Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od Baraba »

Ne možemo da poredimo note 2 i note 4, samo se pogleda displej. U note 4 displej razbija. Staviti note 2 pored je...

PeraKG
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 01:22
:: Galaxy S20 Ultra

Post od PeraKG »

Možda je sigurno moglo i bolje ali eto... Uglavnom, dan bez problema što je najvažnije.
Kad se setim dok sam imao S2... Za 5-6 sati ode baterija.
Samsung Galaxy S20 Ultra

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Baraba, verujem da je dispej na note 4 zverka u odnosu na note 2
Note IV N9100 dual

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Z3 dobar dan i dovidjenja :D
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Fantastično Sale!
Note IV N9100 dual

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Z3 ti se zahvaljuje :D ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sjajna baterija.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Impresivno. Da li si probao SlimSaber(Uber :D)?
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Danima mi task menager koristi oko 10% baterije a ne koristim nikakav widget, zna li neko o cemu se radi?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Zile995 napisao:Impresivno. Da li si probao SlimSaber(Uber :D)?
Ako se na mene odnosilo pitanje,nisam probao slim saber.
Za sada sam na stock cm12s pa cekam da se cm12.1 nightly malo ispegla da ga flesujem :)

DjordjeHPetrovic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 23. Apr 2015. 22:22
:: Samsung galaxy s5
:: Samsung galaxy s2

Post od DjordjeHPetrovic »

Ljudi malo mi je muka da gledam ove vase screenshotove i kada vidim 2d 3h itd baterija muka mi bude.
Koja je fora koristim Sljamsung galaxy s5 vratio sam na Kitkat sistem, malo mi se povecalo trajanje baterije ali nikako da da izguram duze od nekih 20h. Evo sta koristim od aplikacija. 2 gmail naloga, plus 2 poslovna preko default aplikacije za mail podesana da jednom dnevno prime poruke, dropbox (carousel), viber, facebook, messenger, skype, instagram. syncronizacija na "on" non-stop, wi fi uglavnom uvek ukljucen da li sam kuci ili na poslu, 3g kada sam van par sati. Procitam novine 15 min dnevno. Razgovori ne duze od 20 min i poruke recimo 10 dnevno. Jel' vi to manje koristite mob pa toliko izdrzi ili sam ja manijak koji siluje telefon da radi toliko? Nije mi jasno stvarno. :blinky: Ah da kao sto vidite ekran mi oduzme 1/4 baterije. Iskljucio sam one Sljamsugove gluposti mahanje rukom, senzore sve moguce itd jedini senzor koji radi jeste kada ga okrenem da se utisa.

[IMG]http://i59.tinypic.com/8wvztx.png[/IMG]

[IMG]http://i58.tinypic.com/eujxxe.png[/IMG]

sundjerbob
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2014. 21:02
:: Huawei Y330

Post od sundjerbob »

34 posto osvetljenja i izvukoh 6h i 10 minuta sota :D
prntscr.com/6xkjko

PeraKG
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 01:22
:: Galaxy S20 Ultra

Post od PeraKG »

DjordjeHPetrovic, Samsung druže* :-) zašto koristiš isti brend kad ga tako zoveš? :-)
Bez ljutnje.
FB, skype i tako te aplikacije dosta crpe bateriju....

Meni uglavnom od 1d i 4-5h , nekada i duže... Kad sam kući, kad ne radim 1d 16h
Samsung Galaxy S20 Ultra

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

@Djordje koliko ti je sot (Screen on time). Normalno je da ti displej bude ako ne najveći, onda jedan od 3 najveća potrošača.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

@DjordjeHPetrovic obrati paznju na razloku izmedju "ekran ukljucen" i "budan".Iz toga mozes da vidis da ti telefom jedno duze vreme nije bio uspavan.Moguce da si za to vreme slusao radio ili razgovarao pa zato ti je tako.Trebas da nam das vise informacija sa bi ti pomogli.Sto se tice ostalih u ovoj temi moras da razumes da svakako neki telefoni su bolji u autonomiji baterije dok su drugi "losiji" a veliku ulogu ima i kapacitet iste.Z3 i note su cudovista.Ako te tesi meni je na LG Optimus 4X HD baterija na 14h izvuce jedva 2:20 sata SoT (koliko je ekran ukljucen) i to je bilo mormalno za taj telefon.Trebas da uporedis sa ostalim korisnicima S5 telefona koliko njima traje.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa ima ovde u temi, postavljali smo SS trajanja baterije. Samo treba prelistati i naci te postove. Ako se dobro secam, ja sam na mom S5 izvlacio u proseku 24-36h od cega je SoT bio oko 5-6h.
Potrosnja baterije zavisi od mnogo cega, prvo od podesavanja samog telefona, aplikacija, pa do toga da kod Amoled-a igra ulogu i sama pozadina (crna manje trosi bateriju jer ne pali piksele) itd.

DjordjeHPetrovic
Novajlija
Novajlija

I to sam stavio crnu pozadinu kao da sam na sahranu posao. Stavio sam te dve slike valjda mogu da se otvore i da vidite detalje. Evo danas ga ponovo testiram pa ćemo videti koliko će izdržati. Ako ne ne gine mi jedan Lenovo ili power case za Samsung.@Petra Kg pa igrom slučaja onaj S2 je poklon, a S5 isuviše jeftino i dobra ponuda bila preko operatera sad mi je zao jer sam mogao Z2 ili uz manju doplatu Z3 da uzmem 'bes sve ove silne senzore kada ja ne mogu da ih uključim. Mada i ono mahanje rukom itd po meni nema smisla neću valjda po ulici i kaficu kao slogiran da mašem ispred telefona. Najbitnije je što radi scener otisaka prsta. Ae postaviću još jedan screenshot kada dodjem do kompa pa da vidite i date mišljenje. Hvala svima

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa u tome i jeste fora, sve te senzore mozes da ostavis upaljene, ja sam jedino drzao iskljuceno ono listanje ocima, pa mi je i pored svega toga baterija odlicno drzala.
Koliko imas widgeta? Na koliko ti radi sinhronizaciju svih njih? widgeti jedu bateriju. Mozda imas i neki proces u pozadini koji ti prozdire bateriju. Koliko imas vremena upaljenog ekrana? Kako punis telefon? (inace, kad ti pokaze da je baterija puna, ostavi ga jos nekih 15-20 min na punjacu na napuni i taj stoti procenat) Ne znam zasto drzis wifi stalno upaljen, postoji toggles i lako se pali/gasi po potrebi. Kakvo ti je osvetljenje?
S5 ima odlicnu bateriju i autonomiju iste, bez brige, nisi pogresio u izboru telefona.

DjordjeHPetrovic
Novajlija
Novajlija

@Azimuth nemam ni jedan widget na koristim ih Wi fi je uključen jer sam uglavnom kako na poslu kako kući ili gde odem povezan na net, 3g samo u međuvremenu na putu što znači nekih maximális 19 vremena mada ni toliko. Osvetljenje automatsko, od pozadinskih procesa meni poznatih dropbox, avast. Oko 4 upaljen ekran. Senzori samo onaj za prst i za utišavanje prilikom okretanja. Telefon punim kada dodjem do 20 eventualno 15 jer ne ostavljam ga praznog nikada. Sinhronizacija uključena samo za glavni nalog bez Picasa albuma google +, drugi Gmail nalog samo Gmail. Viber Db instagram, deinstalirao sam messenger juče i evo bije sada već 16h stiglo mi do 30% Skype maltene ne koristim retko kada razgovor na viber bar 10 min dnevno. Druga dva maila preko default mail klijenta samo jednom dnevno primaju postu. Facebook pslim dosta puta dnevno ali slabo postujem. Instalirao sam gsam battery dr koji mi pokazuje aplikacije da troše 65%. E sada znam za onu grešku sa kamerom koja neki démon proces aktivira mm-deamon koji sisa bateriju pa je potreban restart telefona i koji kada je aktivan ne dozvoljava pokretanje kamere ali to primetim odmah i restartujem ga. Desi se jednom u par dana. Ali čak i tu su aplikacije manje više u redu ni jedna se ne ističe puno da troši. 4.4.2 se pokazao bolji od 5.0 bar za sada što se tiče autonomije baterije pa sam ga zato i downgrade-ovao. Ne znam kažem ne mogu da se načudim vašim telefonima. Kasnije postavljam screenshotove pa da čujem mišljenja.

Odgovori