da li te prisluskuju???

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
ajjs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 07. Okt 2006. 20:05

da li te prisluskuju???

Post od ajjs »

:blinky: sta ukucati da vidis da li te prisluskuju :smutny: sreo sam lika koji moze da ti proveri da li te prisluskuju ukuca neki cod ali nece da kaze koji zna li iko sta o ovome? :ohmy:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

A shta mislish da li taj lik malo baronishe?

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

E a da nije mozda posle ukucavanja tog koda rekao nesto u tvoj mikrofon od telefona.Mislim da nije slucajno rekao neku sifru,tipa Aprilili lili :P :D :lol: :lol: :lol:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne mogu da verujem da ima bas ovoliko naivcina. Pa ljudi, za sta vi koristite telefon i kompjuter ako ne za razmenu informacija? Da, moze da se prisluskuje preko mobilnog telefona, ali sa specijalnom opremom. Prokrstari malo netom, pa ces videti o cemu pricam, a i pisao sam vec na forumu o tome.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ma gledaju djeca mnogo one CSi i 24 i ostalo,pa se naparanojisali :lol: chisto sumnjam da moze da se ukuca neki kod u fon,i on ti ispishe na ekranu:ovaj broj se prislushkuje :lol:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

teorija zavere...ko zna...veliki je ovo grad... :lol: pozz 8)

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

a ko prisluskuje :D meni je stvarno frka ja sam drzavni neprijatelj "broj 2" pa bi' da saznam jesam li
provaljen :D :D :D :D :lol: :lol:

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

megatron au pa ti neznas,za tobom je raspisana poternica,moj ti je predlog da nepalis mobilni,ustvari baci ga,nemoj da te preko njega nadju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Dobro to za ukucavanje sifre radi proveravanja da li te prisluskuju je glupost,al cuo sam (mada i ovo moze da bude glupost a mozda i ne) da kad pricas mobilnim i kad kazes neku rec npr. droga,tuca ili neku recenicu na tu foru,automtski krece snimanje tvog razgovora koji se salje u SUP! :ohmy:
Znam da je i ovo malo verovatno al cisto da vidite sta se sve prica! :roll: :wink:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ne verujem da se shalje u SUP,prichao sam sa nekim ljudima,neki su rekli da ne moze preko centrale da se izvede ne znam ni ja zbog chega vishe mada imaju neki ljudi koji navodno sede i neke sumnjive br. telefona kontrolishu ali zashto bi se mi cimali oko toga?! Ne budite paranoichni...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...ma da, k'o što su Bosanci "rušili" Avax sa "evo pijem kafu sa Rašom"... Kakve bre crne šifre na mobu... Postoji "provera" (reči i mob brojeva) ali za to je potrebna i OPREMA (znamo ko je i ima), i za mob i za web (e-mail, uffff), samo, McLaren, ne verujem da bi neki narko-diler IKAD upotrebio reč "droga" :lol: , postoje sinonimi, sleng ili (neke) šifre, to već negde zna neko ko treba da zna.
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

niko se ne prisluskuje bez razloga tako da pazite sta radite i s'kim se druzite Slika da ne bi doslo do Slika
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

:lol: :lol: :lol: ili ne daj bože da se pojavi - my name is Bond, James Bond Slika
ne stvarno, ko treba da se boji - nek'se bre boji!
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Pa sta cu ja sad :blinky: :o :cry: :shock: Neznam dali me prisluskuju,aaaaaaaa :lol: :lol: :D :lol: :D :lol:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ajmo sad zdravorazumsko rasudjivanje. Gledano po računima (neki imju račune u desetinama hiljada, a neki desetinama dinara), a u direktnoj je vezi sa količinom pričanja, znači da prosečan korisnik potroši (moja procena) 1000, odnosno ispriča se 90tak minuta, + još toliko dolaznih poziva x 4.000.000 brojeva u Srbiji što nu dodje oko 6.000.000 sati. Ako samo 10% razgovora sadrži neku od inkriminišući reči (okidača), to je i dalje 600.000 sati. Prosečna radna nedelja ima (sa subotom) 48 sati. Time dolazimo do računice da bi bilo potrebno 12.500 hiljada ljudi u MUPu koji bi se bavili isključivo preslušavanjem prisluškivanjih razgovora, a toliko nema ni Srbija, Bugarska, i Rumunija zajedno uniformisanih lica, a ne ovakvih specijalaca. Tako da je za državu idealni model iz '84te (Veliki Brat), preterano skup, i nedostižan. U prevodu samo bi se time bavili, i još ih ne bilo dovoljno. Ovo je vrlo gruba ilustrativna računica čisto da bismo imali okrugle brojeve.

Pravi operativni rad koji donosi rezultate, je zasnovan na relevantnim i pravovremenim informacijama, a ne na metodi slučajnog uzorka. A i na sudu snimak ne bio prihvaćen kao dokaz bez naloga.

Znači ako te neko iz kraja nije odruko da diluješ, nema šta da se plašiš, ali: nikad ne reci nikad, again :P

:)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

heheh, 1000 dinara prosečno... eh da je tako... 5 eura je prosek... dakle 400 dindzi... A što se tiče računice... :lol: da li stvarno misliš da svaki snimljeni razgovor treba da se presluša??? Ameri kontrolišu svaki mail... šta misliš da to neko čita sve... :lol: ili su dresirali majmune kao ovi na bureku... :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

pre svega,postoje automatizovani programi i statistichki algoritmi koji recimo u sluchaju email-ova analiziraju rechi i uporedjuju ih sa bazama podataka,trazeci odredjen sklop "okidacha" ili pak nedostatak bilo kakvog sklopa rechi u rechenici,shto bi mogao biti dobar pokazivach da je upotreba shifre u pitanju.zatim se takvi mailovi odvajaju i sortiraju po dodatnim parametrima koji im daju odredjen nivo rizika,i na osnovu toga se filtriraju podaci koji nisu relevantni i do operativaca stize samo ono shto navodno nosi visoku mogucnost da je u pitanju shifrovan razgovor ili neshto slichno.Ovo znam,jer moja firma slichne,ali daleko uproshcenije algoritme koristi za proveru podataka koje klijenti unose preko web sajta.kako to ide sa telefonskim pozivima neznam,ali tachno je da kad su emailovi u pitanju nije uopshte potreban toliki broj ljudi. :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa jedan jede meso, 10-torica kupus i u proseku jedu sarmu. Odnosno diša ima 200.000 platu, a 20 radnika 15.000, i u proseku imaju 24.000 din. Statistika ti je čudo :P Ne kažem da sam potpuno u pravu, ali možda donekle jesam. Uostalom i rekao sam da je sve ovo jako grubo i samo ilustrativno, i ako se ne varam u osnovi govorimo o istoj stvari. Kažem samo kako bi to u praksi moralo da izgleda kada bi preterani paranoici bili u pravu, odnosno zašto nije tako.

To sa mailovima i SMSovima verovatno moze tako, ali sa glasom, ne verujem.

A što su na Bureku i za šta izdresirali majmune? Zar one veverice što prave čokoladu nisu zahvalnije za održavanje, iako ih je malo teže obučiti? :unsure:

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Što se tiče provere glasa reći ću samo magic word... ima i na telefonima... :)

Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

@Akki, Onda je mrmot zavio cokoladu u foliju :lol: :lol: :lol:
  • _______________
    Izmenio akki, nepotreban citat.

Odgovori