jel ste videli ono cudo od 4.91mpx

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
nosferato
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 11:15

jel ste videli ono cudo od 4.91mpx

Post od nosferato »

pogledajte na ovom sajtu telefon lg kg920 4.91mpx :)

zigi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Jun 2006. 19:07

Post od zigi »

Stvarno cudno ali ipak lg je u vlasnistvu samsunga,vjerujem da ce biti odlican mobitel evo malo vise informacija na ovoj stranici http://www.newmobile.nl/eur/en/phone.ph ... id=186cafd 8) 8)

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Vec se dosta govorilo o ovom modelu,na kraju je zakljucak da telefon uopste nije nesto i da su ovih "napucanih" 5MP samo reklama za malu decu! :uhuh:
Kvalitet fotografija je losiji i od K800 i od N73 koji imaju 3.2MP,a i ovaj xenon flash (blic) koji ima nije kvalitetno odradjen tako da su slike po mraku gotovo iste kao i kod telefona sa LED diodama!
Imate test na tom istom sajtu pa vidite,pravo razocarenje: :shock:
http://www.newmobile.nl/eur/en/news.php?news_id=caf50d ;)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pogledao sam ovaj test i stvarno sam malo razočaran za lg. nekako ove slike mi baš očajno deluju kakve on kao pravi
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ni 5Mpix vise nije nesto novo u Koreji.Samsung je izbacio telefon od cak 10Mpix !! Verovatno vec vecina zna...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Naravno, ali poenta uopšte nije u količini MP, nego u kvalitetu optike i softvera. A 5 MP i ovde i kod N95 (koji je sjajan model) je čist marketing. Više MP će vam omogućiti veću rezoluciju, tj štampanje slike na većem formatu a da se ne vide pixeli, a optika i dobro izbalansiran CCD ili CMOS, generalno dobar kvalitet, kolorit, oštrinu, i još u kombinaciji sa dobrim kadriranjem i mirnom rukom . . . . 8)

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Upravo tako gargamel4,to sa MP je cist marketing za ljude koji misle da sto vise MP telefon ima,to bolje slike pravi,a i da se hvale u drustvu naravno! :P
Moze telefon da ima i 105 MP al mu to nista ne vredi ako mu optika (sociva) nisu dobra,naravno dosta zavisi i od software-a! :wink:

samo partizan
Banned
Pridružio se: Pet, 26. Maj 2006. 20:08

Re: jel ste videli ono cudo od 4.91mpx

Post od samo partizan »

nosferato napisao:pogledajte na ovom sajtu telefon lg kg920 4.91mpx :)
Koliko kosta ovo cudo od telefona?

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Mislim da sam negde video da mu je cena oko 700$,ako gresim nek me neko ispravi! :unsure: :roll: ;)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ovaj telefon pravi slike iste i čak lošije od n73/k800. Ja mislim da trenutno najbolje slike sa kamerom od 5mpix. pravi Sharp 910sh (mislim da se tako zove,nisam siguran...)
iPhone + CX300

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

Post od Sn1p3r »

MA sve je to stvar ukusa, dosta su nabudzili mobove u tim reklamama :uhuh: :uhuh:
Skoro sam citao jedan test gdje neki, pazite sada, Gigabyte-ov model pod nazivom GCam brise hp-ov digitalac E327 sa ccd sensorom od 5mpx na testu... ccc 8)

105×46 x 24.1 mm i 113g hmmm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Sn1p3r, a HP je kao nekad važio za ozbiljan foto aparat? :dry: :chytry: :uhuh:

Ali dobro i to je neki napredak :wink:

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

Post od Sn1p3r »

gargamel4 napisao:Sn1p3r, a HP je kao nekad važio za ozbiljan foto aparat? :dry: :chytry: :uhuh:

Ali dobro i to je neki napredak :wink:

Da ali znas ipak digitalac je digitalac i njegova primarna namena je-fotografisanje dok je telefonu normalno telefoniranje na prvom mestu ;) :lol:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

HP digitalac :lol: :lol: :lol: . Kao da si rekao Sloboda Cacak Mobilni Telefon :lol: :lol: :lol: .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Dario napisao:HP digitalac :lol: :lol: :lol: . Kao da si rekao Sloboda Cacak Mobilni Telefon :lol: :lol: :lol: .
pa nemoj tako ...... i Mustek pravi krsh digitalce .... nije HP jedini ;) :D :D

pozdrav...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Neverovatno je koliko se ljudi loze na te Mpixele...
Sajt gsmarena, komentari ispod N95:
"!!!WOW!!! 5 MEGA PIXELS!!! I MUST BUY THIS PHONE!" Svasta...
Telefon jeste "WOW", ali poslednje zbog cega bih to rekao su tih 5Mpx.
Ili u jednom IT casopisu:
"Nokia je juce pretstavila telefon visoke klase N95 sa cak 5 Mpx". Kao da je to njen glavni i jedini adut. Ali on najvise pali masu...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Lobachewsky,tako je oduvek i bilo,marketing cini cuda,a tako zaradjuju brdo kesa!
Nas 1000 zna da tih 5MP nista ne znaci i da ne mora da znaci da ako fon ima vise MP da bolje slke pravi,al zato njih 500000 ce se oduseviti sa tih 5MP i naravno kupiti fon samo zbog toga!
Naravno,ne kazem ja da je N95 los,fon je extra po funkcijama,al kao sto si rekao,i ja bih poslednji rekao da je vrh zbog tih 5MP! :wink:
Cist primer KG920,5MP,vauuuuuuu! :lol: :lol: :lol:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Lobachewsky napisao:Telefon jeste "WOW", ali poslednje zbog cega bih to rekao su tih 5Mpx.
Ja mislim da je to prvo po cemu je telefon "WOW" jer vishe od 80% populacije prvo sto gleda kada kupuje telefon je kamera! A posebno kada vide 5mpix i zakljuce da je to isto ili vishe od njihovog digitalca, a posebno ako su malo "advanced" i znaju sta je Carl Zeiss (sto navodno je jako bitan faktor! ali ovde je nazalost samo natpis!) ... itd...

Pored kamere telefon jeste "WOW", ali nema nista "revolucionarno", sve je do sada vidjeno, ali zato ima 5mpix kameru :D :D :D (eeee, nemate pojma koliko to znaci!!! :lol: :lol: :lol: ) i koliko dize cenu :P :P . Nokia = no comment!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dario napisao:Ja mislim da je to prvo po cemu je telefon "WOW" jer vishe od 80% populacije prvo sto gleda kada kupuje telefon je kamera!
To sam ja sve vec napisao, ali izgleda da ti nisi ni procitao, vec si samo mahinalno citirao. :) U delu koji si citirao, sam iskazao moje misljenje, a ne misljenje 80% populacije. Poz :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

e da je meni stalo do tih famoznih 5Mpx kupio bih digitalca i furao staru dobru 3310.
nikako ne mogu da shvatim ljude koji su optereceni tim stvarima. :uhuh:
jel sapunjate macora?

Odgovori