Kako gasite mobilni ?!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Kako gasite mobilni?

Na on / off dugme
47
92%
Vadjenjem baterije
4
8%

Ukupno glasova: 51

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Kako gasite mobilni ?!

Post od Dexter »

Vrlo ozbiljno pitanje,znachi kad trebate da otovrite svoj mobilni telefon ( recimo da zamenite SIM karticu ili neshto slichno) , jel ga prvo ugasite pa otvarate ili ga odmah otvarate?

Poslednja izmena od Dexter u Pet, 01. Sep 2006. 13:24, izmenjeno 2 puta ukupno.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Dobro,sad da je vrlo ozbljno i nije ali ajde... :wink: Znam na sta mislis i zasto si pitao,ali nije bas toliko ozbiljna stvar,to hocu da kazem!Mozda tripujem ali mislim da smo vec pricali o tome kako,zasto,sta je bolje?
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa ono..Poshto ima raznih problema u zadnje vreme i neki telefoni su jako osetljivi na to i to je uzrok njihovog kvara,zato sam postavio...

U sushtini ne moramo nishta da komentarishemo i krecemo u neku duboku raspravu,samo nek ljudi glasaju,zanimaju me samo reultati glasanja (koje vec mogu da naslutim al dobro )...

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Cek, zasto bi iko gasio telefon vadjenjem baterije? :ohmy:
Ja ga jedino tako gasim kad bas moram, kad se toliko zaglupi da na ama bas nista drugo ne reaguje!

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa dobro..Recimo kada morash da vadish SIM karticu ? Ne mislim samo da ga ugasish...Nego kad morash da ga otvarash recimo...Dal ga prvo gasite pa otvorite ili ga odmah otvorite...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

E pa to je drugo nesto,trebao si da upotpunis pitanje odmah!Ja sam mislio da ce opet da pocne prica o onoj paranoji da dok god ti je baterija u telefonu,mreza moze da te otkrije ako je to potrebno,sto meni deluje glupo al ajde...
Naravno da nikad nije pozeljno gasiti telefon vadjenjem baterije OSIM KAD MORA!!Znaci desi se svakom da mu se ponekad telefon zaglupi pa,nakon sto gasenje na dugme ne uspe,mora da se izvadi baterija da bi se restartovao!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Izvinjavam se,moja greshka...Loshe sam formulisao rechenicu...Mislio sam da ce me svi razumeti al dobro,sad je ispravljeno... 8)

Problem je shto Motorola i SE znaju lako da riknu kad im se izvadi baterija tako...

mikilegenda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
Kontakt:

Post od mikilegenda »

uglavnom gasim tel na on/off dugme ali vadim bateriju samo kad zakoci :wink:

forcegame
Banned
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 19:12

Post od forcegame »

Dexter, To si negde cuo ili ti neki serviser proturio to kao "brbocnu" i pokusao da naplati neku uslugu?
Za Motorolu sam SIGURAN da tako ne riknjava.Cak neke servisne procedure zahtevaju vadjenje i/ili postavljanje baterije "na zivo".SE je sam po sebi "mekan" i zzzz za rad ali ni on nece da rikne tako iz cista mira ako neko izvadi bateriju zbog zamene sim-a recimo.Najcesce je posledica samo gubitak ext.memorije koja bude necitljiva za OS ali se i to sredjuje vrlo lako.
Neki novi tel sa WM5 OS PONEKAD "zablesave" ako vadis tako bateriju ali i tu reset sve vraca na normalu.
Koliko ja znam samo u 1 od N slucajeva(recimo milion da ne lupam) "popije" shok ali to je zanemarljiv broj.
Mada moram priznati da sada kad razmislim nikada nisam video ni jednog korisnika mobilnog telefona da menja sim karticu "na zivo" tako da se pitam odakle uopste ovakva anketa/glasanje? :unsure:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

on off taster naravno a kada dodje do blokade vadjenje baterije jer me mrzi da čekam da se sama istroši. mada neki kažu da baterija smanjuje svoj vek tako kada se vadi
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

uglavnom na off/on ma da priznaj nekad mi se u brzini desi da skidam poklopac i vadim bateriju ali nikad do sad nije bilo posledica :oops:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

bateriju sam vadio na zivo samo kada mi je 6630 umro (na rukama) zbog neuspelog flesovanja .... inace ako samo menjam masku ili nesto slicno radim onda zakljucam tastaturu ali ga ne gasim... ako sam dobro razumeo pitanje...

poz...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Uglavnom gasim na ON/OFF...tako me je moj Symbian Master naucio... :D :D :lol: ...Jedino kad je blokada potpuna...onda vadim i `na zivo`... :shock:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Jednom mi je ispao mob na zemlju i ispala je baterija iz njega i tako se ugasio,ali smo tada.Uvek gasim mob na on-off,mislim zasto ga ne bih tako gasio,valjda zato i postoji :wink:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

E770 ima problem sa SROM chipom na LCD-u. Ako se telefon ugasi vadjenjem baterije, velika je sansa da ce da se syebe sadrzaj SROM-a. Rezultaj je mutna slika, los kontrast, tackice i pruge na slici.

Siemens E-gold platforma ume da "pop_izdi" (citaj "ode" u Wrong Software) ako joj skinete bateriju pre power down ciklusa!

Sta vise ista situacija se zna desiti i na ranijim SW verzijama (09 konkretno) S-gold telefona! SimCard removal circuit ne uspeva da odradi svoje i zapisuje FFFF tamo gde ne bi trebalo i nastaje belaj..

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Pitanje je razumljivo i u prvom postu.Pa mi nije jasno zasto se jedan bunio da mu nije jasno.Ovo je Srbija i svako ko dodje do nekog boljeg telefona trudi se koliko toliko da ga cuva.Samo pajseri tako gase telefon kad ne mora.Ovo mi lici na ono kad neko gasi televizor vadjenjem utikaca iz struje...

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Malone, obrati paznju na:
Poslednji put izmenio Dexter dana Pet 01 09, 2006 13:24, izmenio ukupno 2 puta
U pocetku pitanje nije bilo najrazumljivije pa ga je Dexter izmenio ;)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa na ON/OFF dygme razume se... jedino ako se bas zakuca onda vadim bateriju.. :)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

uvek i samo na on/off dugme jer ako nije smartphone jako ce retko da zaglupi da bi vadio na zivo itd...
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

vlajche napisao:Malone, obrati paznju na:
U pocetku pitanje nije bilo najrazumljivije pa ga je Dexter izmenio ;)
E ako si mu rek'o! ;)
Pozdrav 8)

Odgovori