Koristim Motorola xt910 već tri godine.
Nisam zahtevan ni radoznao korisnik pa iako je model za pojmove mobilnih telefona star zadovoljan sam i ne bih razmišljao o promeni telefona da nema ovog veoma iritantnog problema;
Telefon ima lepo zamišljenu foru da kad se ubodu slušalice u 3,5mm konektor
sav zvuk se prebacuje na njih - i razgovor i multimedia(mp3 i video).
I obratno - kad se slušalice izvuku razgovori se vraćaju na slušalicu telefona
a mp3 plejer se pauzira.
Kako telefon "oseti" da sam izvukao slušalice? Verovatno reaguje na naelektrisanje u 3,5mm konektoru.
Šta je problem:
Ako kabl slušalica u kretanju dodirne odeću, što je neizbežno osim da idem gradom potpuno go,
začuje se u slušalicama statičko "krckanje" i prekine se reprodukciju muzike, pauzira se kao da sam izvukao konektor.
I to je postalo neizdrživa iritacija, bukvalno sam u stanju da telefon smrskam o beton kad se to dogodi a dogodi se bar 10 puta.
Isto se događa sa raznim slušalicama, ne pomaže bilo koji pokušaj razelektrisavanja kabla slušalica ili mene i moje odeće da bih se oslobodio statičkog naelektrisanja.
Da li je ovo poznat problem, da li ću ga rešiti kupovinom drugog telefona ???
prekid muzike zbog statike u 3,5mm konektoru slušalica
Re: prekid muzike zbog statike u 3,5mm konektoru slušalica
To definitivno postoji mada ja ne znam nikoga kome se nešto slično dešava. Sintetička odeća plus suvo vreme...
E sad, kažeš da se dešava ako kabl dodirne odeću, to je po meni isuviše malo stat.elektriciteta a i probao si više slušalica i sa svima se dešava. Pre da je problem u telefonu, probaj njega da držiš-nosiš u nekom ''prirodnom'' materijalu pa vidi kako se tada ponaša.
Mislim da tu nema nekog ''genijalnog'' rešenja osim da se češće uzemljavaš tj.''prazniš''
Jel si siguran i da je džek za slušalice na telefonu ful ispravan...
pozz
E sad, kažeš da se dešava ako kabl dodirne odeću, to je po meni isuviše malo stat.elektriciteta a i probao si više slušalica i sa svima se dešava. Pre da je problem u telefonu, probaj njega da držiš-nosiš u nekom ''prirodnom'' materijalu pa vidi kako se tada ponaša.
Mislim da tu nema nekog ''genijalnog'' rešenja osim da se češće uzemljavaš tj.''prazniš''

Jel si siguran i da je džek za slušalice na telefonu ful ispravan...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Heh i ja jos uvek imam taj fon kod sebe u familiji ali nema taj problem niti sam imao
Postojao je problem ranije sa "voice commands" jer se hedset automatski gasio ako fon "cuje" neku komandu. Bilo je potrebno da se iskljuci ta opcija nekako (disable u app medazeru recimo)... Ali je to reseno posle update-a. Generlno im crkava taj dzek pa je veca verovatnoca da je to. Evo kako se menja
https://www.youtube.com/watch?v=mrG1JOnPRpU
Ima na Aliexpresu da se poruci.
p.s. ne bi trebalo da je skupo ni u nekom servisu da ti to odrade....

https://www.youtube.com/watch?v=mrG1JOnPRpU
Ima na Aliexpresu da se poruci.
p.s. ne bi trebalo da je skupo ni u nekom servisu da ti to odrade....
Hvala vam Vlada_Zem i filip89x za predlog da zamenim 3,5 konektor.
Ništa na ovom snimku mi nije neizvodljivo, imam nekakva uradi-sam iskustva sa otvaranjem
i servisiranjem ranijih generacija mob.telefona.
Ništa na ovom snimku mi nije neizvodljivo, imam nekakva uradi-sam iskustva sa otvaranjem
i servisiranjem ranijih generacija mob.telefona.