GPS prijemnik u SIM kartici

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

GPS prijemnik u SIM kartici

Post od gargamel4 »

" Kompanija BlueSky Positioning objavila je da je razvila SIM karticu u kojoj su integrisani GPS prijemnik i antena. Ovaj veliki napredak će omogućiti mobilnim operaterima da ponude usluge lociranja i pozicioniranja jednostavnom zamenom kartice, dakle nezavisno od toga da li sam mobilni telefon poseduje GPS prijemnik ili ne. Tehnologija koja je uspela da u SIM karticu integriše GPS prijemnik ima minimalan uticaj na jačinu signala i trajanje baterije i funkcioniše sa GSM i 3G standardima.

Navigacija putem mobilnih telefona ima izgled da postane veliki biznis i ugrozi prozvođače kovencionalnih GPS uređaja. Da prozvođači mobilnih telefona ozbiljno shvataju potencijal ove kombinacije pokazuje npr. novi Nokia telefon N95 koji je prvi Nokia mobilni sa ugrađenim GPS prijemnikom. U prilog prozvođača mobilnih telefona i operatera ide činjenica da korisnici naravno žele da imaju ‘all-in-one’ uređaj, a ne nekoliko odvojenih."

Izvor B92

blueskypositioning

Koliko se sećam, o A-GPSu je već pisano, ali nije loše podsetiti se, tim pre što sada dobija novo, veoma praktično pakovanje. Ne iznosim nikakav kometar za sada. To ćete vi!

:)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ja sam malkice skeptican, kao i inace, jer vidimo da GPS u N95 bas i ne radi kako bi trebalo. Opet u Mio GigiWalker A701 sa kojim sam imao prilike da se sigram, radi ko sat :) Da li ce nesto tako minijaturno pa jos i zaklonjeno uspeti da ima dobar signal ce tek da se vidi. U svakom slucaju, ako to izadje, i bude dobra stvarcica, bice must-have.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori