Svidja mi se i-mate JAM ali me buni vrsta kartice koje prima !
To su neke SDIO kartice...
Da li ih ima kod nas i kolika je cena ?
Kakve su to SDIO kartice ?
- Bull Terrier
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27
Kakve su to SDIO kartice ?
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Lepo u specifikacijama pise da koristi mmc,mislim specifikacije na ovom sajtu,gde si to video.A cene kartica i svih PDA mozes videti na www.itsvet.com
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Roy Fokker
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39
SDIO kartice su dodaci koji se dodaju na PDA ili druge uređaje preko standardnog SD card slota koji ima ovu funkciju. Dakle, u SD slot utakneš karticu, fora je kao na laptop kad idu PCMCIA kartice, pa dodaješ funkcionalnost, najčešće wireless modul, takve stvari.
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Mislis da naguras neki dodatak,za Wi-Fi na primer,i pored njega da ubacis memorijsku!?Nisam siguran da moze,mozda ima mesta u slotu da stoje oba i ima kontakata sa obe strane (da SDIO dodatak koristi kontakte okrenute ka poledjini a da ima i kontakte okrenute ka ekranu za SD memorijsku),mozda bi mogao to neko ko ima PDA sa takvim dodatkom da bolje objasni,malo jeste nelogicno ali mozda mogu oba istovremeno!?
Pozdrav
Pozdrav

- Bull Terrier
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27
Pa
....... da to sam mislio ali tesko da to moze zato sto sam gledao neke slike tog telefona i video sam da nema mesta .......... nema veze ionako ima int. mem. , pa cu to da iskoristim , a karicu cu da nosim kad mi treba (mislim na WI-FI) . U svakom slucaju , HVALA VAM svima ! 

Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !
- RazbojNick
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 17:29
- Kontakt:
SDIO (Secure Digital Input/Output) je slot (bolje reci port) u telefonu/PDA/nesto trece koji, pored sto prima standardne SD/MMC memorijske kartice prima i funkcionalne kartice koje koriste SD interfejs, tacnije pinove u prenosnom uredjaju za prosirenje funkcija tog uredaja. Slot mora biti SDIO da bi ovo funkcionisalo (znaci, ne moze u obican SD/MMC slot). Te kartice su, ustvari, moduli koji mogu imati raznolike funkcije: WiFi, Bluetooth, IrDA, kamera, GPS,...sta god da treba, i mogu, pored primarne funkcije, imati i flash memoriju na sebi, i biti i mem. kartica. Recimo, Motorola MPx200 ima SDIO slot i to je lepo naznaceno. Poredjenje sa PCMCI karticama je najprimerenije. Vise o tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital_card#SDIO
Problem je sto su takve kartice dosta skupe, a ako uzmemo u obzir da full-sized SD/MMC kartice poprilicno brzo izlaze "iz mode" u prenosnim uredajima, postavlja se pitanje opravdanosti kupovine istih, no, ako nekome zaista trebaju - zna svoj izbor.
Problem je sto su takve kartice dosta skupe, a ako uzmemo u obzir da full-sized SD/MMC kartice poprilicno brzo izlaze "iz mode" u prenosnim uredajima, postavlja se pitanje opravdanosti kupovine istih, no, ako nekome zaista trebaju - zna svoj izbor.