Zracenje mobilnog

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E jednom sam pricao nekih dva-tri sata i stvarno mi se glava ugrejala za jedno sto stepeni i posle toga sam otisao da odspavam jer sam bio kao hipnotisan,ali sve na stranu nemozemo da zivimo kao pecinski ljudi,tako da me uopste ne zanima da li zraci lli ne jer ja bez mob-a nemogu ni tri minuta da izdrzim.Moj deda pusi od desete,sada ima 75.godina i pusi 2.pakle dnevno i skoro je bio kod doktora i ima pluca kao neko sa 30 godina,zato mislim da je sve to individualno sterilitet i neke druge bolesti,a kada bi znali sta sve zraci najbolje bi bilo da pobegnemo u oblast amazona,zato ne treba se cimati oko toga,ja mislim.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Pa ja sam sludjen i posle razgovora na fixnom ako pricam duze od sat vremena.Nego vadim ovu temu jer me sada posebno zanima,a da ne otvaram novu.Naime uvodjenjem ovih tarifnih dodataka,a posebno omiljeni broj vise i ne koristim fixni,za mesec dana sam nakupio 100 sati price-toliko nisam pricao od kada sam kupio prvi telefon 2002.Dal bi trebalo da koristimo slusalice?Mada me to poprilicno smara i nije mi prakticno.Ili da nadjem neke bluetooth sluske.Ne znam da li se dobro cuje razgovor preko bt sluski?

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Koliko se ja secam, za sluske je isto u ovoj temi spomenuto, da one usmeravaju "Zracenje" ka glavi. BT slusek opet koriste radio talase ali vece frekvencije. JA da ponovo kazem da se izlazemo svakodnevno mnogo vecem zracenju, nego do mobilnog hteli mi to ili ne. Mobilni je sada dovoljno dugo prisutan, da ako bi imao stetne uticaje bio bi zabranjen. Sta bi panduri, piloti, taksisti, vatrogasci, sta bi svi oni trebalo da urade? Da pobacaju radio stanice zato sto zaboga zrace? Znam dosta ljudi koji su ceo zivot radili sa radiopredajnicima/prijemnicima dosta vece snage nego mobilni telefoni i zivi i zdravi su. Negde sam procitao da je stetnije kratkotrajno izlaganje x zracima(Prilikom snimanja rentgenom) nego dugotrajno pricanje mobilnim.
Black Sabbath!!!

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Nisam ja upao u opste misljenje da je to stetno i da sada panicim,ali opet mi nije sve jedno jer kao sto rekoh 100 sati mesecno nije bas malo(dok nije bilo dodataka nisam uopste brinuo o zracenju ali sada je to oko 3 sata dnevno),ali to ne znaci da bacam mob.Samo,toliko je suprotnih misljenja,jedni kazu da treba koristiti sluske dok opet sada napisa da kao one jos vise pogorsavaju...
P.S.Jos uvek ne znam da li da koristim slusalice ili da prebacujem tel sa jednog na drugo uvo na 10 min.Nije lako da vucem one zice da bih pricao ako sve to nema svrhu.
Po tebi da zaboravim na bt slusalice?
Hvala ti 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Koristi sluske ili BT. BT zraci, ali zanemarljivo.
Sigurno ce ti se manje zagrevati glava. To se posebno odnosi na one koji dugo razgovaraju u kontinuitetu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Hvala ti.Onda mozda razmislim da nabavim neke bt sluske.Ako nista drugo,a ono ukocice mi se ruka u zgrcenom polozaju 8)

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kuzman »

Glava ce se manje zagrevati cisto zato sto nece biti tiolika povrsina u kontaktu sa glavom i obrazom. Kada pricas i obicnim telefonom(zicanim) 45 min bez prestanka ima da ti se usija glava u svakom slucaju!
Black Sabbath!!!

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Sto jes jes,mene glava zaboli i kada pricam dugo fixnim tj par minuta se posle osecam malo smuseno.Mada mi moji kazu da ih boli glava,pa je sumnja pala na mob.Gde cu sada da se ponovo vracam na fixni kada ovde platin 150din i ceo mesec pricam za te pare.Mislim ako je do mobilnog onda nema veze sto placam fixni,ali ja ne mogu ni da im kazem ni da jeste ni da nije zbog toga.Zato se i toliko raspitujem.
P.S.Znam ja da postoje hiljade drugih razloga od cega boli glava,ali ipak je to oko 2-3 sata dnevno pa me malo grize savest da kazem da nije do moba,a iskreno ne znam njegovo delovanje na mozak.
I ko se toga setio,pa sada svi znaju za stetno dejstvo,podsvest je cudo :disgust:

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kuzman »

Pazi dokazano je da se zagreva i mozak, nije zdravo pricati maratonski telefonom. Sada koliko ce to da bude stetno. Jednostavno proceni, ako se posle dugih razgovora osecas lose batali. Pricaj kratko.
Black Sabbath!!!

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Lobachewsky napisao:.
Znači BT sluške definitivno manje zrače od žičanih? Hvala, vrlo korisna informacija. :)
P.S. Ne vjerujem da ima ikakve razlike između običnih i stereo BT sluški. Ako ima recite ljudi da znamo. :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mislim, sigurno, da je sve jedno koje su slusalice u pitanju- sa zicom ili bez, mono ili stereo. To su sve sitne vrednosti, nebitno je sta je vise a sta manje.
Ako zelite da unapredite kvalitet zivota, prestanite da pusite jer pusenje ubija, a duvanski dim steti ljudima u vasoj okolini (promo :) )
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Probacu da uvedem naviku da bar kuci pricam preko slusalica.Sta da radim kada mi je tarifni dodatak omiljeni broj odmenio fixni...Za sada posle i sat price ne osecam nikakve nus pojave,ali vremenom...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja pored bluetoth slusalice,bluetoth stereo slusalica i dalje koristm telefon bez ikakvih pomagala nekako mi najlakse :roll:
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Kuzman, otkud ti to da se zračenje prenosi kroz kabl?

Antena telefona svi znamo gde je i ne može kabl da hvata te talase. Externa antena postoji za starije modele, i kači se na potpuno drugom mestu (stariji Siemensi, i Ericssoni), i potpuno drugačije izgleda.
Kabl od sluški služi kao antena kad se sluša radio.
BT zrači, ali iako na većoj frekvenciji, daleko manjom snagom, tako da je to u suštini manje zračenje.
A i razvojem mobilne telefonije jačina signala se konstantno smanjuje. Matori telefoni su imali i po par W predajnik, a današnji imaju dvocifrene vrednosti u mW, zbog današnje gustine predajnika u odnosu na tadašnju.

Prema tome BT ili kabl, samo šta ćeš onda s rukama :D

:)

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kuzman »

Kahm nisam rekao da kabl kanalishe negativnu energiju svemira direktno u mozak onog ko razgovora, nego je neko nekad ovde rekao to, i takodje rekao da slusalice preuzimaju funkciju dodatne antene(verovatno vodjen time sto nokia trazi slusalice za radio). Kako nisam upoznat sa konstrukcijom i shemama telefona, a tada niko nije osporio to. Pogresno sam se izrazio, u onom postu. A i ta zracenje su toliko mala da je zanemarljivo.
Black Sabbath!!!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

he he, "that's more like it, and nooow ,ooon with the show" (loney tunes)

Btw. pazite s kim dugo pričate, nekad zračenje telefona nije ništa u poređenju s onim koliko sagvornik može da vas "ozrači" :lol: :lol:

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Bio u nekom servisu,pre neki dan i dok sam cekao servis na autu,citao sam u nekim stranim novinama(mislim da je bio auto-bild),kako se ponasaju mobilni telefoni u odnosu na signal.Istrazivanja kazu da kada pricamo sa mobilnim telefonon jacina signala koji hvata mobilni je 86%-93% iako nam pokazuje sve "crtice",e sad je najzanimljivije ako putujemo kolima,npr.na auto putu brzinom 120km/h kola se ponasaju kao faradejev kavez i mi nasim mobilnim telefonom hvatamo oko 60% signala,a kad bi imali ugradjen telefon u autu(mislim fabricki,sa antenom i onim postoljem,bla,bla),onda nas mobilni hvata 98% signala,zbog antene koja se ugradjuje u auto.E sad ja sam malo istetstirao to,posto znamo da kada opada signal,mobilni vise trosi bateriju,i ja sam juce krenuo iz Vrnjacke Banje za Beograd,napunio mob i sat i po koliko sam vozio do Beograda sam pricao(omiljeni broj,cisto da se zna :D :oops: :roll: ) preko slusalica i i primetio da mi se mob zapazljivo vise istrosio nego kad pricam u npr.sobi sat i po. 8) .Tako da je moje zapazanje da kad idete kolima,autobusom i pricate preko mob-a sigurno vas vise zraci nego obicno,zato treba koristiti slusalice.pozz :P
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Uticaj mobilnih telefona i antena na zdravlje ljudi

Da li je opasno koristiti mobilne telefone? Da li mobilni telefon „zrači“ i kada nije u upotrebi? Koliko zrači mobilna antena? Ovo su neka od pitanja koja svi korisnici mobilne telefonije kad-tad sebi postave. Dosadašnja istraživanja nisu došla do nalaza koji bi na bilo koji način ukazali da postojeći sistemi mobilnih telefona utiču na zdravlje ljudi, ali ipak ne možemo isključiti tu mogućnost.

Saznajte vise o tome: http://www.telenor.rs/?section=about&page=5881
iPhone 6 Plus

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Да мало оживимо тему са најновијим вестима :)

АБЦ вести (видео)
Cell Phones Mysterious Effects on the Brain

Базира се на предходном али са мишљем Др. Ричарда Бесера (текст и видео).
Cell Phones Increase Brain Activity, Stir Fears

Ко неће да чита, само видео предходне вести (бољи квалитет видеа).
Dr. Richard Besser discusses whether you should change your cell-phone habits.

Odgovori