vlaki, pa sta ti jos nije jasno?! ....... gallee, ti je lepo objasnio: opticki pomocu pomeranja sociva, dok digitalni to radi softverski ...... kao kada bi ti u Photoshopu povecao rezoluciju slike i opsekao je da ti ostane samo sredina ..... sto znaci da digitalni realno ne sluzi nicem osim da te zavara da kao imas zum ...
vlaki, je l to meni kazes za kratak fitilj? ..... pogresno si me razumeo .... samo sam hteo da kazem da tu nema mnogo filozfije ..... opticki radi kao npr. dvogled ...... "priblizava" sliku, s tim sto objektiv sa zumom pomeranjem sociva "priblizava" ili "udaljuje" sliku ...... digitalni funkcionise tako sto procesor racuna na osnovu susednih piksela (njihove boje) kako treba da izgleda neki koji bi se nasao izmedju ..... naravno to dovodi do (velikog) gubitka kvaliteta i detalja jer senzor ne dobija nove informacije vec ih pretpostavlja na osnovu postojecih (e sad sam i sebe zbunio )...... i da, digitalni zum moze da bude i postepen..... ako te ne mrzi da citas imas o tome ovde:
za tebe sam mislio... zato shto si odmah 'pukao'...
Zatrpao si me informacijama... prochitacu kad budem imao vremena... inache razumem, ok je...
optichki-bolja slika...
digitalni-loshija...
opet odstupamo od teme...
Pozz!
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali
Navratite malo OVDE! i pogledajte sličice uslikane sa k750i. I mala napomena, onaj Mercedes je igracka! (mislim da je to jasno naglaseno i u nazivu slika, al za svaki slucaj... )
E ljudi moji aj dajte neke slike a da nisu slikane telefonima modelima SE k750 i Nokia 6630 da li mzoe tako??? Pa ja mislim da sad svi znaju kakve slike daju ti telefoni i nemojte preterivati onda. Pa ima valjda i nekih drugih telefona sem ta dva spomenuta modela??? I ako moze da okace neke slike shto su slikane sa Nokia 3250 da vidim kakve su slike??? Hvala
Pa možda onih par ljudi koji imaju taj telefon nisu članovi foruma.
Ja više volim da vam ne kačim slike sa 6680 kojima nisam zadovoljan, a koje su jako slične 6630. A stvarno ima toliko drugih modela koji se ne pominju uopšte.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.