Konacno dobre slusalice, al ne od vas

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ma ne vredi,Sony imaju malo zaj... izgled odnosno prikljucak koji vise smeta nego sto koristi i uzica je preduga pa ne moze da dohvatu uticnica do AD-15 pa sam odustao i uzeo Hama HK-216!
Za sada sam zadovoljan,jedno 20-ak % su glasnije od Nokia HDS-3,uz to i lepse ali ipak imaju slabiji bas od njih pa ne mogu da se naviknem jos,kao da sam presao sa stereo na mono slusalice iako nisam,i jako je kvalitetan zvuk,pozlacen dzek,kabal i uzica su dovoljno dugi,super leze i bez sundjercica (ne dobijaju se u paketu za razliku od onih Hama slusalica od 5 eura) jer imaju neku gumirani okvir oko bubice pa ne klize!
Interesantna stvar je da sam ih u Nisu u podzemnom (pored Partizan shop-a) uzeo za svega 1150 dindzi sto je nekih 13 eura a u Svedskoj im je cena oko 15 eura,dobro da je nesto jeftinije kod nas nego drugde umesto da je sve skuplje i to ponekad bas dosta!Naravno imaju nalepnice uvoznika,itd... tesko da su kopija!
Ko ne voli prejak bas (maltene svako ko ne slusa samo tehno) a hoce dobre sluske za male (relativno) pare,ima moju preporuku za Hamu HK-216 jer su zasad sasvim dobre za te pare!
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

E, pare, pare.
1.100,00 Panasonic - pre 3 god (ne govori koliko si platio, ispašćeš lud). :wacko:
Urnisane, svašta prošle, mnooogo zadovoljstva pružile, dan-danas rade kao nove :D . Te pare potrošiš 'nako, recimo u kafiću, za veče???
Šta je onda skupo?
Mislim, to su stvari koje ne moraš da koristiš po mesec dana ali je bitno da znaš da su tu, na polici, tu su kad zatreba.
Ko voli, baš.
za Lomnica_city , je su to bubice? Obično se "bube" (dosta) glasnije čuju zbog manjeg otpora, ali, kakav je, ono, sound?

Ja recimo uopšte ne verujem u te male "bubica" sluške ma koliko bile "praktične". A i nisu jer se uvek nekako umrse, ne znaš gde im je Dp a gde im je Gl :dry: .
Bubice imaju i žestok fizički nedostatak (dimenzije) pa to kompenzuju nekim forama, kao ove na WSE he,he :lol: , gumena nadogradnja, da ti naprave neki vakum (izolaciju) u uvetu :x , da bi nekako došle do izražaja. Uuužasno neprijatno, fuj :cry: .
Možda grešim, ima sad nova tehnologija, kao oni malecni Bouz zvučnici koji rasturaju. Nisam još čuo Zen bube, ove velike su, istina, nepractic, znači, normalne, portable - rules! :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

16 oma su pa nisu lose,a mislim da su 101dB-a (ili 104,bacio sam karton) pa nisu lose ni po glasnoci,cak su meni nekad i preglasne,ali to zna da bude korisno kad setam gradom da ne cujem stalno krntije od gradskih autobusa!Pozlaceni dzek nosi cistiji zvuk,nema pucketanja ni sustanja (onog o kome je b_udder pisao)!
A ne mrse se uopste,imaju uzicu za oko vrata koja sprovodi zicu do dzeka (malo duza je zica,kome treba) i od vrata opet izlazi zica iz uzice,taman do usiju sa malo viska da ih ne iscupate kad okrecete glavu!A iscupati se skoro uopste ne mogu jer je ona guma kojom je uokvirena bubica jako dobra a uz to i prijatna,ne bole usi od nje!!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, nije to do pozlacenih konektora posto su pozlaceni i na mojima ..... mozda je stvarno u pitanju samo verzija firmvera?

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Pozlaceni konektori su bolji nego obicni (zlato je valjda najbolji provodnik) a da li je slucaj da je mozda moj AD-15 u necemu drugaciji od tvog ili stvarno ima veze sa verzijom softvera... to ne bih znao,jer iako ga je blade_bre kupio u Vodafon shop-u u Svedskoj,na njemu pise Made in China ali izgleda savrseno,radi savrseno... :D 8)
A tek od zadnje verzije softvera 6680 je dobila podrsku za AD-15,a to sam proverio gledajuci sve verzije do sada,tek od zadnje (5.04.07) pise: ADDED support for AD-15 adapter,tako da nema razlicitih verzija softvera za 6680 koje podrzavaju AD-15,sem ako imas neki drugi telefon a ne 6680!?
Pozdrav 8)

marke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 11:33

Post od marke »

Pozlaceni su bolji, jer zlato nije nesto bolje kao provodnik, vec zlato ne-oksidise, i samim tim ne gubi provodljivost vremenom.. eto :)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Koliko je bolje (nesto ili nesto vise ili...) ne bih znao,nisam ih bas toliko isprobao,ali zlato jeste bolji provodnik!A imam slusalice od nekog vokmena stare jedno 10-ak godina (Sony) i,iako nemaju pozlaceni kontakt,nisu ni truncicu oksidirale!
Pozdrav 8)

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Ja iskreno nisam primetio razliku u kvalitetu zvuka između pozlaćenog i običnog konektora. Obični konektori se takođe prave od metala koji ne oksidira vremenom, jedino treba izbegavati konektore sa plastičnim pokolpcem zato što su katastrofa, dugo sam radio sa audio video tehnikom i definitivno koristim samo metalne konektore.
Ghost

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Lomnica_city, meni se cini da sam napomenuo da imam 6630? ...... inace oni smradovi iz belgijske nokije mi nisu odgovorili ni na jedan mejl (vezano za taj problem)..... bas bih mogao opet malo da ih smaram :D

poz...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

nevidljivi napisao:Ja iskreno nisam primetio razliku u kvalitetu zvuka između pozlaćenog i običnog konektora. Obični konektori se takođe prave od metala koji ne oksidira vremenom, jedino treba izbegavati konektore sa plastičnim pokolpcem zato što su katastrofa, dugo sam radio sa audio video tehnikom i definitivno koristim samo metalne konektore.
Pa tu za primetiti razliku treba biti negluvi Betoven. I Kos. i Zen. plasiraju neke non-02 žice???
Ma,
izvor = 30%
prenos = 10%
slušalice/zvučnici = 60%
:D

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Losa procena Vlado,malo si preterao sa ponizavanjem vrednosti prenosa jer od njega mnogo zavisi,bar podjednako kao i izvor signala a mozda malo manje od izlaza!Sto je zica duza,tanja,sam dzek losiji... signal na izlazu ce biti losiji i onda badava dobar izvor signala i kvalitetan zvucnik!! ;)
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Uh, Lomnica, daj mi dobro pojačalo i dobre zvučnike, kablovi mogu i od struje.
OK, ima tu poente, ali me uvek zanimalo, ako sve te pozlaćene konektore preseče neka obič.žica, šta se dešava, to je prekid, nije taj kvalitet???
A svi adapteri su od džeft.žica, nisu VanDerHal.
:wink: :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

NIJE!!U kolima imam Pioneer DEH 7600 mp3 player, pojacalo Pioneer i Sony woofer od po 500W i sa losijim kablovima se culo neko zujanje,kao kad stojis pored trafo-a,a kad su ti kablovi zamenjeni kvalitetnijim i debelim skoro kao malic prst na ruci,da vidis kako sad sva ta snaga ide gde treba i ne zuji!
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Lomnica_c. U-hu, mogu da zamislim :wink: . To je valjda stvar otpora, kao kad prikačiš 2 pegle na kineski produžni pa - boooom! Pa ti malečni kablići nisu mogli da se izbore sa tim zverima koje držiš u kolima, mislim, 500w (nije valjda RMS :lol: ), pa tu otpadaju kederi sa šoferke.

To je sve OK, ali sam mislio na nešto drugo - konkretno, veza mob.tel.sa slušalicama ili zvučnicima. Moraš priznati da su svi /danas/ poznati adapteri totalna fušerica ali baš i ne kvare kvalitet zvuka, tj. jako, jako zavisi šta si dalje nakačio, hvala bogu što je tako.
:wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mislim da je dovoljno reci da,kad pojacam preko 50 (a ide volume do 62) tesko mozes da procitas broj tablica! :D Zato sto je woofer okrenut ka nazad,iz zdravstvenih razloga,jer mi se par ljudi zalilo na bubrege dok je bio okrenut ka kabini auta a oni sedeli pozadi! :lol:
Sve ima veze prijatelju,ne moze se kineskom robom raditi posao ni sa cim a da to bude kvalitetno,sto naravno vazi i za kablove i tehnicke uredjaje!Mada... i moj AD-15 adapter je Made in China a kupljen je u Vodafonovoj prodavnici u Svedskoj! :? Tako da moze i ne mora da bude do toga problem,pre ce biti do toga sto ljudi hoce Sony,Philips,Hama... bubice ili uopste slusalice za 5-10 eura pa posle ne valja adapter! :uhuh: Ne moze se proci jeftino i tacka.Ko hoce dobar zvuk,mora da se isprsi za dobar adapter (oko 20 eura za AD-15) ili kvalitetne komponente da napravi isti,i dobre bubice (nista ispod 15-ak eura i to minimum,a maksimum odredite po dubini dzepa)
Pozdrav 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa jsete ima Senheizer i modele bubica od 90inešto $. Verujem da su super, samo za te pare . . . . . 20-30€ je dovoljno.

A za Čajnize, imate A, B, C, . . . Ž klasu. Pa koliko para toliko . . . . muzike. Uglavnom. :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Naravno,pruzi se koliko ti je krevet dugacak! :wink: Mislim da je,kome je vazan kvalitetan zvuk,sasvim dovoljno izdvojiti za adapter i bubice jedno 50-ak eura,i imacete kvalitet slican ono koji daju SE slusalice za Walkman seriju,po slicnoj ceni,samo sto ovo mozete i da nadjete ovde,za razliku od SE-ovih slusalica!!
Pozdrav 8)

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Za SE ima da se kupi adapter za 500din. i radi fantasticno,Radio moze da se slusa sa adapterom bez slusalica preko zvucnika na telefonu i naravno kada prikljucite slusalice,mozete zvucnike da prikljucite.
Evo i slika naravno.

http://img161.imageshack.us/img161/2629/dsc000074yy.jpg
http://img126.imageshack.us/img126/9228 ... rse4ev.jpg

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Super... ja sam takav uzeo za nokiju... al bih vrlo rado uzeo josh jedan pa ako neko ima neke informacije neka me kontaktira... i da, treba mi josh adapter za punjach, znachi ushteka se onaj stari punjach u taj adapter i adapter se ubaci u telefon... tako se stari punjachi mogu koristiti na novim nokiama, ovo mi treba zbog dzepnom punjacha...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Lomnica_city, pa ne bih da budem dosadan, ali bicu :D .... adapter + sluske = 40e u mom slucaju .... a opet nije to to :D

pozdrav...

Zaključana tema