MALO smeha na racun servisera!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

VeNoM napisao:pa to je super kada možeš i fm i mp3 da slušaš istovremeno. ja znam da samo može jedno od ta dva ali ti se smatraj srećnim. eks pi legalan lepo----
Pa odlican majstor, kazem ti!
HOX Titanium gray

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa tako ti je kad nisi stavio Service Pack 3. Sa njim možeš još da slušaš i DVD, i radio Luxemburg!

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

A o tome je on meni pricao??!!! :o
HOX Titanium gray

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

sledeći put slušaj majstora i biće ti sve lakše. a i verovatno kasetofon ti nije licenciran tj koristi tamo neki oem ušinuti tako da....
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Evo jos jedan revive ove teme:
Bio ja pre 2 dana da kupim telefon (W850),ulazim ja u radnju,rekao prodavacici da imam rezervaciju za telefon (ne pitajte zasto,duuuga prica,prosli put su me tako zezali nedelju dana),i sad cekam da iskuca racun,garanciju.......
Za to vreme druga prodavacica usluzuje jednu devojku koja se dvoumi izmedju K750 i W810.Pita ona jel ima neke razlike izmedju ta 2 telefona,a prodavacica ce njoj "nema nikakve,telefoni su potpuno isti,samo se malo razlikuju u dizjnu i u tome sto W810 ima Walkman sofwtare",tim recima.
Devojka koja isto blage veze nema,pita "znaci potpuno su isti,nema razlike u funkcijama,memoriji,display-u....),a prodavacica ponovo peva istu pricu da su potpuno isti sem dizajna i Walkman-a,a ja slusam sa strane i ne znam dal da se smejem il da placem.
Mislim stvarno strasno koliko ljudi ne znaju nista,mislim,to su ipak prodavci telefona koji bi trebalo da znaju barem osnovne stvari,zamislite kad bi je neko pitao nesto o rezoluciji ekrana,RSS-u ili tako nesto... :lol:
Znam da je bilo i mnogo gorih slucajeva u ovoj temi od ovog,al ipak je vredan smejanja,jednom recju,STRASNO! :D :wink:

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

McLaren, e pa nisu tu prodavacicu zaposlili zbog znanja svog posla o mobilnim telefonima vec zato sto verovatno ima dobro i kvalitetno kuciste od plastike koje ponekad zaskripi pod jacim stiskanjem...ima slot za kartice,verovatno prima i one veceg kapaciteta :lol: :D
ako je smesno ok,ako vredjam brisite ga nekako 8)
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

McLaren, dobro covece sto je ti ne pita za razlike izmedju w950 i m600?
To ti je u principu isto samo je razlika u dizajnu i sto w950 ima walkman software 4GB MEMORIJE, ali u sustini sve je to isto samo je ovaj crni lepsi :lol: :lol: :D :D :lol:
Joj boze ko sve radi danas u prodavnicama tehnike :blinky: :o :shock:
5130+Koss the plug....

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Jones, odlicno si opisao konfiguraciju prodavacice! hahahah :lol:
...shit happens... keep d smile!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Jones, ovo je vrh :lol: inace ja bih je malo mucio raznim pitanjima da je bacim u bedak :D
8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ne bi takva pala u bedak, ne bi ni shvatila sta si joj rekao! :wink:
...shit happens... keep d smile!

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 13:07

Post od Lik »

..evo ja imam pricu koja se tiche bas jedne od "renomiranih prodavnica" ciji se oglas moze i ovde naci necemo o imenima :roll: dovoljno je znati da je u samom centru . Pre nekih godinu i po odlucim da kupim Motorolu V3i zovem pitam :jel imate sve u full-u kazu:imamo dodjite. Dolazim a u prodavnici radi neka matora zena i drzi pljugu u ustima,ja ono uljudno kazem to i to mi treba culi cmo se fonom i sledi shok zena se okrece iza pulta i vadi V3i iz kuttije od patika(mislim da je Adidas bila al nisam sto posto siguran) u kojoj je btw naslagano jos 20-30 V-trojki kao kupus jedna preko druge u tankim folijicama -ja se sledio,punjach vadi iz druge kutije ispod pulta u kojoj drezde 50 punjacha kao rotkvice fali samo crni luk. Pitam ja jel ima Trans Flash karticu -ona mi izvadi i naravno unutra "osakacena" verzija od 16mb umesto regularnih 64mb koliko bi po defaultu trebalo lopovluk na kvadrat...i tako ja izadjem u tripu koja je ovde Kolumbija 8)

imam i drugu pricu kad sam hteo da uzmem Nokiu7610 preko racuna isto od jedne "renomirane prodavnice" u centru grada gde su mi ladno zaracunali nekih 20% skuplju cenu od one za kesh,sto je tezakkk finansijski prekrsaj ali o tome drugom prilikom njima sam se naj.. keve i tako

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

blade_bre, fain2daniel, havla nije trebalo 8) ma ja sam takvih iskustava imao cak i previse...gledao sam ljude kako trce i placaju po 5-10e vise za telefon samo zato sto radi kvarcovana crnka(mada svaka cast,nisam ja imun na to)...u ns su cene iste ali ima tih 5-10e razlike u mobshop-ovima i kontate ko radi za pultom u njima...
Pitam se da li im je TouchScreen user-friendly,u paketu idu dve baterije velikog kapaciteta,e sad da li na plastici kucista ostaju tragovi prstiju ne znam(sve zavisi od zavrsne obrade kucista i da li je premazano nekim reflektujucim slojem koje ujedno stiti i upija sunceve zrake)...ali uglavnom OS na tim "telefonima" je jednostavan fabricki sa malim sansama za update over-the-air..desi se i poneki symbian ali za to morate dodatno platiti zavisno od generacije 8) 8)
Necu vise nesmem prozvacu nekog,nadam se da moderatorima ne smeta,ovo je mala sala :shock:
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

neki dan sam ja trazio USB kabal za svoj w550, prvo sam se iznenadio sto 80% ljudi nisu znali koji je to fon osim jedne cure :lol:
i tako ja ulazim u njenu radnju i trazim sad kabal za Sony Ericsson w550 a onace ti ono samovjereno i ladno:
Statije, pa tebi ne treba od Sony E. treba ti od Motorole (valjda je posle V3x izasla i v550)
..a ja se samo pokupi rekoh sam sebi gdje ja zivim...
zalosno

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ljudi, pa ne rade svi posao koji vole.

Neke samo moraju da zarade za leba, kvarcovanje, šminku i krpice, jer su tako šanse za upgrade života u vidu braka sa nekim sponzorom veće, a sve u simbiozi sa prodavcima koji još furaju burazersko/dođem ti vid poslovanja.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E da se i ja ukljucim ovde posto primera ove vrste imam i previse, pa da krenemo redom:
Svojevremeno sam kao i gro vas ovde, kupio 3310, legendarni telefon, za to vreme izuzetno mocan. Naravno, posto sam uvek bio hi-tech freak, koji tezi da sto vishe zna o tehnici, i neke stvari i poseduje (shodno skromnim materijalnim mogucnostima), naoruzan znanjem, odem sa drugarom da kupimo taj famozni telefon, i on i ja. Prethodno smo zvali x prodavnica po BG da nadjemo po najpovoljnijoj ceni i sve. Ulazimo u jednu od prodavnica, dobar dan, dobar dan... Mi dosli po telefon.
Prodavacica, a la Jones opis, kaze da ona ima samo jedan. Pitam ja, pa kako kada si rekla da ima 2? Jao pa ona nije dobro razumela, ali da ce da bude za 2 sata ako jako zelimo. Po istoj ceni? Po istoj ceni! Vratimo se mi posle 2 sata, stvarno telefon tu, samo sto cena nije 270, sada je 285 DEM. Pa zar nismo rekli da je ista cena, jaoj, pa skocila je nabavna cena. E tu nisam mogao da izdrzim, izdrao sam se na nju kao ni na koga valjda do tada. Zove ribica vlasnika, dolazi neki baya, ja vec vidno narajcan, kazem majstore sta ovo treba da znachi? Pa izvinjavanja, pa drz' ne daj... uglavnom platim 15 DEM vishe uz obecanje da cu da dobijem i FBUS kabl, ali sutra, sto su i ispostovali, stvarno nemam primedbi. Sta sve nisam ubacio tim kablom u fon, ali najjacha melodija je bila Djavolica od Medenog meseca. Mislim da je oko 30 ljudi na medicini to furalo, neki su dobili od mene, drugi od ovih i tako...
Upozorenje o formiranju baterije se podrazumevalo, to sam dobio i za svoj E61 koji sam kupio pre mesec dana, u jednoj renomiranoj prodavnici u Subotici. Slatka plavusha, malo anoreksicna kao i koleginica joj, ne znam ko ih je postavio da prodaju, ali po mom misljenju bolje su za "rekreaciju i relaksaciju". Nadam se da se pripadnice lepseg pola koje ovo citaju nece uvrediti zbog ovih pisanija, jednostavno, tim ljudima nije mesto gde im je mesto. Nazalost nisu to jedini primeri, ima mnogo drugih, za ljude na daleko odgovornijim pozicijama, npr. zdravstvo, pa se isto ponasaju, samo ulog nije neciji mobilni od par stotina evra nego zivot.
Odoh ja malo u off-topic i raspisah se, ali kad povilenim zbog ovakvih stvari... Nadam se da mi necete puno zameriti.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

e bre samo kukate, kao: "...radi neka glupačica, al' bih joj ja..." i "...zamisli, vadi fon iz kutije od cipela..." ..... mislim :dry: ..... to što će u nekoj drugoj radnji da vam daju telefon koji je u kutiji samo sa dodatnom opremom, ne znači da on nije u zemlju stigao u istom paketu sa još par stotina dugih telefona, a odvojeno od punjača, kabla, slušalica i tako dalje ... ako vam sve to smeta, nemojte da kupujete švercovane telefone....... a što se tiče upućenosti prodavaca - uvek ista pesma: "tako je kad živiš u Srbiji, ali zato u Evropi..." .... ma važi! u Belgiji uđem u prodavnicu kompjutera, a lik ne može da mi pomogne jer zna samo francuski ..... u drugoj sam 5 minuta pokušavao da objasnim da mi treba fleš disk i tako dalje...

pozdrav...

Lik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 13:07

Post od Lik »

Pazi b_udder nemam ja nista protiv Adidas kutija za cipele u kojima stoje naslagani telefoni kao cipelici ali onda nek zaj**u tu pricu renomirane prodavnice,original telefoni,full oprema,garancija i ostale sharene laze jer kinta nije nista manja za krajnjeg usera sto oni svercuju telefone zajedno sa rotkvicama i lukom samo je njihova zarada xx puta uvecana to je valjda jasno. U Belgiji riba ne zna engleski govori samo francuski bedak,u Srbiji riba koja prodaje ne zna ljudski ni srpski...

thecoby
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Nov 2006. 17:40
Kontakt:

Post od thecoby »

Ja sam pre jedno 3 i po godine dobio Nokiu 3220 iz Nemacke, tacnije cim je izasla. Kada sam je doneo u Telekom u Nisu, rekli su mi da taj model telefona NE POSTOJI!!!!???? Hahaha! :o :shock: :wacko: :( :cry: :angry: :x

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

čitao sam juče garanciju kod drugara na godinu dana koja kaže
garancija ne važi za ekran punjač telefon nepravilno rukovanje telefonom i nepravilno podešavanja gprs-a i mms. zanimljivo je da on na to uopšte nije obratio pažnju
a pitanje koje se postavlja NA ŠTA VAŽI GARANCIJA???

:oops: :oops: :oops: :oops:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

A obično ni na mikrofon, zvučnik, tastaturu, elektrošokove.......

Garancija važi na software. Ostaje ti da se svađaš s njima zašto si kupio nefunkcionalan telefon. Mada su moja iskustva sa Marvelom i Parisom pozitivna. Namerno pominjem imena, jer je to suprotno od teško proverljive tačnosti informacije u slučaju pljuvanja nekog konkretnog servisa. 6680 je imao (ne znam kakav) hardverski problem, nije hteo da se kači na USB, a posle jednodnevne besplatne intervencije je sve proradilo. Naplatili su mi samo flahovanje 5€. Što je takođe ok.

Odgovori