Iskreno malo mi je glupo da dam 110 evra vise ako je isti prozvod, manje me brine garancija, vise da ne dobijem "fals" ili "repariran" u Logicshopu.
To što Idete kod notara ima smisla samo ako se prenosi i tarifa na vas, ne vidim kako uopšte može neko da proda telefon iz ugovorne obaveze a da ne prenese na tu osobu i samu obavezu odnosno tarifu. Prosto kako piše u ugovoru tako može i da se radi, u suprotnom ako se povredi ugovorna obaveza jasno je da operater glat dobija na sudu (ako do toga dođe).sugarcoated_ass napisao:I ta kupovina uređaja od operatera preko KP nosi rizik. Do skoro sam i ja bio pristalica takve kupovine, ali sad jedino ako lično nekoga poznajem pa da uzmem od njega. Problem je što ti i ako uzmeš takav telefon i rešiš preko notara sve što treba uređaj je i dalje vlasništvo operatera do isteka ugovora. Ako taj koji ti je prodao telefon ima dugovanja i operater preda slučaj izvršiteljima, ovi pokreću pandure i jure tebe da predaš telefon, bukvalno k'o da si ga ukrao, jer je on i dalje obuhvaćen ugovorom.
Baš skoro sam čitao o par takvih slučajeva i pisao je na Benču lik kome se upravo to desilo.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
E ovo je jako, ali jako bitna stavka i veoma pogrešno razmišljanje. Pravo pitanje je šta ako dođe do kvara? Moja iskustva sa nekim od tih "proverenih" su da ako nešto rikne možeš samo da plačeš. Zato uzimam isključivo legalno u radnji ili na ugovor.Apolo napisao: Ja već godinama kupujem preko KP i nikad nijedan kvar nisam imao.