ebay

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
limanac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 18:06

ebay

Post od limanac »

vidim da ljudi pricaju da su narucili fonove preko e-baya, pa me zanima da li bi neko bio voljan da mi naruci motorolu rokr e2 ili w810, i narawno koliko ja cena, hwala unapred :lol:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ne isplati ti se to,a cesto ljudi lazu pa ne kazu da je telefon zakljucan,tako da kad dobijes telefon,koji si recimo platio 50 eura manje nego kod nas,platis postarinu desetak eura najmanje,platis carinu (otvaraju se paketi vrlo cesto,meni su otvarali i kretenski pocepali kutijicu sa nekim kablovima iako je bila malena) i jos ako imas"tu srecu"da je i zakljucan... ispasce te jos dosta skuplje nego ovde!!
Na eBay-u se isplati kupiti samo nesto cega kod nas nema,ili ga ima po nerealno visokim cenama (skoro smo pisali o iPod-u gde je pominjana njegova prevelika cena od nekih 350-400 eura ali je ona u USA recimo 200 eura,sto i sa carinom i postarinom moze da se dobije za manje od 300 eura ovde pa se nekom i isplati) a za sve ostalo,posebno telefone koji su na nasem crnom trzistu najjeftiniji,se ne isplati!!
Pozdrav 8)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

limanac, lepo ti je Lomnica_city, sve objasnio...ja sam narucio telefon iz nemacke znatno jeftinije nego ovde samo zatosto sam imao nekog tamo pa mi je on licno poslao sa nekim dzidza bidzama....a kod nas su telefoni mnogo jeftiniji nego u inostranstvu....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

svakakav se krsh prodaje po ebay-u tako da je veliki rizik kupovati tamo...ja sam naruchivao par stvari,ali samo od proverenih prodavaca.Recimo zvuchnici za SE walkman seriju su mi stigli bez problema,ali kad sam poruchivao BT slushku,nije stigla uopshte,pa sam morao da se cimam da ponishtavam transakciju preko PayPal i shta sve ne....a da ne pricham o nekim poznanicima koji su naruchivali PDA uredjaje,koje na kraju nisu ni mogli da ukljuche ili pak fonove kojih nema ovde,pa kad stignu zakljuchani niko neume da ih otkljucha...

AleksandarNS
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 01:44

Post od AleksandarNS »

Limanac, ako budes bilo sta kupovao malo se raspitaj na e-bay-u o tom prodavcu kakva mu je reputacija sta ljudi kazu o njemu itd... ako je firma isto proveri kakvi su na e-bay-u i probaj da nadjes njihov sajt, evo ti i link ka sajtu gde mozes da proveris koliko je to "dobar sajt". http://www.seomoz.org/page-strength/
Imas cak i virus linkove koji te odvedu na lazne sajtove dok ti mislis da si na sajtu firme od koje hoces da kupujes, bukvalno mozes proveriti naprimer da li pise gore www.mobilnisvet.com ili www.mobilni-svet.com do malih sitnica se promeni...to sam citao bas na e-bay-u na njihovom forumu
Niko u svetu ne koristi COD(placanje na preuzimanju) tako da ce svi od tebe traziti da im prvo posaljes pare, na sve moguce nacine mozes da platis a kod nas je valjda jedini preko banke a sad ima i tako preko kartica i bla bla, ako vidis Nigeriju bezi od nje, a i Indoneziju, a sam ces skontati kako izgleda jedan e-mail od firme a kako od prevaranta, cim on tebe daj! daj! pare salji ja cu tebi poslati isto odma evo vec su zapakovani na tvoju adresu, a ti im ni ime nisi dao, slali su meni i sliku pasosa, i photoshopom odradjenu sliku da je to spakovano sa sve adresnicom i tako dalje...kod nas nemas ni money gram ni western union uplate, a za western union sam cuo da naj vise traze prevaranti da im tako platis, cak i fedex i dhl...jer ni ne posaju a traze ti pare, ko zna kakvu adresnicu on tebi skenira i posalje na mail, i nikako nemoj davati svoj broj za pracenje te posiljke.

Imas ti i domacu firmu koja ti to uradi za tebe i uzmu ti valjda 10-20% www.e-ducan tako nesto. ali oni traze da kupujes preko njihovih proverenih sajtova, a ako hoces nesto svoje oni ti ne odgovaraju za robu kakva ce biti(sto mozes da uradis i sam jos ustedis nema troska na njih 10-20%).
A i na kraju retko koji ti se isplati...bas sto kazu drugi, porez, bla bla, imas brdo polovnih telefona na oglasima u inostranstvu i to cene koliko god hoces niske, ali sta je prevara a sta ne...
Imas i brdo firmi legalnih koj nece da salju za Srbiju...

Sve u svemu zacin C raspitaj se dobro i nemoj da te neko namami wow ovo ono ja tebi n95 za 220 dolara sutra ti je adresi...srecno ako kupujes a ovo vazi i za druge, verovatno sam zgresio negde ali ispravice me ostali...duga tema za objasnjavanje... :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Retko ko na eBay-u ce slati bilo sta u Srbiju iz poznatih razloga,tako da i ne vredi pokusavati.
Najbolje ako imas nekog da ti to odradi i posalje,iako razlika u ceni plus postarina nekad i ne igra veliku ulogu u ustedi para.
Mogao bih ti ja odraditi posao,ali sam ja predaleko od tebe,sto bi znacilo jos dodatnih troskova za tebe,koji bi se na kraju sveli na istu cifru kao kad bi uzeo fon u Srbiji.
Ko vec ima uslove za kupovinu eBay-om,neka pazari samo od onih koji vec imaju online prodavnice i da gledaju da "Positive Feedback" bude sto veci. Najbolje je kupovati sa eBay sajtova koji su u maticnoj zemlji (npr. ako si u USA,kupi sa njihovog sajta,ili sa Nemackog eBaya ako si tamo...).
Recimo ja sam dva puta kupio telefon sa australijskog eBay-a i oba puta sam dobro prosao (kupljen i polovni i novi telefon). Slucajevi da te neko zezne su ipak retki,ali dogodi se,ima nekih koji to rade bas namerno iz dosade.

AleksandarNS
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 01:44

Post od AleksandarNS »

Stvarno je najbolja varijanta da ti neko od preko naruci i posalje...ja nemam nikoga... :(
Zato ima sam da odem negde i da vam budem uvoznik! :lol:

Da li neko zna koliki su porezi i takse na uvoz za mobilni telefon?

Odgovori