Formiranje i punjenje baterija
Re: Formiranje i punjenje baterija
To sto ti kazes da je 'formiranje' je zapravo osvezavanje iste.
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Pa da , osvezavanje, zurio sam kad sam pisao pa nisam mnogo razisljao, a one ne bi trebale da padnu ispod 10%, stvarno stete bateriji, i negde sam citao da ne bi trebale ni da se zagrevaju mnogo, al za to nisam siguran. 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ne znam sta kaze statistika i sajtovi, ali ja imam naviku da punim bateriju kad padne na 5% ili nesto ispod i uvek je punim do vrha + nekih 15-20min duze. Dopunjujem je samo ako bas imam potrebu i gotovo nikada ne ostavljam preko cele noci da se puni. Da kucnem u drvo, nikada nisam imao problema sa baterijama.
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
ja sam primetio kad ostavim da se baterija duze puni jedo sad ili dva sata, dosta duze traje nego kad je skinem odma sa punjaca 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Kao sto treba vremena da prebaci sa 99% na 100% tako treba vremena i taj poslednji procenat da napuni. Obicno to traje 15-30min, barem je tako na vecini telefona.
Znaci smeta da se puni celu noc ?
Jok. Na litijum jonskim ili polimerskim nema uticaja punjenje tokom noci a i zatvara se strujno kolo kada se napuni baterija.
Ok, lakse mi je, jer uglavnom se isprazni pred spavanje, treba ujutro da ceka spremna, cak i da skodi, kontam da bi morala ostati celu noc.
Pozdrav, stize mi G3 sutra pa me zanima sta je bolje oko prvog punjenja, da ga ispraznim dok se ne ugasi pa do 100% napunim ili do nekih 5-10% pa da ga onda napunim? Hvala
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
NestorC, isprazni telefon cim stigne. Neka ostane 2-3%
Potom ga napuni na 100%,ali ga pusti jos na punjacu da ostane pola sata. Probaj za to vreme da se ne igras sa telefon
Tako uradi bar jednom mesecno,i budi bez brige
Potom ga napuni na 100%,ali ga pusti jos na punjacu da ostane pola sata. Probaj za to vreme da se ne igras sa telefon

Tako uradi bar jednom mesecno,i budi bez brige

Ja oduvek mislio da je bolje dok se ne ugasi, hvala 
Necu ga koristiti, za toliko necu ubaciti karticu da me ne cimaju i ostalo
Sto si ti prodao svoj G3, nisi bio zadovoljan ili?

Necu ga koristiti, za toliko necu ubaciti karticu da me ne cimaju i ostalo

Sto si ti prodao svoj G3, nisi bio zadovoljan ili?

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
NestorC, nema potrebe da cekas da se ugasi. Ubaci slobodno karticu,nije problem za toliko
Ode ti u krajnost sada
Bio sam zadovoljan,nego doslo vreme da se proba G4

Bio sam zadovoljan,nego doslo vreme da se proba G4

Tako ja kad uzimam nov telefon, mora sve da bude kako treba, pa nekad malo preteram, pogotovu ako ce mi baterija bolje drzati
Super, pa da budes zadovoljan i sa njim

Super, pa da budes zadovoljan i sa njim

Dobio sam galaxy S4 na poklon, polovan. Punjač nije original, nije onaj beli. Da li mi se zbog toga telefon puni preko 3 sata, do 4? Hoće li original beli brže puniti?
Da, izgleda da nije odgovarajući punjač. Od 0% do 100 treba oko 1h i 45 minuta.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 15. Sep 2014. 17:30
- Kontakt:
Све зависи од ампераже, ако је неки старији можда је од 400mah а то је као на УСБ. Инсталирај ову апликацију она приказује са колико mah ти се пуни батерија.
https://play.google.com/store/apps/deta ... dev.ampere
https://play.google.com/store/apps/deta ... dev.ampere
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 15. Sep 2014. 17:30
- Kontakt:
Да додам, за С4 је нормална ампеража 1200 mah
Pa da 420 - 460 mA je rezultat, to je punjac bez usb kabla.
Na drugi punjac kad sam stavio ide do 700 mA, ali kad sam mu zamenio usb kabal ide do 1300 mA. Voltaza mu je malo vece kad ide do 1300, malo preko 4. Jel to sve ok sa naponom? I punjac se zagrejao na ovih 1300.
Na drugi punjac kad sam stavio ide do 700 mA, ali kad sam mu zamenio usb kabal ide do 1300 mA. Voltaza mu je malo vece kad ide do 1300, malo preko 4. Jel to sve ok sa naponom? I punjac se zagrejao na ovih 1300.
Punjenje mobilnog telefona
Da li formirate bateriju kada uzmete nov telefon i ako to radite kako to radite? Ja iskreno ovo ne praktikujem iako sam par puta u radnjama cuo da prvi put ispraznim telefon dok se ne ugasi a zatim ga ostavim iskljucenog na punjacu dok ne dodje do 100% znam da je u stara vremena bilo 3 puta po 12 sati ali tada nisu bile Li ion baterije. Ja prvi put ispraznim telefon do oko 5% i onda ga ukljucenog punim do 100% vise iz navike nego zato sto treba tako . Takodje me zanima kako vi punite telefon da li odma skidate na 100% da li ostavljate celu noc sta je dobro a sta ne ? Da li uvek koristite punjac koji ide uz telefon i da li jaci punjaci koji brze pune mogu bateriju da uniste? Ja iskreno verujem da indikator baterije nije uvek tacan tako da kada baterija dodje do 100% ja ostavim jos bar sat vremena preko toga i tek onda skinem mozda tako brze trosim bateriju ali definitivno traje duze nego da skidam odma na 100% . Dodajte sve sto mislite da je korisno za punjenje telefona zivot baterije i povezane stvari .
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Re: Punjenje mobilnog telefona
Zanimljiva tema. 
Ja uglavnom ispraznim bateriju do nekih 5-10% pa ga nakačim na punjač. Što se punjenja tiče, punim dok ne bude 100% i ostavim ga još 10-20 minuta. Uglavnom sam punio sa punjačima koji su dolazili uz telefon, mada Lumiu sam više punio drugim punjačem jer je skoro bio duplo jači od originalnog koji je 750mAh. G2 ima 1,8 mAh punjač, pa znači od 0-100% napuni za 100 minuta, što mi je i više nego prihvatljivo.

Ja uglavnom ispraznim bateriju do nekih 5-10% pa ga nakačim na punjač. Što se punjenja tiče, punim dok ne bude 100% i ostavim ga još 10-20 minuta. Uglavnom sam punio sa punjačima koji su dolazili uz telefon, mada Lumiu sam više punio drugim punjačem jer je skoro bio duplo jači od originalnog koji je 750mAh. G2 ima 1,8 mAh punjač, pa znači od 0-100% napuni za 100 minuta, što mi je i više nego prihvatljivo.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple