GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zaključana tema
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nokia LDW-3 koji ti najverovatnije imas,ima BL-5C bateriju,koja se meni na N70 sa autopunjacem puni za par sati,pa ce verovatno isto toliko trebati i tebi za GPS,posto je u pitanju ista baterija punjena istim punjacem kao i u mom slucaju!!
Pozdrav 8)

Glider
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 12:18

Post od Glider »

Ljudi a dali mogu novije mape na stariji TOMTOM???
Odnosno na netu vidim recimo TomTom Eastern Europe v6.08 a ja imam TomTom 5.21?

petra
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 30. Nov 2006. 10:06

Post od petra »

Koliko ja znam ne. Na novom TomTom-u (v6x) sigurno ne rade stare mape, tako da ne verujem da nove mape rade na starom softveru...

Glider
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 12:18

Post od Glider »

Drugari treba mi objasnjenje!!!
Skinuo sam sa neta Tomtom mobile 5.21 i zauzima oko 6MB medjutim nije mi jasno kako se on instalira u fon (imam N6630) jer se sastoji od 5-6 foldera i nijedna ekstenzija mi nije poznata u smislu da je vezana za fon!
Zamolio bih i nekog da mi eventualno posalje neku verziju koja radi ili ba da mi kaze odakle mogu da skinem neku proverenu!
Hvala unapred!!!

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

sve to iskopirash u mmc preko cardridera i onda ubacish u telefon i trebalo bi da radi
ako je na taj nachin sredjen program
pozdrav
kulios
koja verzija imash za mapu istocnu evropu
pozdrav

Imenio:gameforce:sve može u jedan post

prepecen
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 18. Jan 2007. 12:08

Post od prepecen »

Ja bi zamolio one koji znaju gde mogu u BG-u,NS-u ili ZR-u kupiti BT GPS i gde mogu da skinem TomTom za N90 da mi jave na prepecen@yahoo.com

shomyzemun
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 06. Dec 2006. 00:31

Post od shomyzemun »

Ja se izvinjavam ljudi,procitao sam celu tu temu o gps ali jos mi neke stvari nisu jasne.
Ovako koji najbolje gps modul da kupim da nije preskup a da bude precizan?(jel je ovaj modul dobar Leadtek LR9553X Bluetooth GPS Receiver ? )Sledece, u mom aparatu nokia e61 u tools-u postoje neke ikonice POSITION,NAVIGATOR,LANDMARKS,sta one predstavljaju ?Jel treba da instaliram neki od ovih programa TomTom , ili Mobile GMaps, ili SmartcomGPS??Ako treba onda bih izabrao Tom Tom

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Imam par novosti. Tj, nisu to neke najnovije vesti, ali nisam primetio da je neko pomenuo ove stvari, pa rekoh da ja to ucinim.

Prvo, pojavila se nova TomTom mapa Srbije. Ali ima par zackoljica:
1) Mapa ukljucuje samo glavne puteve bez pokrivanja ulica vecih gradova kao sto je to slucaj sa prvom verzijom mape. Da li ima nekih pobaljsanja u odnosu na staru mapu, autoru ovog posta je nepoznanica, jer nije imao prilike da je koristi.
2) Mapa radi samo sa TomTom 6, tj. na Symbian 9.1 telefonima. Dakle, nije upotrebljiva za 6600, 6630, 6680, N70 itd telefone.
3) Naziv mape je: Central Europe plus major roads of EU v.660.1212 ---> odavde se vidi da je ovo mapa Centralne Evrope sa glavnim putevima EU i zauzima oko 444 MB.

Ono na sta bih vam jos skrenuo paznju je sledece: najnovije TomTom mape nose oznaku "660". Medjutim one u svojoj oznaci nose i identifikaciju na koju verziju TomTom-a se odnose. Tako da SAMO mape koje se zavrsavaju sa: "1223" rade na TomTom 5. Tj, da bi neka od najnovijih mapa radila na Symbian v2 telefonima mora da bude verzija: 660.1223 . Obrati te paznju na ovo da ne bi bezveze skidali sa neta mape koje nisu kompatibilne sa vasim telefonom.

Druga, novost je da se sa mapom Srbije ukljucio i Navigon!!! Mapa Srbije je dostupna, moze se skinuti, ali je problem sto aplikacija jos uvek nije krekovana tako da je mapa za sada neupotrebljiva. Ovde mozete videti kako izgleda aplikacija, kao i koje su sve zemlje i u kojem procentu pokrivene:
https://www.navigon.com/site/uk/en/shop ... phones/926

Aplikacija izgleda izvanredno. Cekamo jos da se krekuje :D

celabonac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2004. 07:48

Post od celabonac »

Nigde na ovom i drugim forumima nisam nasao odgovor na pitanje, mada je ono i bilo postavljano vise puta, ZASTO MI SE RESTARTUJE 7610 KOD POKRETANJA SmrtComGPS?
Nokia7610/2.0
SW version:
V 4.0421.4
22-05-04
RH-51

nemam bt risiver (mislim da on i nije bitan za pokretanje)

probao sam i trial ili k***ovane verzije

probao sam i hard reset sa *#7370#

i dalje restart

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Taj firmver 4.0421.4 je prilično mator i bagovit, probaj da ga podigneš na 6.0522.0 ili 7.0642.0, možda će ti rešiti problem, a svakako će ti mob raditi bolje. Odnesi ga na fleš u neki servis i uživaj... :wink:

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Odlicna tema, jel moze neko da postavi info gde mogu da se skinu mape za EU i Srbiju za Symbian 9.1 telefone ?
Skinuo sam neke sa dotsis-a za S60 3rd, ali kad ih prebacim sa kompa na fon (N91) nece da ih otvori - "file type not supported".

(dakle, trebaju mi samo mape zasada a ne navigacioni softver)
Motorola Moto G

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Besplatne mape imaš na gpsserbia.com
Sve ostale su koliko znam za naplatu pa ovde linkove za takve nećeš dobiti
8)
Poslednja izmena od gameforce u Sre, 28. Mar 2007. 15:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ovde je zabranjeno reklamiranje drugih sajtova...
nisam ni znao da postoji 7.06 za nokiu 7610... Misko jesi ti siguran u to? jel radi update preko phoenixa?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Mirko BGD, tako piše ovde a da li može preko novijih verzija Phoenix-a zaista ne znam. Preko onih prvih verzija nije moglo. No, odosmo u težak off...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ne moze,Phoenix je samo za BB5 Nokie,sto 7610 nije i nece moci da se flesuje tako,samo u servisu!
Pozdrav 8)

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

gameforce
Mape na tom sajtu nisu za S60 3rd ed .

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

quote nick6 napisao: (dakle, trebaju mi samo mape zasada a ne navigacioni softver)
Ti si tražio mape a ne software!
nick6 napisao:Mape na tom sajtu nisu za S60 3rd ed.
Mape kao mape nisu ni za jedan software.
Na gpsserbia je UIQ sw a ja recimo mape koristim na s60 (N70) tako da si dobio ono što si tražio...tj MAPE.
Rebel in heart.

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Zao mi je, verujem da sljaka na N70, ali zaista ne moze da se instalira na S60 3rd ("unknown file format").
Pokusao sam i Bluetooth i USB transfer ali jednostavno fon (N91) nece da otvori/instalira fajl sa tom ekstenzijom.

Pretpostavljam da ogf2 aplikacija (mape) tj. Ozi explorer ne moze da sljaka bez GPS software-a ?

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Mape se ne instaliraju kao programi.
One se ubacuju u foldere programa za navigaciju.
To su MAPE (ono što si i tražio) i to nisu vektorske mape koje se naplaćuju.
Koji ti koristiš program za navigaciju tj za koji ti trebaju mape?
Ozi Explorer je prog za komp za kalibraciju mapa.
Rebel in heart.

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

OK, meni u stvari treba najpre program za pregledanje mapa na S60 3rd, pa tek onda da instaliram mape. Mozda nisam bio precizan. Treba mi mogucnost pregledanja mapa, a nije mi neophodan GPS softver (navigacija), ako je to ikako moguce

Zaključana tema