sa 3G na 2G i obrnuto. A o surfu da ne govorim, nemoguca misija...
Mene je strasno pocelo da nervira kako je samsung 'osmislio' bateriju, poslednji 1% procenat zna da izgura i po pola sata SoT-a......

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Vlado to sam ja potvrdio i o tome sam isto pričao za KG. Katastrofalno je loš signal, bukvalno ljudi se ljute na mene, što sam uvek nedostupan, a ja jadan ništa ne radim, mob mi je u džepu. Bukvalno kada posmatram telefon u svakoj sekundi se menja signal, ali bukvalno samo se prebacuje sa 3g jedna dve crte na 2g 3-4 crte i tako u krug. A što neko pominje surf je previše otežan.
E sad nešto u vezi 4G, tako sam i ja mislio i bunio sam se u vezi 3g signala koji je previše slab i da njega trebaju prvo da poprave pa tek da ubacuju 4G. Ali kako u temi o 4g je pisano i objašnjavano Lobachewsky je napisao da dolaskom 4G mreže se signal 3g mnogo popravlja pa samim tim u mestima gde je loš biće sada dobar..

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

A ja mislio da je tema trajanje baterije ;)
Ovo za LTE, imate vec temu u Operatorima. Procitajte, prelistajte, dosta doga korisnog pise.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Da, tema je trajanje baterije, ali po meni nije dovoljno reci "hej meni traje 6 sati sot", vec i obrazloziti, opisati uslove u kojima traje toliko koliko traje itd.
Sta da se radi, trajanje baterije je u direktnoj vezi sa signalom, i jednostavno ne moze se izbeci prica o tome.

Eventualno da se malo promeni naslov teme ;) Jer opet kazem, ne znaci nista ako se samo kaze vreme trajanja, moraju se ovde dotaci i jos neke stvari.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa vidis sta smo navodili bez sirenja price. Dakle, vrste mreze (2g, 3g, kombinacija, wifi), sinhronizacije, da se vidi razgovor, sot, potrosnja po aplikacijama itd. Znaci sve onako sturo ali opet dovoljno jasno da se zna na koji nacin je koriscen telefon.
A ovo koliko i kako koja mreza utice na trajanje baterije je prica za onu drugu temu ;)
Ali ok, necu dalje u off, nije na meni da usmeravam pricu :)
Aj cao zdravo :D

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

Ja sam odavno odustao od 3G-a kad sam u gradu, stavim 2G, a surf kad dodjes kuci.
Nisam znao to da ce dolaskom 4G, 3G se popraviti gde ga nije bilo. To je vrh ako bude..

Ali da ne idemo dalje, nismo ni mnogo skrenuli sa teme, sto kaze dron ipak ima neke veze signal sa trajanjem baterije, ali da ne budemo grdjeni posle :D

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jun 2013. 00:11
:: //

Post od stejer »

vlade93 napisao:Nisam znao to da ce dolaskom 4G, 3G se popraviti gde ga nije bilo. To je vrh ako bude.
Neće se popraviti 3G, samo će 4G da zapuši rupe.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Imate poseban podforum za diskusiju o operaterima, drzite se teme :wink:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

sundjerbob
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2014. 21:02
:: Huawei Y330

Post od sundjerbob »

prntscr.com/6b2c20
prntscr.com/6b2dkc
5 ipo h SOT-a... Smanjeno osvetljenje (i zbog ustede energije a i zbog toga sto mi vise odgovara), prebacen u mod izdrzljivost (ne primeti se razlika u performansama, a usteda je solidna). Ipak, za ovako jeftin telefon sa ovakvom baterijom, realno je 4 do 4 ipo h SOT-a.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Ja da cuknem u drvo, ne mogu ni jedan dan sa 3g-om na N4 :D :D :D. Malo je bolje sa 2G mrezom, ali me 3G ubi.

dzonis
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Jan 2015. 23:08
:: alcatel ot997d

Post od dzonis »

pozz narode... imam jedno pitanje? kupio sam polovan tel.pre nekih mesec dana(tel.je dual core od 1ghz,1gb rama) telefonom sam zadovoljan generalno jer nisam nesto zahtevan korisnik tipa da moram da igram najzahtevnije igrice itd...medjutim cini mi se da mu se baterija prazni veoma brzo,koristim ga oko 2h prosecno uglavnom sam to vreme na netu i obavim po neki kraci razgovor i 10-ak poruka posaljem...problem je kad ga napunim on prakticno u stand by rezimu za 3 sata izgubi 30% baterije,sa veoma malim koriscenjem za to vreme,i onda krece da drzi normalno. u principu ja izguram dan ali sam stalno na oprezu... sta bi mogao da bude problem ili je baterija losa ili je neki drugi problem,ili je to jednostavno tako?? zanima me misljenje drugih.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pitanje si trebao da postavis u temi za tvoj telefon (ukoliko postoji) ili u delu foruma o servisiranju.
U ovoj temi se samo kace slike, neki maksimalni rezultati trajanja baterije.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Slika
Slika
Baterija na telefonu posle 15 meseci koriscenja.
Mogao je bar jos 1h SOT-a da napravi
Edit: zavrsni test baterije

Slika

Slika

PavleVuk
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 02. Feb 2015. 01:42

Post od PavleVuk »

Osvetljenost na auto, 2G i bez sinhronizacije
Slika