razlika:(windovs,palm) i symbian
- dzuljo
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
- Kontakt:
razlika:(windovs,palm) i symbian
zdravo
koja je ralika izmedju:
-windovs,palm
-symbian
moje mishlenje (trazim i vashe)
-symbian ima vishe krakovanih programa koji mozesh da koristish i zato su ekonomichniji
-windovs,palm su brzi i stabilniji
svako mishlenje dobrodoshlo
pozdrav i hvala
koja je ralika izmedju:
-windovs,palm
-symbian
moje mishlenje (trazim i vashe)
-symbian ima vishe krakovanih programa koji mozesh da koristish i zato su ekonomichniji
-windovs,palm su brzi i stabilniji
svako mishlenje dobrodoshlo
pozdrav i hvala
Ne znam za druge ali ja moj iPAQ sa WM2003 ne bi menjao nizasta... Ali mi windows vise za PDA nije nesto posebno za mobove, nekako mi symbian vise pase za njih.
Ali samo UIQ, s60 mi je najodvratniji sistem ikad smisljen.
A sto se brzine tice, iPAQ mi se cini puno brzi od M600.
Ali samo UIQ, s60 mi je najodvratniji sistem ikad smisljen.
A sto se brzine tice, iPAQ mi se cini puno brzi od M600.
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Koliko je meni poznato,za Palm OS ima ubedljivo najvise programa,ali nisam nikad koristio ove aparate.Symbian je sledeci na listi po zastupljenosti,Windows mobile tek treci.Sto se tice stabilnosti,mislim da je Symbian dosta pouzdaniji od Windows-a,Palm necu komentarisati jer nisam upoznat.Brzina,hm,to je vec relativno,a po meni i ne toliko bitno,barem dok je u granicama normale...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Ja mislim da sam kompetentan da odgovorim na ovu temu,jer sam imao i WM i sad imam Simbyan .Moje licno misljenje je da su oba dosta slicna po programima,ali mi je WM brzi,i nekako je lepsi.Da se ja pitam na n70 bi stavio WM05,ali opet je to diskutabilno,jer sam do sada samo koristio WM03.Sve u svemu na symbianu je sve extra osim brzine...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
Znam da ovom postu i nije bas mesto ovde no dobro. Trebam da palim na divlji zapad, pa se interesujem za neki uredjaj tipa Qtec 9100 ili tako nesto, e sada ne znam razliku izmedju symbiana, windows mobile ...mane prednosti? Ako moze neki savet, da me blize upute itd. dobrodosao je. Voleo bih da pazarim nesto univerzalno, neki mix palm topa moba i pocket pc-a . Znam da je u Ameriki
tehnika cheap thing pa bih voleo lepo da se opremim. Naravno vraticu se za 3 meseca...bez brige
Eto toliko za pocetak.

Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110
Pa srećan ti put. Šta god da pazariš nećeš se mnogo zeznuti osim ako ne naletiš na neku varijantu sa nji'ovim frekventnim opsegom. Drž' se triband aparata (900, 1800, i 1900 MHz). A pomenuti Qtec možeš izgleda i u Logicu da pogledaš pre nego što zapališ. Ali u Ameriki ćeš verovatno naći jeftinije. Posebno ako bude neko sniženje ili promocija (samo baš baš baš pazi na te frekvencije).
A što ne pazariš iPhone? Bićeš zapažen u društvu, definitivno
Kao ni Linux telefoni nije toliko upotrebljiv u smislu budženja programa, ali barem preterano lepo izgleda, i poprilično dobro će da vrši posao. A što je najbolje kad te smori, mislim da ćeš ovde moći da izvučeš istu onu cifru koju si uložio

A što ne pazariš iPhone? Bićeš zapažen u društvu, definitivno

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
moja preporuka bi ti bila 9100 jer planiram ja da ga pazarim.fon je ok otporan je na fine udarce i ima win5.mane?? malo je debeo, slabija kamera od 1.3/koju bi izbacio/ i čuveni mms na win2005.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
mislim da je cena nekih 400-500e ako se ne varam.za te pare možeš da kupiš veoma dobar hp-ov model ili pak neki htc što mu dodje isto kao i i-mate ili qtek.sve je to isto samo se ime razlikuje
ja bih kao neko koje probao i symbian s60 i uiq i palm i wm mogao da kazem da je po pitanju stabilnosti i jednostavnosti palm najbolji,sa symbian je najlakse naci krekovan program,ali je wm nekako najopstezniji i najpotpuniji.bas dosta koristim svoj JasJam za sve i svasta i jako sam zadovoljan.pisao sam word dokumente na njemu,editovao nesto na brzinu,pikao igrice,skidao mailove,fotkao neke shatro ozbiljnije stvari,ma svashta,i jako sam zadovoljan....velicina tastature i ekrana ga definitivno chine jako ugodnim za rad sa dokumentima,ali kao telefon...recimo samo da ga u 80% slucajeva koristim sa BT slushkom i voicetag-ovima za pozivanje.....nemogu da pipkam prstima po ekranu i to je to....
po meni,ako zelis aparat koji zaista ima sve moguce opcije,a lak je i jednostavan za upotrebu a jos i dosta lep,onda je Treo 680 izbor za tebe,mada mu je kamera slaba strana.Nista nemoze da parira stabilnosti i jednostavnosti palm sistema.Ako ces pak ozbiljnije da radis sa aparatom i koristis ga,recimo kao ja za ozbiljnije pisanje on the go,ili tako nesto,i bitna ti je cesta sinhronizacija s desktop racunarom,onda definitivno neki WM,gde mogu apsolutno da preporucim JasJam
po meni,ako zelis aparat koji zaista ima sve moguce opcije,a lak je i jednostavan za upotrebu a jos i dosta lep,onda je Treo 680 izbor za tebe,mada mu je kamera slaba strana.Nista nemoze da parira stabilnosti i jednostavnosti palm sistema.Ako ces pak ozbiljnije da radis sa aparatom i koristis ga,recimo kao ja za ozbiljnije pisanje on the go,ili tako nesto,i bitna ti je cesta sinhronizacija s desktop racunarom,onda definitivno neki WM,gde mogu apsolutno da preporucim JasJam
Hm....interesantno...ne znam ali mi najinteresantnije deluje ovaj iphone, u cemu je razlika izmedju i mate i i phone-a? Da li u iphone mogu da ubacujem iste programe koji mogu da idu u hp symbian i slicno? Treo 680 mi nije interesantan jer ima tastaturu koja nije nimalo lepa...
Privlace me uredjaji bez tastature ili sa slajdom...kao sto je qtec i sl. !

Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
os je različit.iphone koristi Mac OS a ovaj win os.mislimd a ne možeš ubaacivati iste programe barem logično je da n emožeš jer win ne rade na uiqu a uiq ne radi na serijama60 a serije 60 ne rade na winu i tako dalje
Na žalost ne možeš da budžiš ništa osim programa koje Apple pravio. iPhone ima potpuno drugačiji OS Ostaje nam da se nadamo da će biti i nezavisnih widgeta. Samo jako šmekerski izgleda, ali ne moraš se žuriti ako si tamo 3 meseca, prati malo forume, i možda Linux zajednica počne da se igra malo s njim. Sigurno će ga neko tamo imati, pa ga pogledaj, i isprobaj (mislim sad i ja pričam napamet, kad je pitanje da li ga u Srbiji ima 2-3 je ljudi).
Kako za sada stoje stvari: Symbian, Win, i Palm su dosta prilagodljivijii i funkcionalniji (zanči: Imate, Qtec, Palm, Nokia, SE P.....).

Kako za sada stoje stvari: Symbian, Win, i Palm su dosta prilagodljivijii i funkcionalniji (zanči: Imate, Qtec, Palm, Nokia, SE P.....).

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO