Koliko ja znam, I-go niko jos nije "izlecio",tako da to i ne racunam - ne bih da placam navigaciju...I mislim da se podrazumeva,barem u Srbiji,da aplikacije ne placa 99.9 % korisnika smartphone aparata.Tako da sam u neku ruku ipak u pravu - TomTom je najbolji od "free" programa... Edit: @akki,upravo sam posetio oficijelni sajt I-go,i znas sta sam otkrio - ne da nemaju detaljnu kartu Srbije,vec nemaju NIKAKVU!?!Ili sam ja ipak u pravu za TomTom,ili mi reci gde si to nasao I-go kartu Srbije?
Pilgrim, ja ne znam sta je sa tobom po ovom pitanju mapa, ali potpuno besplatnu i vrlo funkcionalnu mapu Srbije imas u Nokijinom programu Smart2GO koji je UKLJUCEN u N95. Do sada, posto ja jos uvek nemam GPS receive,r sam ovaj program kosristio kao mapu. Imam zamerku da ima bug u vidu nedostatka Novog Sada (?!?!?!). Ostatak koji sam uspeo da pregledam je potpuno u redu. Cekam da pocetkom juna dobijem i GPS pa da uzivam.
miodrage,ne znam da li si koristio ikada TomTom mapu Istocne Evrope?Ako nisi,razumem sto mislis da Smart2go ima funkcionalnu mapu Srbije...U tom slucaju preporucujem ti da isprobas TomTom,pa onda uporedjuj...Uvideces razliku... Pored toga,pogledaj na Nokia sajtu koliko naplacuju samu navigaciju,bice ti jos jasnije zasto to nije prava stvar.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Da li bi mogao to malo da nam razjasniš, tj. kako si ti to skapirao? Jesam ja to tebe dobro razumeo da ti misliš da se navigacija konstantno plaća? Ja sad bio na Noiinom sajtu i koliko sam ja razumeo: plaća se jednom aktivacija i za period u kome želiš da radiš update dodatno. Ali to nije neophodno. A i pare realno i nisu neke. 15-20 evra tutokompleto! Što je koliko sam ja video, u odnosu na originalni TOMTOM smešno.
Jel znaš zašto se realtime navigacija kasnije ne plaća, ili da ti objasnim?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
2.5 What does the navigation cost?
These prices are examples. The prices can vary.
Navigation license 1 week
1 month 1 year 3 years
Category A 6 ,49 ¬ツᆲ 7 ,99 ¬ツᆲ
59 ,99 ¬ツᆲ 69 ,99 ¬ツᆲ
Category B 7 ,49 ¬ツᆲ 8 ,99 ¬ツᆲ
69 ,99 ¬ツᆲ 79 ,99 ¬ツᆲ
Category C 8 ,99 ¬ツᆲ 9 ,99 ¬ツᆲ
89 ,99 ¬ツᆲ 99 ,99 ¬ツᆲ 2.7 What does a guide cost?
The price for a guide is around 7 ,99 €. Pricing will vary from guide to guide. Purchasing city guides is a one time purchase - the user gets the city guide for an unlimited time. Ovo je deo onoga sto mene nervira.
E to je ok. To razumem, i sa tim se slažem, ali eto na N95 nam (još uvek) nisu dali tu mogućnost, a ne znam ni zašto bi. Može im se. Ali snaći će se hakeri već (u interesu Nokie), jer ti i ja apslolutno nismo jedini koji tako razmišljaju. Mada ono što sam rekao da cena nije velika, zaista nije, ali i ne nudi mnogo, a prava cena TOMTOMa jeste velika, a to što smo se mi malo snašli, to je naša stvar
Nego jel ima neko da misli da su ova dva telefona ipak slična, ili da idemmo u lagani LOCK?
Mislim da je dosta off-a,i da treba da se vratimo na temu.Moram da kazem da SE nema pravi odgovor ni na n95 ni na E90,tj. njihovi telefoni nisu toliko "all round" uredjaji kao pomenute Nokia-e.To je u neku ruku i razumljivo,jer je SE jos relativno "mali" igrac na trzistu,i ne mogu jos uvek da se takmice sa mocnom Nokia-om(na moju veliku zalost,kao SE fana)...
Mislim da je mogao "kljuc" odavno na ovu temu Malo je cudno poredjenje P1 i N95 kad nisu ista konkurencija,orijentacija je potpuno drugacija...
A licno mislim da SE i nije bas mnogo zainteresovan da odma izbaci telefon da "zgazi" N95...Njihova filozofija poslovanja je malo drugacija... Iako sam fan i jedne i druge kompanije,Nokia nece skoro izbaciti nesto poput Walkmana. Bar ne u skorije vreme,iako se priblizava...
Pa sve zavisi od korisnika zar ne? Nekome treba Hi-tech uredjaj tipa E90 i sl. (za koji licno mislim da je Mother of all phones), a neko ce da se zadovolji walkmanom. Svakom po zasluzi. Ja sam licno uvek bio Nokijin fan. SE-u svaka cast na P seriji i to je to.
Pilgrim, a za koji ce ti moj to navodjenje da mi je znati? Da slusas ono "in 200 meters u have to turn left" i sl? Mislim daaaaj, jeste to zanimljivo, ali u nekim zemljama (Spanija) se vec razmislja o zabrani ovog aGPS-a jer odvraca paznju vozacima. Dokazano je da je broj nesreca povecan.
...pre neku godinu na jednom lokalnom putu u Velikoj Britaniji je bilo zabelezeno nekoliko saobracajnih nesreca sletanja u provaliju. Posle istrage doslo se do zakljucka zasto je bas taj deo puta toliko rizican- most na tom delu puta je bio srusen. Medjutim, postojalo je vidno obavestenje da treba ici zaobilaznim putem zbog radova na putu, ali ljudi su slepo verovali GPSu, koji ih je upucivao da predju preko mosta koji ne postoji...
[quote="Lobachewsky"][/quote]
Ma i meni je TomTom savetovao "skrenite levo" u kanjonu Morače pa sam živ
Ipak je to "gvožurija" ne treba mu slepo verovati
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Tako i jedan moj ortak za malo da se zakuca u tunel koji je imao samo portal (ono kao pliće otkopano nego u "Lepa sela lepo gore"), ali ukočio je.
Imao sam i ja sličnu situaciju kao i Miškonijev kum, da mi je TOMTOM rekao da preprečim preko autoputa kao da ej to obična raskrsnica i da nema 5-6 metara visinske razlike, ali sve jedno ga ne bih podcenjivao i batalio. Ume da bude i koristan.
A što se bezbednosti tiče: glasovno navođenej i služi da ne bi gledao u dispej, a ovi fensiji auti imaju i Head Up Display (projektuje se na šoferku).
Miloše!, nisu slični. To smo apsolvirali.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.