Slike sa mobilnih telefona
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
Re: Slike sa mobilnih telefona
Za ISO u redu, ali Xcam cameru malo njih koristi, koliko znam i kutija je ima od skora i pre su slike bile i vise nego pristojne sa fabrickom.
Moguce, sve to stoji, i opet kazem nisam rekao da bolje slika G2 nego G3 samo se meni vise svidjaju slike sa G2..
Moguce, sve to stoji, i opet kazem nisam rekao da bolje slika G2 nego G3 samo se meni vise svidjaju slike sa G2..
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
vlade93, shvatam šta hoćeš da kažeš, al fora je u tome što na G2 ti i na stock kameri možeš da podešavaš ISO, a kod G3 toga nema, već samo škljocneš pa kako ispadne
Ja sam sad na G3 romu, tako da imam G3 kamera app - daje odlične rezultate, ali ne noću, baš zbog nedostatka podešavanja. Noću koristim Xcam, gde sve ispodešavam kako mi odgovara. Na primer:

Ja sam sad na G3 romu, tako da imam G3 kamera app - daje odlične rezultate, ali ne noću, baš zbog nedostatka podešavanja. Noću koristim Xcam, gde sve ispodešavam kako mi odgovara. Na primer:

- vlade93
- Mobil poznavalac
Nisam znao da G3 stock nema ta manuelna podesavanja, povlacim rec onda.
Ali moze li neko da mi objasni zasto su izostavili ISO podesavanje?!
Svidjaju mi se ove dve, pogotovu prva sa ostrinom benzinske pumpe
Ali moze li neko da mi objasni zasto su izostavili ISO podesavanje?!

Svidjaju mi se ove dve, pogotovu prva sa ostrinom benzinske pumpe

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
AndroMan, Slika benzinske pumpe je jako dobra, oštri i jasni detalji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Vlade da bi što jednostavnije bilo uslikavanje, jer retko ko se bakće slikama na telefonu kao što mi to radimo ovde realno. Prosečni korisnici uzmu telefon, upale kameru i okinu sliku i to je to. Meni je bilo čudno na S4 kada sam ga uzeo što ima automatski fokus, kako peibližavaš kameru tako on izoštrava, nema kao na N8 i na nekim starijim uređajima macro mode, pa ga ti manuelno izoštravaš hardverskim dugmetom.. Što prostije i lakše slikanje, ka tome se ide..
- vlade93
- Mobil poznavalac
Da da, razumem tu politiku ali opet ISO mi je nekako standardna opcija, sta im je bilo tesko staviti, od viska glava ne boli, pa ako hoce da koristi hoce, ako ne nikom nista..
Ali sto ti kazes, vecina njih nista ne podesava nego upali kameru i slika, velika vecina i kad ih pitas sta je ISO nece znati da ti kaze..
Ali sto ti kazes, vecina njih nista ne podesava nego upali kameru i slika, velika vecina i kad ih pitas sta je ISO nece znati da ti kaze..
Re: Одг: Slike sa mobilnih telefona
Ovim si sve i rekao..vlade93 napisao:
Šta nekog briga, da podešava ekspoziciju, ISO, filtere i ko za čega još. Korisnicima je bitno samo da slika bude čista tj da ne bude mutna, a sa ovim novijim telefonima malo boljim je to i omogućeno, samo klikom na dugme za uslikavanje ..
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Uzor im je bila očigledno iPhone kamera, point and shot, a algoritma će da uradi sve što treba (a i ono što ne treba).
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
znemanja, vlade93, hvala
U pravu ste, svi moji drugari samo škljocaju na automatici. Za mene je to neprihvatljivo, nikad neće automatiku tako dobro napraviti da možeš da u svim situacijama izvučeš maksimum iz kamere kao kad sam podešavaš.
Zato me i zanima ono što sam pitao za 808 na prethodnoj strani.

U pravu ste, svi moji drugari samo škljocaju na automatici. Za mene je to neprihvatljivo, nikad neće automatiku tako dobro napraviti da možeš da u svim situacijama izvučeš maksimum iz kamere kao kad sam podešavaš.
Zato me i zanima ono što sam pitao za 808 na prethodnoj strani.
Tako je, milion posto se slazem, inzinjeri ili ko god da sto vise razvijaju "auto" mod, to je buducnost. Odlicne slike ovde...acamatic napisao:Što prostije i lakše slikanje, ka tome se ide..
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Što se tiče ovih fingiranih slika, S5 vs G3
Cenim da slika u teretani na S5 izgleda loše iz jednog razloga, na S5 se automatski aktivira (ako nije isključeno) slikanje u uslovima slabije osvetljenosti, u gornjem desnom uglu izbaci ikonicu, i kada se klikne, ruka mora da miruje dok se vrti krug, ako se pomeri slika bude mutna. Kažem , moguće da je to problem, ni ja nisam odmah skapirao da treba da se miruje dok se vrti krug. G3 je dobra kamera.

Cenim da slika u teretani na S5 izgleda loše iz jednog razloga, na S5 se automatski aktivira (ako nije isključeno) slikanje u uslovima slabije osvetljenosti, u gornjem desnom uglu izbaci ikonicu, i kada se klikne, ruka mora da miruje dok se vrti krug, ako se pomeri slika bude mutna. Kažem , moguće da je to problem, ni ja nisam odmah skapirao da treba da se miruje dok se vrti krug. G3 je dobra kamera.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Samo kazem sta vas ocekuje ako uzmete 808PV... Pez podesavanja i ucenja kako da dobije nebo ovako ili onako razliveno ili ne, nema nista Ko za to nije spreman neka ne kupuje 808PV....
AndroMan, Moze sve da se podesi.
Zato je ta stara Nokija tu gde jesete po popularnosti danas. Slazem se da sve ide ka sto prostijem i treba tako. Eto taj N82 je bio idealan primer gde se u 95% slucajeva dobijala uvek cista fotka u "uperish i slikash" situacijama, posle toga na narednim modelima krenulo je sa naukom oko fotkanja i svega ostalog to se mnogima nije dopalo.. A slicno je ustavri i danas... Sta bi bilo bez custom romova i fixova za Androide...
N82 2007 godiste, samo se otvori kamera, uperi i slika bez ijednog podesavanja...

AndroMan, Moze sve da se podesi.
Zato je ta stara Nokija tu gde jesete po popularnosti danas. Slazem se da sve ide ka sto prostijem i treba tako. Eto taj N82 je bio idealan primer gde se u 95% slucajeva dobijala uvek cista fotka u "uperish i slikash" situacijama, posle toga na narednim modelima krenulo je sa naukom oko fotkanja i svega ostalog to se mnogima nije dopalo.. A slicno je ustavri i danas... Sta bi bilo bez custom romova i fixova za Androide...
N82 2007 godiste, samo se otvori kamera, uperi i slika bez ijednog podesavanja...

Н82 рулес
па када видим ове кружиће од прашине одма знам да је нокиа н82 или 6220
носталгија

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Baraba napisao:Što se tiče ovih fingiranih slika, S5 vs G3![]()
Isključeno je bilo na S5 , problem je što se onaj zeleni kružić na auto fokusu pojavi na sekund i nestane .
"Fingirane" ili ne dobre su kamere na oba modela , ko traži dlaku u jajetu može da nađe uvek zamerku na bilo šta.
Baraba i KutijaGreha vole da fotkaju pa bi bilo dobro kad bi imali par modela u isto vreme i na istom mestu da naprave fotke (S5, G3 , Z3 , iPh6) ...
16 godina na forumu MOBILNISVET
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Dobre slike Majkon, ali mnogo svetla kvare sliku. Ni zbog čega posebno već jednostavno nije im tu mesto.
da si uhvatio prizor bez bandere, bilo bi još bolje. Bar ja tako mislim

I ja isto mislim da nema bandere tj svetla bile bi mnogo lepse slike,ali to sam izasao sam na tren ukljucio i opalio.....