Za one koji znaju!!!
Za one koji znaju!!!
Hteo bih da otvorim prodavnicu mobilnih telefona.Pa ako neko zna ako moze da mi kaze koliko je para otprilike potrebno za otvoranje,znaci ne bas lux telefoni (Vertu i te glupsti) ali da imam poprilicno dobar izbor.Znaci Nokia,LG,Samsung,Sony-Ericson,Motorola,Benq-Siemens..Hvala unapred.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
bez 10.000e nemoj ni da pokušavaš. pola za telefone koje ćeš imati ono za početak oni od 200e a druga polovina za lepo uredjen prostor. pazi veoma je bitno imati one vitrine lepe staklene a ne kao slepac imati one frižidere kao u poslastičarnici gde se nalaze maske a telefone vaditi iz fioke.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Ako moras da se preko foruma raspitujes oko nekih osnovnih stvari, onda ti preporucujem da uopste ni pocinjes
Ti trebas da ulozis para u ovaj posao (verovatno ne male), a kako ti ocigledno nemas ni iskustva, ni nekog sa iskustvom ko bi ti pomogao u ovom poslu, lako moze da ti se desi da izgubis ulozeni novac. Pogotovu sto prodavnica sa mobilnim telefonima ima mnogo. Pozdrav.

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Gde si ti to flesovao Symbian telefon kad je 30 eura i vise,ja mislio da oce u Nisu da me oderu kad su mi pre nekoliko meseci trazili 1600 dindzi (tada oko 17 eura)!?
Ma nije mu lose da pocne sa prodajom,posle moze da pocne i sa flesovanjem (ulozi 500-600 eura za pocetak i povrati ih za 3-6 meseci samo na ubacivanje novog softvera,ubacivanje Srpskog i slicno) a tek onda i servis AKO je vican tome ili zna nekog ko jeste i moze lepo da ga plati (nije to radnik u trafici pa da radi za 10-ak 000) jer ce do tada vec biti dovoljno poznat i na glasu (VRLO POZELJNO NA DOBROM GLASU)!!!!
A neka cifra za pocetak,sto se tice cisto telefona moze biti i 5-6 000 eura,ne mora odmah 10 000,a prostor moze da potrazi vec uredjen i samo ubaci nekoliko lepih vitrina (obavezno sa bravicama i pozeljno na zakljucavanje) i to sve za i manje od 1 000 eura!
Pozdrav

A neka cifra za pocetak,sto se tice cisto telefona moze biti i 5-6 000 eura,ne mora odmah 10 000,a prostor moze da potrazi vec uredjen i samo ubaci nekoliko lepih vitrina (obavezno sa bravicama i pozeljno na zakljucavanje) i to sve za i manje od 1 000 eura!
Pozdrav

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Na oglasima napises da imas sve telefone, a kad dodju da kupe kao "prodalo se, narucili smo, stize sutra" ili ako pozovu: "trenutno nemamo, covek samo sto nije stigao, zovite malkice kasnije", i umedjuvremenu lepo nabavis to sto se trazi i tako radis dok finansijski malo ne ojacas.
Ovako radi 99% radnji u pocetku... a onda ne mozes vecno biti jaje- il' se ispilis il' postanes mucak
Ovako radi 99% radnji u pocetku... a onda ne mozes vecno biti jaje- il' se ispilis il' postanes mucak

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
ne znam koliko je uopste isplativo otvarati radnju mobilnih telefona u BGu... radnje su se toliko namnozile da je to strasno... danas svako moze da ima radnju, ubaci tri telefona, i bas kao sto lobacevski rece, napise u oglasima imam sve modele, a ono nista... po meni je radnja mobilnih telefona trenutno cist promasaj... a uz to dodje nam i dragi telenor pa ocekujem od njih telefone na ugovor po niskim cenama tako da ce prodavnice poceti polako ali sigurno da se zatvaraju...
medjutim ako imas mogucnosti ne bi bilo lose valjati robu iz azijskih zemalja... ne telefone nego mp3 playere, kamere, TV... i sl
medjutim ako imas mogucnosti ne bi bilo lose valjati robu iz azijskih zemalja... ne telefone nego mp3 playere, kamere, TV... i sl
- Lomnica_city
- Expert
Mozda nisam lepo procitao,ali nisam nigde video da covek kaze da je iz BG-a!?A i da jeste,pored 2 000 000 ljudi ima mesta za 200 prodavnica a ne za 30-40-50 pa ako se jos pokaze kao dobar,ali NE sa tim forama kao iz oglasa,nego sa"opipavanjem pulsa"sta se najvise trazi pa to da nabavi na vreme,moze lepo da zivi od toga,a kad doda uz to i dobar servis moci ce super da zivi od toga,samo da se ne pokondiri zbog toga i iskvari brzo!
Pozdrav
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
A kako drugacije da pita?Da ode kod nekog ko vec ima radnju i kaze:"Izvini hocu da otvorim istu radnju i budem ti KONKURENCIJA,reci mi sta mi treba i koliko para?"!?Jel znas kakav bi odgovor dobio!?Misim da bi ga prvo jedno pola sata odgovarao da to nikako ne radi,da je to skroz neisplativo,da je on eto morao da proda stan da bi zapoceo posao jer ne mozes da pocnes sa ispod 20 000 eura a sad nema zaradu ni 300-400 eura...
Pozdrav

Pozdrav

Lomnica, ako nesto neznas o nekom poslu nista onda ne treba ni da ga pocinjes. Pogotovu ako u njega treba da ulozis velike pare, koje mozes vrlo lako da izgubis. U redu da ima nekog iz svog okruzenja ko se razume u taj biznis, da ga uvede. I ja bih voleo da budem pilot, ali dzaba.
Pa samo pogledaj kakve i od koga je sve savete dobio. Venom smatra da treba minumum 10 000 evra, ali da mu je ipak bolje da otvori servis. Ti smatras da treba uloziti 5-6 hiljada, sa tim sto bu u pocetku trebao da ulozi 500 - 600 evra. Mirko predlaze prodavanje bele robe iz Azijskih zemalja, a Lobachewsky ga uci forama iz oglasa
Verujem da ste svi vi to predlozili iz najbolje namere, da pomognete coveku, ali iskreno: ko je od vas imao bilo kakve veze sa prodajom telefona? Ko ima pojma o cemu prica?
Hocu da kazem, cim ovaj covek trazi savet i upute od onih, koji ni sami od njega nista vise neznaju, onda su mogucnosti za poslovni uspeh ravne nuli.
Pa samo pogledaj kakve i od koga je sve savete dobio. Venom smatra da treba minumum 10 000 evra, ali da mu je ipak bolje da otvori servis. Ti smatras da treba uloziti 5-6 hiljada, sa tim sto bu u pocetku trebao da ulozi 500 - 600 evra. Mirko predlaze prodavanje bele robe iz Azijskih zemalja, a Lobachewsky ga uci forama iz oglasa

Verujem da ste svi vi to predlozili iz najbolje namere, da pomognete coveku, ali iskreno: ko je od vas imao bilo kakve veze sa prodajom telefona? Ko ima pojma o cemu prica?

Hocu da kazem, cim ovaj covek trazi savet i upute od onih, koji ni sami od njega nista vise neznaju, onda su mogucnosti za poslovni uspeh ravne nuli.
- Lomnica_city
- Expert
JA ZNAM!!!
Valjda znam koliko nas je kostalo kad je burazer otvarao radnju!?!?I nemoj da izvlacis moje izjave iz konteksta!!Ja sam napisao samo i UPRAVO ovo:
1.Za pocetak mu je dovoljno CISTO za telefone 5-6 000 eura!
2.Ako bi da radi servis,nek pocne sa flesovanjem,moci ce da pocne sa ulaganjem od 500-600 eura (Tornado na primer+HWK chip+neki PC PIII ili AMD ekvivalent) i povratice te pare vrlo brzo!
3.Za uredjenje radnje mu treba manje od 1000 eura ako nadje vec sredjen lokal,znaci ne neku garazu koju neko kao takvu izdaje pa treba prvo molerima i zidarima da plati 1000 eura da naprave da lici na nesto!!
Zakljucak: Ako nesto ne znas,a hoces da pricas o tome,trudi se da pricas bar ono sto ti deluje logicno,nemoj da pricas o onom o cemu NE ZNAS vec nagadjas i spopadas jos uz to i druge da lupaju napamet i da bi sa takvim stavom odmah propali jer bi im poslovni uspeh bio ravan nuli!!
Pozdrav

1.Za pocetak mu je dovoljno CISTO za telefone 5-6 000 eura!
2.Ako bi da radi servis,nek pocne sa flesovanjem,moci ce da pocne sa ulaganjem od 500-600 eura (Tornado na primer+HWK chip+neki PC PIII ili AMD ekvivalent) i povratice te pare vrlo brzo!
3.Za uredjenje radnje mu treba manje od 1000 eura ako nadje vec sredjen lokal,znaci ne neku garazu koju neko kao takvu izdaje pa treba prvo molerima i zidarima da plati 1000 eura da naprave da lici na nesto!!
Zakljucak: Ako nesto ne znas,a hoces da pricas o tome,trudi se da pricas bar ono sto ti deluje logicno,nemoj da pricas o onom o cemu NE ZNAS vec nagadjas i spopadas jos uz to i druge da lupaju napamet i da bi sa takvim stavom odmah propali jer bi im poslovni uspeh bio ravan nuli!!
Pozdrav

Za ovih 500-600 evra da mu treba za pocetak, pogresno sam shvatio, nisam video da se odnosi na fleshovanje. Izvini 
Zaboravio si da napomenes sledece stvari: trebaju mu pare da registruje firmu (verovatno ne mnogo, ali ipak), treba da uzme pod zakup neki lokal, treba da zaposli nekoga tu da radi, treba da placa racune za telefon, struju itd, treba da odvoji pare za reklamiranje.
Super je to sto je tvoj burazer otvorio radnju, ali verujem da tvoj burazer nije isao po forumima da se raspituje koliko mu para treba i kako da zapocne posao. Pozdrav

Zaboravio si da napomenes sledece stvari: trebaju mu pare da registruje firmu (verovatno ne mnogo, ali ipak), treba da uzme pod zakup neki lokal, treba da zaposli nekoga tu da radi, treba da placa racune za telefon, struju itd, treba da odvoji pare za reklamiranje.
Super je to sto je tvoj burazer otvorio radnju, ali verujem da tvoj burazer nije isao po forumima da se raspituje koliko mu para treba i kako da zapocne posao. Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
Ne,on je pitao prijatelja u nekom trecem gradu,od koga je i trebao nesto od robe da uzima i on mu je rekao sta i kako i koliko mu treba!
Registracija ga je kostala nekih 20-ak 000 (tada,znaci za ovih nekoliko godina je mozda poskupelo ili pojeftinilo) i posto tek pocinje,ako hoce da ustedi moze i da on radi i eventualno zaposli drugaricu,zenu ili neku bilo koju devojku koja ce da bude tu kad je on na dorucku,u nabavci... a istovremeno da riba,cisti,brise prasinu,usisava (da vidim da natera muskog radnika na to) i to je to!
Par staklenih vitrinica i jedan pult (dovoljno da mogu da stoje 40-50 telefona u njima) moze da nabavi za ispod 1000 eura vrlo lako,cak moze proci i do 500 eura,zavisi sta hoce,od kog materijala i kojih dimenzija... a struja,telefon i adaptacija ga nece kostati nista ako odabere lokal koji to vec ima a ne da on finansira vlasniku adaptaciju neke garaze,bivseg magacina...
Pozdrav
Registracija ga je kostala nekih 20-ak 000 (tada,znaci za ovih nekoliko godina je mozda poskupelo ili pojeftinilo) i posto tek pocinje,ako hoce da ustedi moze i da on radi i eventualno zaposli drugaricu,zenu ili neku bilo koju devojku koja ce da bude tu kad je on na dorucku,u nabavci... a istovremeno da riba,cisti,brise prasinu,usisava (da vidim da natera muskog radnika na to) i to je to!
Par staklenih vitrinica i jedan pult (dovoljno da mogu da stoje 40-50 telefona u njima) moze da nabavi za ispod 1000 eura vrlo lako,cak moze proci i do 500 eura,zavisi sta hoce,od kog materijala i kojih dimenzija... a struja,telefon i adaptacija ga nece kostati nista ako odabere lokal koji to vec ima a ne da on finansira vlasniku adaptaciju neke garaze,bivseg magacina...
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
Ma nije strasno,neka prijavi sebe kao radnika i ima neke olaksice,ne izadje ga puno mesecno,a uz to moze da zaposli sestru/zenu/rodjaku pa da mu te pare koje bi placao radnici opet ostanu u porodici,ima dosta nacina da zadrzis lovu i ne das drzavi vise od par stotina eura mesecno,sto je neka nedeljna zarada ili manje,zavisi kako mu ide posao!
Pozdrav
Pozdrav

Ertane ja sam otprilike pitao koliko para mi treba.Ti odmah govoris o tome kako nemam pojma..bla,bla...A ni ne znas ko sam i nista o meni.I zato cuti.Tvoji komentari nisu uopste pootrebni.Za tvoju informaciju imam para za otprilike desetak prodavnica mobilnih telefona,imam firmu i to registrovanu (otprilike 12 godina!!!),vec imam privatnu prodavnicu i nemoj ti da mi pricas o porezima i tim glupostima!!!!Verovatno nema pas zasta da te ujede pa se pravis pametan.Hvala Venom-u,Lobachewskom i mirku na odgovorima.
- Lomnica_city
- Expert
A meni nema hvala!?
Neka,pusti sad njega,nemojte da se svadjate i vredjate,nije on rekao da si sirotinja i da nemas ti te pare nego da ne znas kako se radi biznis zato sto pitas na forumu,sto meni nije jasno otkud mu to jer znam da ovde ima nekoliko servisera i ljudi sa radnjama,ali on to nije znao i sad sta bilo,bilo je!
Pozdrav

Pozdrav

Stronger, ja sam svoj komentar dao iz najbolje namere da bih te upozorio na to da mozes lako da izgubis pare koje ulozis. Pogotovu ukoliko ne znas u sta se upustas, a pomislio sam da ne znas u sta se upustas upravo zbog toga sto se raspitujes na internetu. Ja tebi, kao i svakom drugom, zelim da imas puno uspeha u poslu i da zaradis milione evra. I uopste nije rec o tome da ja tvrdim da si ti siromasan, nesposoban ili bilo sta slicno, ali ti ocigledno ne mozes da shvatis poentu mojih komentara.
A ovaj tvoj poslednji komentar u kome se hvalis kako imas para za desetak prodavnica, a meni pricas kako nema za sta pas da me ujede, pa sam eto ljubomoran na tvoje hiljade me podseca na klince iz obdanista koje se raspravljaju ciji je tata jaci i ko ima vise para i ne pada mi na pamet da se spustam na taj nivo konverzacije.
A ovaj tvoj poslednji komentar u kome se hvalis kako imas para za desetak prodavnica, a meni pricas kako nema za sta pas da me ujede, pa sam eto ljubomoran na tvoje hiljade me podseca na klince iz obdanista koje se raspravljaju ciji je tata jaci i ko ima vise para i ne pada mi na pamet da se spustam na taj nivo konverzacije.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
mislim da ne treba da se svadjamo. a niko se nije zahvalio ni lomnici misli stvarno hehe. inače možda je stronger malo grubo nastupio a ertan bio na svome mestu. tako da...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!