Kvalitet zvuka prilikom razgovora

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
rida1976
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 10. Feb 2007. 00:37

Kvalitet zvuka prilikom razgovora

Post od rida1976 »

Smatram da nebi bilo lose povesti jednu diskusiju o ovome, pa sam odlucio da postavim ovo kao zasebnu temu, da malo prodiskutujemo.
Kakva su vasa iskustva?
Ja sam misljenja da Nokia ima daleko najboji zvuk u slusalici. Ovo mogu reci jer sam probao(koristio) aparate svih poznatijih prizvodjaca, uglavnom.
Jednom sam se rijesio jednog Samsunga samo zato sto mi se nije svidjao zvuk(cuju se nekekvi pozadinski sumovi itd.)
Mozda neki korisnici ovo ne smatraju toliko bitnim, ali evo, oni koji razmisljaju kao ja nek malo prodiskutuju...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ja imam n70 i k750,glasniji i bolji zvuk(ali ne mnogo) ima Sony Ericsson.Inace,iako ne volim Samsung telefone,noviji aparati ove firme imaju opciju "voice clarity",koja dosta znaci kad je slab signal.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Ne znam da li si probao neki siemens,posebno s serije? Nokia dugo vremena nije mogla da pridje siemensu na tom polju.Naravno danas se izmenila situacija,mada nedovoljno.Nokia e61,top biznis model,glasan zvuk,nema sta,ali prepun pozadinskih sumova i dalje ne moze da pridje siemensu s55 :wink:
Nisam siguran za druge proizvodjace,ali ne bih se slozio za samsung,on takodje nije los.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

mislim da ne vredi razgovarat o ovome jer recimo samo SE ima razlicite kvalitete
u vecini su ok ali recimo w550 ima naj glasniji ali nekako prigusen zvuk, trenutno imam k750 gde mi je pojacano na 6 od 8.. mislim da nokia ima dosta nejasne zvucnike, naravno ne mnogo ali usporedbom sa recimo SE.. imao sam i c75 siemens i mislim.. blagi uzas, ima nekakve sumove da bukvalno izgubis sluh, cak sam se i pitao jeli mi osteceno uvo, a nije bio samo kod mene slucaj.. mislim zvuk je inace kod siemensa dosta piskav i stvarno ubija u mozak a takav je i izlazni zvucnik za melodije

samsung kako pravi zvuncike za "melodije" tako i za slusalicu,... mislim da to sve govori

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Sto se tice Siemens-a,postoji razlika stariji vs. noviji modeli.Stariji(npr. vec spomenuti s55) imaju dobar zvuk,jer je tada ova firma jos uvek pravila ok telefone.Kako su se blizili bankrotu,tako su proizvodili telefone sa sve vise mana,izmedju ostalih sa problematicnim zvukom prilikom razgovora(isprobao sam npr. cfx65,c65,c72,...).
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Najjaci zvuk u slusalici od telefona koje sam ja imao,imao samsung d500,na tom telefonu kada je pojacan do kraja usi se probijaju,s tim da ne gubi nista na kvalitetu,nema sumova (ma ne moze nokia 8800,koja je neka premium klasa,da mu pridje),mada recimo nokia 6233 i SE w810 (koje sad koristim) imaju podjednak zvuk u slusalici,tako da ne mogu bas da se odlucim koji je bolji,mozda ali samo mozda 6233 ima blagu prednost!
D500&E71

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Nokia i SE vladaju na tom polju kao i prijem signala(mada je sam 90+ % teritorije pokriveno mrezom)...setite se philips savy modela kao i alkatela i onih motorolica na preklop sa rasklapajucom antenom...posle par minuta razgovora bole slepoocnice od zracenja ali uvek dobar signal i kvalitetan zvuk???Zar ne?
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

joj ne pominji mi stare telefone imao sam davno motorolu onu 'bebicu' i jednog leta mi izasla modrica na ruci jer sam imao onu futrolu za ruku...i odem ja da vidim od cega je izaslo kad ono od telefona...ne bitno uglavnom zvuk jeste cistiji mnogo na starim modelima al sto zrace brate...pozz 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Setite se 7110. Svojevremeno sam se sa ortakom koji ga je imao spustio pod zemlju kod Vuka, i telefon je imao signal gde nijedan drugi nije imao. Shokata.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori