GPS navigacija
2 pitanja u vezi MAPA kao takvih, ovaj OziExplorer sa sajta je demo verzija, znači beskoristan ili..? Kako prebaciti OGF2 u .jpg? 
edit 15.april: @gameforce, what's the problem? Ovo bi mi super odradilo posao samo nisam nešto primetio te free mape na netu u .jpg formatu. Neki "putokaz"..?

edit 15.april: @gameforce, what's the problem? Ovo bi mi super odradilo posao samo nisam nešto primetio te free mape na netu u .jpg formatu. Neki "putokaz"..?

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Pročitaj malo ovu temu od početka do kraja.Odgovor na tvoje pitanje ima recimo ovde
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- gameforce
- Ex-Moderator
dzuljo, kada bi poslušao savet pa pročitao ....
Lepo piše da možeš da PRATIŠ na mapi sa 2 symbian telefona ili na kompu.
Ne ubacuješ nikakve fajlove u komp već samo koordinate a i to ne moraš ako imaš 2 symbiana.
Ali ko da čita...
Lakše je da ti neko sažvaće celu temu i da ti na gotovo jer si ti lenj i da pročitaš jednu stranu
Lepo piše da možeš da PRATIŠ na mapi sa 2 symbian telefona ili na kompu.
Ne ubacuješ nikakve fajlove u komp već samo koordinate a i to ne moraš ako imaš 2 symbiana.
Ali ko da čita...
Lakše je da ti neko sažvaće celu temu i da ti na gotovo jer si ti lenj i da pročitaš jednu stranu

Rebel in heart.
Rebel in heart.
- gameforce
- Ex-Moderator
LOL pa to sam ti i rekao "PRATIŠ na mapi sa 2 symbian telefona ili na kompu"
Moraš da imaš neku vezu izmedju te app koja je zakačena na gps i onoga na čemu pratiš.
Veza je ILI gprs ILI sms,dakle u AMATERSKIM uslovima telefon.
Kontinualno praćenje iziskuje gprs protok na svakih 3 do 5 sec ili kako več definišeš u programu a to košta
Da bi pratio to na nekom monitru trebaju ti vektorske mape (zbog imena ulica i numeracije istih) a to spada u domen koji je u gps-trackingu jako redak za našu zemlju.Lično znam za jednu firmu koja to radi (radila je i Coca-Cola gps nagradnu igru za ceo Balkan) i uradila je mape i software za SRB CG,MC,CRO i BIH.Saradnik Garmina.Zbog reklame neću reći ime.
Za to, ako nećeš mobilne, ćeš morati da odvojiš priličnu sumu novca mesečno i da te obavestim... postoje uredjaji koji imaju integrisane gps+mobil sa gprs koji su namenjeni baš tome.
Ako ikada nabaviš taj uredjaj ostaje ti problem: integrisan mobilni ili permanent IP+komp+vektorske mape+software koji to sve objedinjuje da bi to video.
Skupo za nekoga ko bi da to samo proba ili odradi jedno praćenje.
Ovo što je ovde pričano ne spada u skupe projekte jer zahteva jedan gps-btt,jedan symbian(ili 2) i to je to.
Dakle?
Ako budeš zainteresovan da se pretplatiš na praćenje vozila preko pomenute firme (24/7) javi se na pp da ti dam njihovo ime,sajt i kontakt tel.
Onda ćeš moći da 24h sediš ispred monitora i posmatraš kako se u realnom vremenu tvoj praćeni objekat kreće.
P.S.
Rade i Makedoniju
Moraš da imaš neku vezu izmedju te app koja je zakačena na gps i onoga na čemu pratiš.
Veza je ILI gprs ILI sms,dakle u AMATERSKIM uslovima telefon.
Kontinualno praćenje iziskuje gprs protok na svakih 3 do 5 sec ili kako več definišeš u programu a to košta

Da bi pratio to na nekom monitru trebaju ti vektorske mape (zbog imena ulica i numeracije istih) a to spada u domen koji je u gps-trackingu jako redak za našu zemlju.Lično znam za jednu firmu koja to radi (radila je i Coca-Cola gps nagradnu igru za ceo Balkan) i uradila je mape i software za SRB CG,MC,CRO i BIH.Saradnik Garmina.Zbog reklame neću reći ime.
Za to, ako nećeš mobilne, ćeš morati da odvojiš priličnu sumu novca mesečno i da te obavestim... postoje uredjaji koji imaju integrisane gps+mobil sa gprs koji su namenjeni baš tome.
Ako ikada nabaviš taj uredjaj ostaje ti problem: integrisan mobilni ili permanent IP+komp+vektorske mape+software koji to sve objedinjuje da bi to video.
Skupo za nekoga ko bi da to samo proba ili odradi jedno praćenje.
Ovo što je ovde pričano ne spada u skupe projekte jer zahteva jedan gps-btt,jedan symbian(ili 2) i to je to.
Dakle?
Ako budeš zainteresovan da se pretplatiš na praćenje vozila preko pomenute firme (24/7) javi se na pp da ti dam njihovo ime,sajt i kontakt tel.
Onda ćeš moći da 24h sediš ispred monitora i posmatraš kako se u realnom vremenu tvoj praćeni objekat kreće.
P.S.
Rade i Makedoniju
Rebel in heart.
Rebel in heart.
U pravu si ti gameforce, ali dzuljo ne razume osnovni koncept GPSa. Ne postoje glavniji i manje glavni GPS modul
I ne možeš nekoga da pratiš zato što si nekako uspeo da pročitaš serijski broj GPS prijemnika
Znaš zašto? Ključna reč je prijemnik
Kao što na VHS plejeru ne možeš da snimaš. Dotični uređaj bio on BT prijemnik bez ekrana ili samostalan uređaj, samo prima siglal sa onoliko satelita koliko može da uhvati, i na osnovu razlike u intervalima prijema signala koju samo prosleđuje programu, ovaj računa trenutnu poziciju, odnosno njenu promenu, odnosno sve što iz toga sledi, brzinu, udaljenost, strane sveta...... Znači uređaj nikakav signal ne šalje bilo kome ili bilo čemu, nego samo prima postojeći i preračunava ga. I zato niko ne može da te prati (a ni ti bilo koga) bez onoga što je gameforce pomenuo tj. GPRS konekcije.
Ako ti je ovo potrebno da bi mogao da pratiš sopstveni automobil, može i čak može da bude i jeftino, ali posredno i ne baš potpuno u realnom vremenu. Da pojasnim: postoji program koji radi i na 6600, za pozicioniranje. Da ja ne bih loše prepričao citiraću:

Ako ti je ovo potrebno da bi mogao da pratiš sopstveni automobil, može i čak može da bude i jeftino, ali posredno i ne baš potpuno u realnom vremenu. Da pojasnim: postoji program koji radi i na 6600, za pozicioniranje. Da ja ne bih loše prepričao citiraću:
zvezdarac napisao: ...... mozes da probas SmartComGPS.On ima jednu fenomenalnu funkciju "send/request position".Posaljes zahtev jednom uredjaju da ti posalje poziciju i kad je on posalje vidis na mapi njegovu tacnu poziciju.Genijalna stvar za one koji imaju raznosace (pizza,delova,lekova i sl) mozes da vidis gde su vozila i da im das sledeci zadatak.Ili jednostavno da pronadjes nekoga sa tacnoscu od 5-10m.Ako imas vredniji auto moze recimo neki jeftiniji symbian(6600 ili sl) sa GPS antenom da bude u njemu i da kad god pozelis proveris gde ti je auto.Cak u slucaju kradje istog da ga pronadjes
- gameforce
- Ex-Moderator
Vlada Zem, mape se tretiraju kao "intelektualna svojina" zato ih i nema.
Ljudi ulože silnu lovu i vreme u to da naprave dobre mape a mi bi to za DŽ.
Moramo da se privikavamo da kupujemo proizvode
Neke pametne zemlje izbace na net turističke karte (sa malim brojem detalja i sa važnijim turističkim atrakcijama) koje su jako upotrebljive.
Vidi ovako... kada sam išao u jednu zemlju, na netu nisam našao ništa sem "interaktivnih" koje su mi bile neupotrebljive za koriščenje sa gps-om.
Malo mozganja i ima rešenje
http://maps.google.com
Za priličan broj zemalja postoje detaljne mape (za nas ne)
Ljudi ulože silnu lovu i vreme u to da naprave dobre mape a mi bi to za DŽ.

Moramo da se privikavamo da kupujemo proizvode

Neke pametne zemlje izbace na net turističke karte (sa malim brojem detalja i sa važnijim turističkim atrakcijama) koje su jako upotrebljive.
Vidi ovako... kada sam išao u jednu zemlju, na netu nisam našao ništa sem "interaktivnih" koje su mi bile neupotrebljive za koriščenje sa gps-om.
Malo mozganja i ima rešenje

http://maps.google.com
Za priličan broj zemalja postoje detaljne mape (za nas ne)

Rebel in heart.
Rebel in heart.
OK, znam za ovo sa Gugla, ali, odoh sad u off
, te Mape u .jpg su jako upotrebljive, imam London&Paris
, samo nešto me čudi, u 21.veku, to da je nešto ovakvo "intelektualna svojina" (a toliko freeware svuda)? Pa to treba da je neka prezentacija "grada", pomoć pri snalaženju...? Ništa, slikaću Beograd on MagicMap sa Nikon 5mpx...
i sorry na pissoff

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Vlado, program koji može da ti pomogne je OGF2tool, naravno, snaćićeš se sam za njega.
Postoji već konvertovana mapa Beograda, koliko se sećam bila je na Bureku, ako je nisu uklonili...

Postoji već konvertovana mapa Beograda, koliko se sećam bila je na Bureku, ako je nisu uklonili...
● PRAVILA FORUMA ●
ajmo jedan ekspres odgovor, ali molio bih vas da mi shto pre odgovorite - koji je najjeftiniji, koji ce raditi na N73 ? oce jedan mali da kupi BT GPS reciever,a pa bih se ugradio, poshto mu prodajem i taj isti N73 .. ? a ja ne znam, cuo sam da su neki evermore po 5000 din, a cuo sam da su nokijini ekstra skupi, a ne znam, recite mi najjeftiniji ?
There is no knowledge that is not power