Kupujes telefon. I sta ocekujes od njega?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

u bre al ste se iznabrajali.Nije vam ovo vase novogodisnje pismo deda mrazu!!Njega bas boli uvo za vase telefone.Dzaba vam sve funkcije ako vam telefon crkne posle mesec dana korscenja.Meni jesu vazne funkcije ali vazan je i kvalitet izrade telefona.... :P :P
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

$h@de
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jan 2006. 20:43

Post od $h@de »

Prvo Funkcije pa onda sve ostalo! obicno telefon koji ima dobre funkcije je za mene i lep! 8) 8) 8)
Symbian ima prednost nad dizajnom[ 2 dobra telefona sa odlicnim funkcijama jedan ima symbian ali je ruzniji od drugog, prednost ima onaj sa symbianom i losijim dizajnom]
.:Mess with the best, die like the rest:.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Ocekujem od fona da jede malu decu za dorucak :P :P
Za mene je najbitnije da ima dobar mp3 i prosirivu memoriju, a ako ima i symbian to jos bolje.
Da je kvalitetno odradjen tj. da ne krcka ili da nije od jeftine plastike.
I da ima bluetooth i po mogucnosti dobru kameru.
and justice for all...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Meni je pre svaga najbitnija funkcionalnost. Dizajn mi nije tliko bitan, a to potvrdjujem činjenicom da sam 3650 imala skoro dve godine. Sad imam 6630, i on je ispunio sva moja očekivanja, tj. odnosno moje trenutne potrebe. Dobra kamera, mp3, proširiva memorija i mogućnost raznovrsnih aplikacija. Mogu vam reći da me je pre par meseci 6630 u svrsi diktafona buklalno spasio pri izradi jednog projekta, jer sam na 256mb mogla mnooogo toga da snimim.
Za sada je symbian ono što je meni potrebno :)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

NIKOLA VAPA/CA, hvala na dobrodošlici :wink: :)
A što se tiče telefona, mislim da je stvarno najvažnija funkcionalnost, a modni detalji se mogu ispoljiti kroz neke druge proizvode :wink: :)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Prvenstveno obracam paznju na ergonomiju zbog maratonskog tipkanja sms-ova :wink:

F-je su dosta bitne u smislu da podrzava sve trenutne standarde, ne toliko zbog hvalisanja i pokazivenja vec zbog sto lakseg rada sa tim telefonom i "saradnjom" sa okolinom.
Dobro 'vatanje signala se podrazumeva!!!!

PozZ

ps Da se ne lazemo i izgled moze da se ugura u prvih 5 karakteristika pri kupovini telefona! :wink:

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

Ocekuyjem dosta i vecinom se pokajem...iam ono ima ovo ali ... ma nema ni veze...
Vazan mi je dizajn i da ima veliki ekran i dobru kameru nista drugo...
......Smej se smej,uvek se smej........

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Meni je najvažnije da telefon ima što više mogućnosti za uložen novac, ali pre svega dobar prijem i stabilan rad. Kamera mi nije toliko neophodna, jedino je koristim da bi nokog slikao i stavio njegovu sliku u kontakt ili za slanje MMS-a (kome treba kamera neka kupi neki fotoaparat, nema te kamere u mobilnom koja može da parira pravom fotoaparatu). Proširiva memorija mi takođe nije presudna mogućost - iama K700i koji za moje potrebe ima više nego dovoljno memorije. Funkcionalnost mi je kod telefona i tehničkih uređaja uopšte mnogo bitnija od izgleda. Isprobao sam telefone raznih proizvođača, Samsung, Motorola i donekle Simens su me jako razoćarali - Samsung pravi jako skupe telefone koji za svoju cenu ne nude adekvatan kvalitet (npr. uporedite Samsung X460 i SE T630, koštaju slično, a SE u donosu na Samsung nudi 10 puta više opcija - Samsung nema kameru ni mnoge druge stvari), a ako se neki Smasung pokvari, teže se može popraviti nego Nokia ili SE. Motorola je malo komplikovana za rukovanje naročito stariji modeli, a Simens je sa nekim modelima napravio totalni promašaj. Po meni, dobri proizvođači su SE i Nokia, mada i Nokii dajem sličan minus koji sam dao Samsungu (u poređenju sa SE, Nokiini telefoni za određenu cenu nude manje nego SE, mislim da je SE u nižoj i srednjoj klasi koja je kod nas najprodavanija gotovo oduvao Nokiu). Zapamtite ljudi da savršeni telefoni ne postoje - i onim najskupljim modelima može se očas posla naći neka mana.
Ghost

Noni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 04. Apr 2006. 17:25

Post od Noni »

Po meni najvaznije pri kupovini je dizajn telefona, nisam ljubitelj Symbian telefona jer su veliki, mora da ima dobar ekran, kameru sa video zapisom, podrsku za mp3 i naravno memorijsku karticu. :D

ledeni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Apr 2006. 11:42

Post od ledeni »

Kod mene dizajn igra neku ulogu, dok funkcije i ne toliko.
Do nedavno sam koristio 6680 extra je telefon i sve, ali...... velik je, spor, tezak, nije toliko komplikovan koliko zivcira, ne bas preterano udobna tastatura itd. Nedavno sam ga zamenio za 6230i.
Po meni extra fon, najbitnija mi je tastatura, posto preterano kucam poruke, jos vise razgovaram pa mi je bitno da se dobro cuje i da mu je dobar signal.... Pored toga najvise cenim displey..... Jednostavno 6230i je u meni probudio onaj osecaj kao kad sam imao 3310, verujte kad sam je ja imao to je bio extra osecaj.... Jos jedna stvar, kad sam menjao telefon pare nisu igrale nikakvu ulogu pa sam opet izabrao 6230i, mada sad merkam E60 bas zbog toga sto nema kameru a ima extra displey, jedino me symbian odvlaci od nje. Eto toliko od mene. Pozdrav

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

pa ocekujem od mobitela da bude neko multifunkcionalno medijsko cudo , tj. da kad na telefonu slusham mjuzu ili radio preko spikerphona da se cuje na minimalno 20m i to sve naravno uz prosirivu memoriju , da ima veliki display na kojem mogu da gledam spotove , serije ili tv , da ima dobru kameru koja ce mi zamjeniti digitalac,da ima neke karakteristike konzole ( nesto kao psp),po mogucnosti da je symbian , i da pored toga ima lijep i fancy izgled....moze da bude malo veci jer mi to ne smeta.....sve u svemu da bude laptop u manjim dimenzijama , jao sto ja trazim mnogo , p.s. znam da bi za ovakve karakteristike trebala jaka baterija , stoga trebala bi se ugraditi baterija od nekih 3000 mAh ili vise , 8) :wink: :D :lol:
rocK for ever

AnalyseThis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 12:21

Post od AnalyseThis »

ja sam privazen nokiji nazalost...ubedjen sam da je to jedan od boljih telefona...sto se tice izgleda-kada sam rekao devojci da mi se svidja n80 rekla mi je da je ruzan i da treba da kupim samsung d600 :? :wacko: dok je meni npr taj telefon jako lep!!! znaci sve zavisi od ukusa...a onu staru pricu-kome koji telefon stoji, dal je zenski ili muski itd, mrzim! :angry: bitno je da ima sve funkcije koje mi trebaju ili svidjaju i naravno da mi je bar simpatican... :)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

(ali ovo su samo puste želje), :oops: :oops: :oops:

1. spolja - da bude "za džep" - kvalitetna plastika, metal, guma
2. softver - brz i stabilan
3. kompatibilnost, tj. spajanje sa ostalim svetom, bez problema (plugg in), e tu mislim i da ima 2.5mm (bar) džek za sluške
4. apsolutna podrška za MP3 (i SVE ostale formate), FM, stereo, bass, i sve ostalo, ako bi ste izvolili, heeeej, zašto je to tako teško?
5. ekran - nebitan, može i onaj sa EricssonT20, tanka duga linija, ha-ha - ako je sve gore navedeno ispunjeno. (kamera - ok, ali brzo dosadi, slažem se da treba kupiti posebnu. Čak i ove sad preko 2mp, pa nisam fotoreporter da mi treba non-stop).
:) :) :)
Poslednja izmena od Vlada Zem u Sub, 03. Jun 2006. 23:54, izmenjeno 1 put ukupno.

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

ledeni napisao:sad merkam E60 bas zbog toga sto nema kameru a ima extra displey
I ja mjerkam E60, baš iz tih razloga, a i zato što jedini od novih modela ima MMCmobile slot, umjesto miniSD... već imam 512MB karticu. Kod njega me jedino odbija cijena... :D Ali ako padne, za koju godinu.... :P

Odgovori