Kakve su to SDIO kartice ?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Kakve su to SDIO kartice ?

Post od Bull Terrier »

Svidja mi se i-mate JAM ali me buni vrsta kartice koje prima !
To su neke SDIO kartice...
Da li ih ima kod nas i kolika je cena ?
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Lepo u specifikacijama pise da koristi mmc,mislim specifikacije na ovom sajtu,gde si to video.A cene kartica i svih PDA mozes videti na www.itsvet.com
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

SDIO kartice su dodaci koji se dodaju na PDA ili druge uređaje preko standardnog SD card slota koji ima ovu funkciju. Dakle, u SD slot utakneš karticu, fora je kao na laptop kad idu PCMCIA kartice, pa dodaješ funkcionalnost, najčešće wireless modul, takve stvari.
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Roy Fokker, moze wireless,gps,tv i jos puno toga da se doda sa SDIO prokljuckom samo sto su kod nas dosta retki i tesko ih je naci :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Mislis da naguras neki dodatak,za Wi-Fi na primer,i pored njega da ubacis memorijsku!?Nisam siguran da moze,mozda ima mesta u slotu da stoje oba i ima kontakata sa obe strane (da SDIO dodatak koristi kontakte okrenute ka poledjini a da ima i kontakte okrenute ka ekranu za SD memorijsku),mozda bi mogao to neko ko ima PDA sa takvim dodatkom da bolje objasni,malo jeste nelogicno ali mozda mogu oba istovremeno!?
Pozdrav 8)

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

Pa :disgust: ....... da to sam mislio ali tesko da to moze zato sto sam gledao neke slike tog telefona i video sam da nema mesta .......... nema veze ionako ima int. mem. , pa cu to da iskoristim , a karicu cu da nosim kad mi treba (mislim na WI-FI) . U svakom slucaju , HVALA VAM svima ! :)
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

RazbojNick
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 17:29
Kontakt:

Post od RazbojNick »

SDIO (Secure Digital Input/Output) je slot (bolje reci port) u telefonu/PDA/nesto trece koji, pored sto prima standardne SD/MMC memorijske kartice prima i funkcionalne kartice koje koriste SD interfejs, tacnije pinove u prenosnom uredjaju za prosirenje funkcija tog uredaja. Slot mora biti SDIO da bi ovo funkcionisalo (znaci, ne moze u obican SD/MMC slot). Te kartice su, ustvari, moduli koji mogu imati raznolike funkcije: WiFi, Bluetooth, IrDA, kamera, GPS,...sta god da treba, i mogu, pored primarne funkcije, imati i flash memoriju na sebi, i biti i mem. kartica. Recimo, Motorola MPx200 ima SDIO slot i to je lepo naznaceno. Poredjenje sa PCMCI karticama je najprimerenije. Vise o tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital_card#SDIO

Problem je sto su takve kartice dosta skupe, a ako uzmemo u obzir da full-sized SD/MMC kartice poprilicno brzo izlaze "iz mode" u prenosnim uredajima, postavlja se pitanje opravdanosti kupovine istih, no, ako nekome zaista trebaju - zna svoj izbor.

Odgovori