Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Ja bih samod a se nadovezem na tomas da i za dumb telefone postoji podrska za ofice (jedan od modela koji je podrzavaju je LG KF750)...Sta vise poceli su da stavljaju - Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF) tako da dumb telfonima sve vise stavki fale. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

tomas.hokenberi napisao:Sama cinjenica da ce vecina telefona biti "smart", nece promeniti populaciju ljudi koji kupuju telefone. Uvek imas nezahtevnu vecinu i zahtevnu manjinu koja kupuje smart telefone. Oni koji kupuju Nokie zato sto na njima pise "Nokia", Samsung zato sto je "lep" i slicno ce to ciniti i dalje na isti nacin, bez obzira sto ce svi telefoni biti "smart". U analizi moras uzeti u obzir da, za razliku od telefona, prosecan kupac nece postati "smart".
Da, to je istina,ali ja sam mislio da mi ovde govorimo o "smart" i "dumb" telefonima a ne korisnicima. :?
Da li ti hoces da kazes da zato sto ce uvek biti "dumb" korisnika mora biti i bice "dumb" telefona?
Cak i ako jeste i bude to,onda ce to biti neki ne tako mnogo bitan broj u nekoj citavoj "populaciji".
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Wicker Man, "dumb" korisnici su ogromna vecina korisnika mobilnih telefona. Da me neko ne shvati pogresno, ne mislim da se tu radi o nekakvim "glupacima/glupacama", radi se jednostavno o ljudima kojima su "smart" osobine telefona nebitne.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

http://www.gsmarena.com/us_smartphone_m ... s-1526.php

Slika

Sta reci,osim da neki operativni sistem pod imenom Android stize.Da li je neko cuo za njega? :)

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Wicker Man, živi bili pa videli!
Lično mislim da će Android biti na mestu br 1, RIM na mestu br 2, Symbian (pošto je postao open) na br 3 a Jabuka ako ne izbaci nešto "revolucionarno i novo" i ako ne snizi cene ode na 4 mesto jer je iPhone svoj vrhunac već prešao i polako mu ide prodaja na dole.
Tako bar ja vidim iz mog ugla.
Uostalom post ostaje na forumu pa kom opanci tom Android :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

gameforce, Pa naravno da ce Android doci na prvo mesto,o ostalim pozicijama ne mogu da kazem jer mi tu jos nije nista kristalno.
Moj post je bio sarkazam na one koji tipuju da Android jos uvek nije sazreo i da Symb i WM su bolji.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Wicker Man, da WM je bolji..ali kad bi se salili..Slazem se da je Android za sad najbolji izbor a misli mda ce tako biti i ubuduce......Takodje se nadam da ce Symbianu da krene vec jedno i da naprave OS koji je zaista konkurentan Androidu.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

dimi89, A gde sam ja rekao da je WM bolji u zadnjih mesec-dva ?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Wicker Man, a gde sam ja negirao da je WM gori od androida ? To u postu iznad sto sam napisao je samo potvrdjivanje onog sto si vec reko u 1 postu.WM jeste dobar ali je Android i po GUI-u bolji i po stabilnosti...

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

dimi89, Whatever .

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Jedna lepa vest:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_d ... s-1581.php

Napred Sony Ericsson!!

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Evo malo brojki iz Android tabora:
Slika

The rapid growth of the Android market continues to impress the mobile world. The Google OS application distribution service now offers more than 50 000 titles to Android users around the world. And the best part is that more than half of them are free.

The Android market got nearly 9000 new apps in March alone and chances are there will be even more new offerings this month. The total app count currently stands at 50 395, which is really impressive for an OS that has been around for a year and a half.

The Android market is still nowhere near the standard of the Apple App Store (200 000 or so apps) but if the exponential growth continues things might get closer between those two. And seeing how well the Android devices are selling we suspect this moment can’t be too far away either.

The really good news is that despite the rapidly increasing total numbers, the large percentage of free apps in the Android market is kept intact. Nearly 60 percent of all apps in the Android market are free, compared to about 25 percent in the app distribution services of the competing platforms.

Samo u martu 9000 novih aplikacija na marketu,zaista fenomenalno + takodje oko 60% aplikacija su free u ukupnom poretku sto je opet jos jedan plus.
Boga mi kako ja Android krenuo,kao da zele da pokore svet. :)
Go Android!!!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Stvarno neverovatno širenje, ono što je u startu bio najveći problem - podrška "Android zajednice" (vlasnici, "lekari", programeri, "kuvari"...) sumanuto je rasla. :)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Iskreno navijam za Android, da ga ubacim u iPhoneta, i Bog da me vidi :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

miodrage, to je dream come true, ne? :D Looks, works and feels good :).
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ovo je zapohvalu, a verujem da sada velika vecina korisnika moze naci programe koji im zavrsavaju poslove kao i programi na nekim drugim OS-ovima.
Sto se tice Androida, po meni, fali mu 2-3 uredjaja sa full QWER|TY-jem, bilo da su "slide" ili "candy bar".

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Vlada Zem, Da zaista,odlicna podrska zajednice.Ako uzmemo da je u martu kreirano oko 9000 aplikacija,ispada da je u proseku dnevno kaceno na market oko 290 aplikacija! :o
Kao da ih je neko motkom terao da rade i programiraju.
Ako se nastavi tim tempom,do kraja godine mogao bi da na Android marketu broj aplikacija premasi 100.000,tacnije oko 115.000 kada bi se makar i po 8000 mesecno kreiralo.Poprilican broj za tako mlad OS.Ali dobro to je vec teorija i predvidjanja koja ne moraju da se ispune.
:)

IDzO, Upravo tako.Fali im u portfoliu qwerty modela gde je E serija od Nokije jos uvek neprikosnovena,ali eto ja se nadam Salsi,modelu koji su najvili ako se dobro secam.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Wicker Man, ako uzmemo da iza Androida stoji Google i "Open handset alliance" + dobar marketing za "developers", i ne čudi taj broj app... (lažem, stvarno je impresivan :D ).
Ali u svom tom "moru" aplikacija najbitnija je, kako nazvati, "korisnička podrška" :wink:
IDzO, fale modeli sa "hard" qwerty, barem zbog vas koji to volite ili ste navikli tako. I neka ih bude. Mada mislim da je tu budućnost Androida - veći ekrani i unapređivanje "virtualne" tastature. araphel (koji baš dosta "čvrčka" po tastaturi, ako sam shvatio), je izneo pozitivno mišljenje o tome "na HTC Desire". :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Wicker Man, Salsa jeste najavljena ali nigde da procuri jos neka slicica.
Vlada Zem, procitao sam araphelove utiske, ali meni trenutno ne odgovara samo TS. Voleo bih da vidim neki model kao sto je E72 ili i780, a moze jos modela kao sto je Milestone, ali da baterija drzi duze od dan i po (teze izvodljivo sa tolikim ekranima :) ). Dosadilo mi je da punim telefon svaki dan pa bih zeleo malo odmora od te brige. :)

Odgovori