Kloniranje SIM kartice

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ja i ne nameravam da kloniram karticu Dexter! :D A sigurno je lakse imati jednu karticu sa 2-3 broja,a i bolje po kartice,vec sam dve zamenio jer od ogrebotina zbog cestih vadjenja (na pozlacenom delu),nisu vise radile!
Pozdrav 8)

w74
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 02:57

Post od w74 »

GSM Cloner 2.0 B

GSM Cloner je uredjaj za kopiranje GSM kartica. Takodje se moze koristiti i za programiranje satelitskih kartica Gold Wafer ,Silver Wafer i FUN. Glavna prednost kopiranja GSM kartice je sto mozete staviti vise brojeva na jednu praznu karticu i prilikom paljenja telefona birate koji broj cete da koristite. Procedura kopiranja je vrlo prosta.
Na jednu praznu Gold Wafer karticu mogu da stanu od 1 do 4 razlicita broja a na praznu Silver Wafer mogu da stanu do 8 razlicitih brojeva.

Nova verzija uredjaja predstavlja modifikovani Hard's MAX 2 programator u koji je ugradjen poseban kristal na 10.700 MHz koji skracuje vreme izcitavanja kartica ~3 x , na uredjaju i dalje postoji kristal na 6 MHz za programiranje kartica.
NAPOMENA
Uredjaj moze da kopira 90% postojeceih kartica,desava se da neke kartice jednostavno nemogu da se kopiraju,autor softvera za izcitavanje svremena na vreme na svom sajtu objavi novu verziju softvera ( sa ispravkama i poboljsanjima)
NOVA cena : 60 Eura !!!
spodelite znanje drugima kako bi nekad pomogli i sebi :)

res5ct
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 22:10

Post od res5ct »

Da li neko moze da mi posalje konkretan kontakt na p.p. osobe koja moze da mi ubaci tri broja na jednu karticu?

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Nema posledica,original kartica ti je i dalje u funkciji samo shto ne mogu da se koriste istovremeno original i klonirana kartica shto je logichno...U zavisnosti od kapaciteta kartice,cena kloniranja varira chini mi se...

Lobachewsky, kloniranje je ilegalno i ne bi trebao ti to da radish nego da odnesesh nekome...

gargamel4, ako ti treba dogovoricemo se pa cu ti ja odneti da ti to zavrshe... :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pošto ovu temu više niko ne spominje, da je ja oživim. Meni je ovo i dalje potrebno jer mi je backup telefon crk'o, pa bih voleo da čujem da li neko ima neki kokretan predlog gde i kako ovo da uradim. Vidim da ta oprema može da se nabavi, ali neću da dajem za nju više para nego što košta polovan telefon, i da posle toga to više nikad ne upotrebim.

Razlog što ponovo ovo pitam, a ne šaljem nekima od vas na PP, je što sam iskopao (za slične pare) i ovo:
h**p://www.fonefunshop.co.uk/dualsim/dualsimcovers.htm
pa me zanima u slučaju 2 kartice (što meni i treba), šta mislite. :blinky: :blinky: :blinky:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mislim da je ipak bolje 2 in 1 kartica, nego ovo sa tog linka
Slika

Mozda je jedan od razloga i:
"You will need to trim your sim cards as the 2 sim cards will fit inside this holder." Sto bezveze da upropascujes kartice, mozda nekad tu karticu treba da ubacis u drugi telefon (ili neko mozda zeli da ubaci svoju u tvoj telefon)
Mnogo je bolje da lepo ubacis 2 in 1 u normalno leziste za SIM i da se nadalje ponasas kao da ti je to obicna kartica (kao i do sad), a ne tu da ubacujes neke dodatke i da pravis frankenstajna od tvog mobilnog, a i pitanje je koliko je to kvalitetno i kako se kvari. 2 in 1 je ipak prakticnija i elegantnija.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Lobachewsky pa daj link gde to moze da se nabavi,kupi,napravi ili sta vec jer kome to netreba...svako sigurno ima vise od par sim kartica koje bi stalno upotrebio a ja imam ortaka koji ladno nosi sa sobom 3 MOBILNIH telefona jer su mu sva 3 broja jako bitna....
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Pa to je drugo, ako ocekuje poziv od sva tri broja :) Ni jedna od ove dve mogucnosti (2 in 1 i Digital dual sims ne omogucava da oba broja budu dostupna u isto vreme). Ovo 2 in 1 je nelegalno jer kopiras vlasnistvo operatera, ali moze da se uradi. Neki sa foruma znaju i gde :wink:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ima li nekoga ko koristi kloniranu karticu...? Jel se to isplati raditi...i jel postoji problem sa dostupnoscu onog broja koji stavis da je aktivan...I naravno...ako neko zna gde i ko to radi...neka mi javi na PP, please.. :wink:

I jos nesto...vidim ovde razlicite komentare koji se ticu prebacivanja aktivnog broja...ako neko ima kloniranu karticu neka mi samo da informaciju da li moze iz menija da se prebacuje ili mora sa restartom...??... :unsure:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Angel_Of_Darkness
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46

Post od Angel_Of_Darkness »

h**p://www.065mobis.com/mobisol/forum/ShowPost ... ostID=2427

Možda vam ovo bude od koristi 8) 8) 8) 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Trendmobiles T500, mislim da je ovo ultimate resenje za sve ljdeu kojima treba aktivirano 2 broja. Ima li neko informaciju kad ce ovo cudo da stigne do nas?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ljudi bas citam ovaj forum i ne bi se ja bas igrao sa tim kloniiranjem.... nemam nekako poverenja :uhuh: :dry:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

Imas foru da sam napravis karticu i da smestis 2 broja na nju,al opet ne mozes da koristis oba broja u isto vreme...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

hvala Angel of Darkness na linku . vidim da je to Mobis provajder iz Republike Srpske i ako dobro kapiram to je kod njih moguce :blinky: mislim , ako imam jedan post paid i jedan pre paid broj , kapiram da je kod njih legalno moguce napraviti da ta dva broja budu na jednoj kartici . znam da jedan od njih mora da bude iskljucen ali je ipak moguce .

jel tako ?

hvala unapred Vlada
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Legalno se svugde kada sam operator to uradi, i Mobtel je ranije nudio tu uslugu. Kod nas još ne postoji zakon koji izričito zabranjuje kloniranje SIM kartica, ali ako dođe do zloupotrebe može biti sudskog gonjenja, koji bi se, doduše, verovatno otegao u nedogled.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

da li je neko ovo radio i da li vredi uopšte raditi.
zatvorila mi se tema ali nisam do sada pročitao odgovor na moje pitanje a to je iskustvo ljudi koji su to uradili.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

i mene bi zanimalo ako neko moze na pm da mi posalje gde tacno da se javim da uradim to ? znaci , uzeo bih za svaki slucaj dve pre paid kartice . malo mi je frka da tako zbudzim post paid karticu .

hvala unapred 8)

ove linkove sam vec postavio negde na forumu ranije ali evo i ovde cu . jer bih najradije kad bi bila mogucnost da se napravi ne klon ( ako mora kod nas, onda mora , sta da se radi , moze i tako ) , nego da se bas moje dve pre paid kartice ubudze u neku skalameriju kao na ovoj slici :

Slika

h**p://mobile.brando.com.hk/DualSimCard.php

jer ako dobro kapiram , iz ovakve skalamerije je moguce posle izvaditi karticu i koristiti je u nekom drugom fonu kao ranije samostalno . 8)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

imaš oglas na oglasise.co.yu ako se ne varam i na pcberzi ako se isto ne varam i mislim da sam ovde video sa strane u oglasima ako se ne varam za 15e
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

[quote="VeNoM"][/quote], ja koristim kloniranu SIM karticu već duže vreme i nikad me nije zezala. Imam na njoj pripejd brojeve 064, i 063. Uradio sam Divert poziva sa jednog na drugi broj, i to završava super poso (osim naravno sms-a...). ".ebiga nigde nema i jare i pare", i ako se ovi "VEP"-ovci ubiše ubeđujući me u suprotno!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ako neko koristi dual sim adapter neka napise iskustva i gde je nabavio jer je sada preko potrebna sa obzirom na povoljnopsti koje donosi novi operater....Da li je bolje imati adapter ili kloniranu karticu sa obzirom da su cene slicne?Pozzzz
LG G2 Black,16GB

Odgovori