"Zapaljiva" 6280!!!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2004. 23:50

"Zapaljiva" 6280!!!

Post od dugi »

Ovo se desilo u Engleskoj prije 20-ak dana. Covjek kupio mob i nakon sat vremena se poceo dimiti.
Link:

http://www.mobiletoday.co.uk/content/15 ... ch=smoking

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Pa dobro ja nisam siguran sta je bilo sa ovim fonom,ali to se definitivno desava.Ovo se desilo mom prijatelju,znaci covek je ustekao mob da ga puni i ostavio ga je u sobi na spratu kuce,mob je stavio na radni sto i posle pola sata je primetio da nesto gori u kuci......epilog je pola sobe je izgorelo i srecom zbog svoje prisebnosti i protiv pozarnog aparata je izbegao pozar vecih dimenzija,a sobu mora kompletno da renovira.Zvao je ljude koji se bave tim poslom i utvrdjeno je da se mobilni zapalio sam od sebe.Inace rec je o nokii 6233.Od tog dogadjaja bar ja vise nikada ne ostavljam mob nocu da se puni,jer svata moze da se desi.

A ovo je bilo pre dve godine moj drug i ja smo izlazili iz kladionice i on je pricao mobilnim radi se o nokii 6510 to je ona sto je slicna sa 8310 i od jednom je bacio mob na zemlju,znaci ja ga u cudu gledam on kaze poceo je da se greje,vreo je i kada je mob udario u beton ispala je baterija koja je pocela da se naduva i postala bar za trecinu veca.On je posle kupio novu bateriju i jos uvek koristi taj mob.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

he he.....otporan mali.....

Mom drugaru se zapalio (ne u pravom smislu reči, ali skoro) neki Samsung na preklop. U ovom slučaju je nebitno koji je model u pitanju jer je on slučajno saznao da je u roku od nekoliko minuta padao i skakao napon u mreži, i rezultat je spržen mobilni i zavarena SIM kartica za ležište. Za ovo je direktno odgovoran EPS, ali ajd sad tuži ti državu.

Ali bilo je i slučajeva sa samozapalivanjem baterija na laptopovima. Neke seriije su čak umele da budu kritične, ali to je zato što su verovatno hteli da uštede pa su koznaskim sklapali ugovore za iste. I u ovom slučaju se (pošto je roba malo skuplja nego što su telefoni, jel?) kao i kod kola neke serije povlače na servis ili zamenu.

:)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

To je osobina Li-ionskih baterija, a zapaljive su jer je Litijum zapaljiv metal...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa da, ali obično pri greškama u proizvodnji tj. kratkom spoju.

Ja sam jednom u džepu primetio popriličnu vrelinu, a držao sam rezervnu bateriju za MP3 i ključeve. Ključevi su izgleda dodirnuli oba kraja baterije, i rezultat je bio da se to toliko ugrejalo da ključeve nisam mogao da uzmem u ruku. Samo sam premestio bateriju u srugi džep i sve je bilo u redu. Čak se nije mnogo ni ispraznila.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

coobra024
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 03. Mar 2007. 13:50
Kontakt:

Post od coobra024 »

Ja vise neznam ljudi ali ovo je strahota gde god se okrenes pise kina mozda je u tome problem da je kineska roba. Jer svako zna da kinezi su nekvalitetni u proizvodu.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ma nije to,i jedan Sony je imao takav problem sa svojim baterijama i povukao na MILIONE baterija zato sto su prijavljena 6 slucajeva spontanog samospaljivanja!!I covek je sklon samospaljivanju (nije zezanje) a da to nisu uglavnom Kinezi,iako su najbrojnija nacija i sta onda,losa proizvodnja iako nije made in China!? :wink:
Pozdrav 8)

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

e svasta... cuo sam da baterije pucaju al da fon "gori" to jos nisam... ima nas raznih... :) :) Doduse,za nokiu sam cuo da ima taj problem(imala pre) al nisam mislio da je istina...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ljudi verovali ili ne ja imam nokiu 6630 i naprimer kad idem u skolu (treba mi oko 20-at minuta) i slusam intenzivno muziku a mob drzim u dzepu pocinje posle oko 10-15 minuta da me pecka???? Do sada sam mislio da je to onako cisto.....ne znam i ja sta ali sad sledeci put cu darazmislim kad ga stavljam blizu....... :) Sta vi mislite o ovome?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

pa pecka ako se ugrejao... :D pazi da ne spalis porodicne dragulje... nije za igru... a bilo je vise slucajeva sa nokiinim telefonima,ljudi stave fus bateriju i bum.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

he he zezaj zezaj dacu ti malo moj mob. da slusas muziku he he he onako drugarski :D :D Pa da vidim dal ces da zezas posle nekoliko pesama :D

Odgovori