Jedna tužna priča...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
pollo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 27. Avg 2006. 15:48
Kontakt:

Post od pollo »

telefon je prodat u Nishu a kasnije reklamiran zbog loshe funcionalnosti!
pricao sam sa ex vlasnikom ovog telefona i sve mi je to potvrdio!
trazim novcanu nadoknadu+troskovi prevoza po autobusu u suprotnom bice krivicno gonjeni vec od ponedelja....a dokaza i previshe ,uopstalom..i sami su priznali da su "greskom"prodali polovan telefon:}bruka...

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

:ohmy: :ohmy: :ohmy: MORAŠ NABAVITI PISMENU POTV RDU bivšeg vlasnika sa sve njegovim potpisom i brojem lične karte na kojoj on tvrdi da je dotični telefon BIO NJEGOV i BIO NEISPRAVAN i da ga je u takvom stanju PRODAO.... tj sve što je radio (kad, kome, za koliko novca, +dal ima račun, potvrdu i sl).

Da bi nekog tužio, moraš imati OSNOVA za to, tj CRNO-NA BELO! :| :|

:D pošto je ovo XXI vek, mislim da bi na sudu prošao i video snimak bivšeg vlasnika (na kojem se vidi i njegova lična karta, zbog identiteta) na kojem on govori sve ovo što sam ti gore napisao....

Snimak je zgodan, jer se može poslati emailom i sl, pa ne moraš da ideš u Niš... :) ;)
To bi isto moglo da prođe kao legitimni dokaz
mislim, nisam pravnik po struci......al mi je cela rodbina u tim vodama :roll: :roll:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

oni mogu ponovo otvoriti radnju tako da to nije problem
ali nije loše da im baciš jendu bobmbu..čisto onako zbog onih nepoznatih imena
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

Da pollo, tako je samo napred sad brate, zgazi ih na tu foru sa inspekcijom i oderi ih za pretrpljeno maltretiranje!!!
Pa ovo je stvarno da covek poludi bre, pa koji su to idioti bre da prodaju polovne telefone kao nove, jao ma batina je iz raja izasla bre, skoro i jakad sam trazio da kupim n70 odem do Novog Pazara da vidim da li ima i kolika je cena posto zivim u Raski a ovde slabo ima prodavnica telefona a i u vecim gradovima su jeftiniji, udjem u jednu prodavnicu u NP i pitam jel ima n70 on kaze ima i daje mi telefon da pogledam (a on u nekoj kesici za zamrzivac) izvadim ga ja iz kesice kad ono n70 jos nije sa mreze ja se odusevio (na prvi pogled) ni u bg nisam mogo da nadjem a da nije tim-ova, (kad sam malo bolje zagledao telefon on sav izkrzan odozdo vidi se da je od duzeg nosenja istog!!! Au meni mrak na oci, pitam ja njega jel ovo nov fon da vidim sta ce da mi kaze, kad on frajer "nov kaze brate nego kako", e tu mi stvarno vec puko film i da nije bio iza onog pulta udaviuo bi ga golim rukama, kazem mu ja dodji ovamo da vidis jel ovo novo, nasta ti ja licim na majmuna nekog, i on kad je video kao jao brate izvini dao sam ti pogresan i onda mi iz totalno druge fijoke vadi novi n70 koji je naravno sa tim-ove mreze, naravno nisam tu kupio fon niti cu ikad vise da odem u tu radnju!!!

A tebi pollo, zelim sve najbolje i da istrajes do kraja i da se to zavrsi kako treba i najbolje po tebe...... 8)

E da i jos nesto danas sam sreo jednog druga i on mi reko da se i njemu restartovala njegova 6630 i da je vratio, i sad ceka da uzme neki drugi fon n70 ili tako nesto naravno uz njegovu doplatu na cenu nove 6630!!!

Veliki pozdrav za sve dobre ljude............ :) :wink: 8)
.::HTC Desire Z::.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Tako sam ja pre nekih 5 godina kupio nokiju 6150 u radnji na zelenjaku u tc-u. prevo je displej bio bled - totoalno, ja tamo, oni mi zamene, ja dodjem kuci ono imenik pun nekih Nemaca! ja ih pozovem telefonom 2-3 puta me otkace, i ja kod njih u radnju. kad ja tamo, a ono tamo neka frka, unutra neka inspekcija vidim preoveravaju sve. ja udjem unutra, lik - "gazda" me odmah prepozna, ljubazno me zamoli da izadjem napolje s njim, u cosku mi izbroji moje pare, ja mu vratim fon i odem kuci :)) od tada kupujem samo legalne telefone od uvoznika, jer sta ce mi neki telefon koji je najnoviji, ako cu da skracujem sebi zivot da bih ga kupio, ako vec za legalan nemam para...

tebi pollo srecno!! mada ovo je ipak srbija, svakakve veze ovde rade...

pollo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od pollo »

mislish da da bi ja ovo radio da nemam veze!?tu je i moj konj za trku...eno ga,zagreva se....jede spanac!
razliciti smo tipovi mb011,sta da ti kazem...neke stvari se nemogu kupiti ,pa tako ni ljudi !
a da li si razmisljao o sledecem tipu,devojci koji upadaju u radnju i uzimaju totalno sjeban fon da bi fakat,tvoje troskove nadoknadili kao i ono sto im je inspekcija uradila...
nece moci,nece moci...tu sam ja da razmisljam za tebe!pozz.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

pollo, e sta se nacita znaci ne mogu verujem :unsure: stvarno bezobrazluk.Aj pollo, javi sta je bilo,ako bi hteo da uzmes opet 6630 ja cu ti poslati na pp radnje koje su proverene i u kojima sam ja kupovao,a u jednoj znam i vlasnike i to dobro.Mozda sam ti ja i slao u koje radnje da ides ne secam se bas dobro :wink: 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Uzas pa ja sam tamo pazario nekih 4 - 5 telefona, od cega su 2 bila polovna i nikakvih problema nisam imao.....zamisli ti takvu glupost ti napravili :shock: , a ja jos ko opicen kontam ok su ljudi pa i ortake saljem tamo kad idu u BG da kupe telefon. Nemam pojma sta da kazem i sta da mislim......ali jedno je sigurno: imas potpuno pravo da otkacis, nije sve u kinti slazem se sa svima, ali zasto neko da te zeza za sopstvenu kintu? Pa za taj 6630 prosecan gradjanin treba da radi 10 - 15 dana, mislim stvarno nije u redu....ovo ne sme tek tako da prodje i ovu temu nikako ne bi trebalo brisati, treba da stoji za podsetnik i primer kako se ne postupa s musterijom. Samo napred zgazi, tuzi, zovi inspekciju, mislim da te svi ljudi s ovog foruma podrzavaju, mi smo kupci i zasluzujemo pravu stvar koju smo posteno platili. Javi nam obavezno kako ide proces i sta se desava. Kad samo pomislim da sam vise puta imao sansu da se nadjem u tvojoj kozi, brate uhvati me neka jeza od same pomisli na pokvarene telefone i prodavce koji bi da te naprave ludim. 8)
5130+Koss the plug....

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Pazi,takve radnje jos uvek posluju jer uvek ima ljudi koji ce progutati celu pricu :dry: .Recimo dodje neka keva da kupi fon koji ce joj sluziti samo za kratkotrajne razgovore,mozda neki sms,tako da njoj restarti i "funkcija" vec ubacenog imenika ne znaci puno,dakle takvi kupci su na meti,dok neki iole prosecan poznavalac telefona ce primetiti da nesto nije u redu.A moram reci i to da ni ovlasceni distributeri (citaj: deraci koze) nisu cvecke.Moj cale uvek uzima ciste telefone (jer ih placa firma) i vise puta ih je vracao zbog neispravnosti i na popravku (8850,8310,8910i i sl.) :angry: .Ja sam imao srece sa svojom 6630,koju sam uzeo u jednoj radnji u makedonskoj (ne mogu da kazem zbog reklame) i sa njima sam uvek bio zadovoljan.Telefon sa tima,nov,sada sa cistim firmware-om i vec 6 meseci bez jednog jedinog restarta :wink:
jbg brate,pao ti se limun :wacko:

pollo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od pollo »

Olja,lepo zapazenje...iskreno,plasio sam se u pocetku da se ne ponovi predhodna tema koja je ocigledno nekome zasmetala ali posto je ova masovno prihvacena od skoro vecine njenih clanova bilo bi vishe nego morbidno uraditi tako nesto ponovo....hvala dobrim ljudima,hvala moderatorima koji razlikuju ogorcenje,bol od psovke,pretnje ili cega vec....stop korupciji!

pollo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od pollo »

e da...danas je nedelja pa sve protiche u nekoj mirnoj atmosvera ali od sutra ocekujte vec rasplet od rane zore jer ova moja neukusna pustolovina traje vishe od mesec dana i odustati necu ,ponavljam po cenu ne znam kolikih troskova sudjenja ili cega vec...kazem,radi se o obrazu a mislim da je moj i vise nego cist....
hvala svima na podrsci!Hvala ljudi....

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Nase trziste je puno "skinutih" telefona sa madjarskih mreza, nemackih....i Bog zna kojih jos! Prodavnice sa "originalnim" i potpuno novim telefonima su retkost.....a i telefoni u njima su papreni....ali jebi ga tako ti je to! Moja Nokia 6233 kod nas kosta oko 260 evra, nova (naravno uz mogucnosti da se resetuje), dok u Nemackoj kosta nova 310 evra....

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Neću dozvoliti: psovke (ps**ke), poziv na fizički obračun i upadanje u radnje i krađu telefona, spominjanje imena radnji (iz razloga što su takve infomacije teško proverive i ne postoji resursa koji bi se time bavili), PISANJE SVIM VELIKIM SLOVIMA i slično.

Da ne bi bilo da stajem na bilo čiju stranu, gore navedeno sam jednom tolerisao i tu staje tolerancija. Počeću da gasim naloge ukoliko ne poštujete pravila foruma.

Slažem se da treba diskutovati o problemima i načinima njihovog rešavanja, ali ne treba nikako izazivati bilo kakvu mržnju i vandalizam. Ima ljudi koji se bave svime, informacije razmenite i to je to. Ako se ne ohlade zagrejane glave u ovoj temi, ide pod ključ momentalno. Zato pazite šta radite.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ok admin ja se izvinjavam ako si pogresno shvatio moje odobravanje b_udder-ovog poziva na vandalizam ali to je vise nego ocigledno bila sala i sa njegove i sa moje strane, sasvim je jasno da niko od nas ne odobrava takve metode ali svi mi volimo da se s vremena na vrijeme nasalimo jer to nam je jedan od rijetkih ako ne i jedini nacin da se odbranimo od nesavesnih prodavaca.
Pozdrav
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ljudi, ljudi opusteno :wink:
Necemo nikome da palimo radnje, pa nismo u srednjem veku :disgust:
Zovnes trzisnog inspektora i sve bude OK. 8)
5130+Koss the plug....

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

kalinicm, verujem da je bilo ocigledno da ne mislim ozbiljno ono sto sam rekao ... ja nisam ni siledzija ni lopov ...

pozdrav...

Zaključana tema