MP3 za mobilni

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Mark_Renton
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 14. Sep 2006. 00:08

MP3 za mobilni

Post od Mark_Renton »

Ima li neko neki dobar program koji mogu mp3 u standardnom obliku (recimo 160kbps, 44100Hz Stereo) da smanjim na neku razumnu meru za mobilni telefon. Mislim, da ne gubi mnogo na kvalitetu a da smanji velicinu, bar za pola.
Ja za mp3 enkoding koristim Easy CD-DA extractor, i sa njim sam probao da smanjim na recimo 64kbps, al' ne smanji se velicina fajla toliko koliko izgubim kvalitet.
pozdrav svima i hvala unapred

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

E pa brate ti bi ono sto nas narod zove.......necu reci zabranjeno je psovanje :chytry:
Probaj sa SoundForge programom on je skoro profi za obradu muzike ili Logic Platinum, oni dozvoljavaju pojacavanja i stisavanja nekih muzickih segmenata u pesmi. Npr smanjis kavlitet na pola a pojacas basove ako su ti oni bitni 8)
5130+Koss the plug....

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Smanjenjem memorije, gubi se i na kvalitetu pesme, tako da ce tesko neki program uraditi nesto znacajnije u odnosu na Easy CD-DA extractor.
Ako imas Symbian telefon, mozda bi mogao da snimis u format .ogg. :wink:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Eeeeh sad....Pazi ja koristim easy cd-da extractor ali pesme smanjuem na 128kb/s jer je to najmanji moguci kvalitet a da se super cuje pesma....Nazalost,nemoguce je kompresovati pesmu u 64kb/s a da kvalitet bude na dobrom nivou(minimum je 96kb/s ali ne dobija se nesto mnogo na smanjenju velicine fajla)...Sound forge je komplikovan program i njime neces mocu da otklonis s"sum" uu pesmi na 64kb/s....Jednostavno je nemoguce......
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

nosferato
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 11:15

Post od nosferato »

sa cool editom ga smanji na 24kbps imaces malo slabiji kvalitet i malo slabije se cuje ali zauzima do 800kb(zavisi od duzine pesme)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Hajte kupite veće kartice, mp3 to zaslužuje, ima i lowest, 16kbps :dry: , 128kbps nije džabe izmišljen kao najniži standard, ako je reč o muzici, "zapisi" su drugo.
:wink:
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Pa 128 je najnizi moguci biterate za mp3 a da bude solidnog kvaliteta za slusanje...minimum kartica j 512mb mada je i ona tesna...ali koliko para toliko muzike...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Naravno kljaja, NE mogu da razumem te fore "pakovanja" kvantitet preko kvaliteta. Osim ako se mp3 pakuje samo za ring tone.
:roll:
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Ja koristim Sound Forge 8, i kompresijem na 128 ili 96 kbps i tu je kvalitet ok (dobro 128 je kao default za mp3) a i 96 nije los, a kada hocu da ubacim bas dosta pesama onda samanjim na 64kbps i tada je pesma najvise 2MB! Ali najvise.... Dobar je za konverziju i MUSICMATCH Jukebox.... meni je barem brzi i jednostavniji od SF8.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

A sto ne pokusate konvertovati u .aac ili neki drugi format koji zauzima manje prostora? Bolji je kvalitet za nijansu,a Bitrate ostaje isti.Naravno da se i ovde smanjenjem istog gubi na kvalitetu,ali kao sto rece kljaja, investirajte u vecu karticu ako vam je bas do kvantiteta ;)
Za konvertovanje probajte program WavePad ;) Moze da uradi i secenje pesama,ali morate imati full verziju koja se placa da bi sacuvali pesmu...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Reći ću samo ovo: ako treba da biram da li ću slušati muziku pakovanu u mp3 ispod 128K ili da je ne slušam uopšte - biram ovo drugo! Mada, i 128K retko kad zvuči zadovoljavajuće, pogotovo se sa slušalicama to oseti. Preferiram 192K full stereo & up... :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Kada mobilni telefoni budu podrzavali *.flac format bice :oops: samo sto ce svi onda da placu za vishe memorije :wink: .

Ja inace za convertovanje koristim ovo: db power amp

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Sto se tice obrade zvuka meni je neprevazidjen Adobe Audition, meni je mnogo bolji od Sound Forge-a a inace bavim se multimedijom i bez njega ne mogu da zamislim ozbiljan rad, moja preporuka, inace moze da snimi fajl u Mp3PRO format a bitrate-om od 96 kbps i to moze da prodje ali moja fonoteka na mem kartici je sa minimum 160 kbps, ispod toga nema kvaliteta ali se zato ne nerviram dok slusam muziku
HOX Titanium gray

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Dario, pre par dana sam bas probao taj db Power amp,ali nije mi dozvolio da prebacim u neki drugi format sem Mp3,jel ti imas neku "full" verziju koja to dozvoljava ili...??

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@green: trebash da skinesh plug-inove (tj. kodeke) sa officialnog sajta za razne formate, imas za sve zivo: RAJT HIR
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Aaaaa...ok,thnx,probacu sa tim db,cisto da vidim ima li nekih boljih opcija u odnosu na Wave Pad... :) :)

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

probajte acoustica audio converter pro, program konvertuje sve moguće audio fajlove u sve moguće audio fajlove :)
samo u par klikova ;)
5530XM

Odgovori