Ovako.
Installirao Garmin XT Mobile 5.00.10
Installirao Samsung_EastEuro(valjda mapa istocne evrope)
I...
Startuje,fixira,ali nema onih ulicica,prodavnica,benz. pumpi itd. ..kao na N82
Ni na nebu ni na zemlji sam.
O cemu se radi?
cale, verovatno je problem u mapi koja nije dovoljno detaljna. Potrazi City Navigator Europe mape za evropu. I naravno SCG route. Uzgred nema razloga da ne predjes na Garmin XT 5.0.20w. Mozes da ga skines na Garminovom sajtu: http://www8.garmin.com/support/agree.jsp?id=3389
Setup ce odraditi update na poslednju verziju bez potrebe za tvojim naknadnim intervencijama na unl fajlovima i slicno.
imam jedno laicko pitanje:
dobio sam karticu od 4Gb i hteo bih da je koristim umesto sadasnje sa 2Gb.
ako bih stavio novu karticu, naravno, ne bih imao garmin i morao bih da nanovo instaliram, ali moje pitanje je sledece:
jel mogu samo da zamenim kartice i krenem sa instalacijom garmina,
ili moram da prvo uninstal garmin xt, pa onda novi?
odn. da li ostaju neki repovi prethodne instalacije u phone memory?
mrkixxx, Nisam siguran za sve platforme - ali na Windows Mobile Samsungu I780, kada sam karticu od 2GB zamenio karticom od 8GB, sam samo kopirao sadrzaj stare kartice na novu, preko PC card reader-a, i sve je funkcionisalo bez ikakvih problema. Nisam imao potrebe da instaliram ni Garmin XT ni bilo koju drugu aplikaciju.
Slazem se,prekopiraj staru karticu na novu ukljucujuci i skrivene fajlove i radice sigurno.Mislim da ne ostaju repovi,jer se Garmin instalira samo na karticu,ali i da ostanu,reinstalacijom ces ponovo pregaziti te fajlove.
Imam jedno pitanje:kako da u MapSource sacuvam instalirane mape.Inastalirao sam SCG route 1.8 ali nikako nece da mi u MapSource posalje na telefon? Edit:problem resen
Poslednja izmena od Nikola031 u Sub, 17. Jan 2009. 01:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
Obrati paznju na taj Kingston,dosta ljudi se zalilo na kombinaciju Kingston+Nokia,posebno kada se koristi kamera.Mozda je to samo mit,nemoj da brines,u svakom slucaju imas garanciju
Prekopiraj karticu preko telefona na disk,pa sa diska na novu karticu,samo ne zaboravi da cekiras prikaz skrivenih fajlova.
Pozdrav drustvo.Hteo sam da vas pitam u cemu je razlika izmedju garmina koji se kupi regularno i ovog "naseg" garmina koji mi koristimo?Mislim takodje i na razliku izmedju gps uredjaja koji se kupuju specijalno za tu namenu i ovog koji mi koristimo u telefonu
toda81, Sto se tice softvera - nema razlike izmedju legalnog i ovog sto ga koristimo. Uostalom verujem da je vecina skinula instalaciju sa Garminovog sajta. Razlika je samo u tome sto se koriscenjem piratskog softvera za generisanje kodova za unl fajlove zapravo cini krivicno delo.
Sto se tice razlike izmedju "standalone" GPS uredjaja i GPS uredjaja u mobilnim telefonima - u principu nema nikakve razlike. Nacin prijema i obrade podataka od GPS satelita je isti. Cesto su cak isti GPS cipovi koriste i u GPS uredjajima i mobilnim telefonima. Razlika jedino u tome sto sa standalone uredjajima dobijas zaokruzeno resenje - hardver+softver u jednom uredjaju. Standalone uredjaji cesto koriste Windows Mobile (tacnije Windows CE 4.2 ili 5.x) kao operativni sistem pa je cesto GPS softver identican sa onim koji proizvodjaci prodaju kao resenje za mobilne telefone sa WM.
Evo vec neko vreme sad koristim 1.9 SCG mape i mogu reci da su veoma dobre. Dodato je vise mesta a put izmedju Rumenke i Kisaca je popravljen ako ikog zanima i sve u svemu cini mi se da mi garmin XT 5.00.20 brze radi i brze vata satelit od 5.00.00
tomas.hokenberi,hvala ti na detaljnom odgovoru.Video sam danas na jednom kanalu na TV-u da su pricali o navigaciji i o ceni nekog navigacionog uredjaja koji se dobija sa naravno ubacenim mapama na tu mmc i cena mu je cini mi se 21.000 din a display mu je 3,6 inca ili tako nesto.Ja sam mislio da su mozda bolji ti uredjaji za navigaciju od ovih sto ih mi imamo u telefonima,ali sam ocigledno i na srecu bio u zabludi kad aje to u pitanju
Ako jesamo u tome razlikato ondanije nista strasno jer se moze reci i da namobilnom sasvim zadovoljavajuce hvata satelite,a ko ueli veci display nek uzme E61i ili neki win mob
Promenio sam memorijsku karticu u telefonu i ujedno instalirao Garmin Mobile XT 5.00.20, i sta se desava - pokrenem ga prvi put, koristim, i sve bude u redu, ali kada izadjem iz programa (ili me nekad sam izbaci) i probam opet da udjem, iskace poruka tipa: "Can't execute program for security reasons" (nije bas od reci do reci, ali u tom smislu), da bi posle nekog vremena obrisao garminovu ikonicu iz Aplikacija.
bygynon, I meni se to desavalo al sad vise ne jer sam obriso skroz garmin pa ponovo instalirao (kad si instaliravao 5.00.20 dal si imao pre toga instaliran 5.00.00 zato sto ti je 5.00.20 samo update ili ekspanzija za 5.00.00 ja tako skonto to)
Jesam imao sam, ali sam radio full instalaciju 5.00.20 jer sam menjao karticu... Probacu da updatejuem softvare na fonu pa onda staviti, pa ako ga muce repovi od stare instalacije nestace....
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.