SonyEricsson u krizi!!!
uiq je ugasen zato sto nije ispunio ocekivanja... SE ce koristiti s60 sledece godine, a zatim os symbian foundationa, bice i androida i wm-a...
ovaj duckofserbia se bas uziveo...
c905 ima najbolju kameru gledajuci sve uslove fotografisanja... negde je i 8510 bolji... ali u vise slucajeva je c905 bolji
ovaj duckofserbia se bas uziveo...
c905 ima najbolju kameru gledajuci sve uslove fotografisanja... negde je i 8510 bolji... ali u vise slucajeva je c905 bolji
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Kad smo vec kod C905, samo da kazem da je to bio najprodavaniji telefon 44-te nedelje u UK, a celokupni porast u prodaji SE-a u UK je 3% od izbacivanja ovog modela na trziste, cineci ga drugim najprodavanijim telefonom preko ugovora! 
"Ovo je stvarno jako dobar rezultat", izjavio je Dave Hilton, marketing menadzer SE-a u UK!
Izvor: >>Mobile News<<
Ovo je stvarno lep podatak, i mislim da se SE polako ali sigurno izvlaci iz krize!
Ne samo zbog C905, jer jedan telefon ne moze da spasi kompaniju, vec i zbog drugih modela koji su predstavljeni, a koji su poprilicno dobri, kao i zbog nekih novih modela koji treba da budu predstavljeni, kao npr. G705, i to samo ove godine!
Sve u svemu, mislim da su shvatili ozbiljnost situacije i da su zbog toga poceli malo pametnije da razmiljsaju u kom pravcu kompanija treba da ide, sto do sada to nije bio slucaj!
Btw, sasa-SE, dugo te nije bilo!
Mislim da bi i ti trebao da se prikljucis sledecem takmicenju za najbolju fotografiju!
A sto se tice C905, on ima ubedljivo najbolji i najlaksi interface za upotrebu kamere (user-friendly), a sto se tice samog kvaliteta fotografija tu je negde sa i8510, u nekim situcaijama se i8510 pokazao bolje, dok u drugim C905, al mislim da i nemaju neku bitnu razliku u kvalitetu fotografije, sem sto se malo razlikuju u obradi boja, al da ne idemo vise u off sa time...

"Ovo je stvarno jako dobar rezultat", izjavio je Dave Hilton, marketing menadzer SE-a u UK!
Izvor: >>Mobile News<<
Ovo je stvarno lep podatak, i mislim da se SE polako ali sigurno izvlaci iz krize!

Ne samo zbog C905, jer jedan telefon ne moze da spasi kompaniju, vec i zbog drugih modela koji su predstavljeni, a koji su poprilicno dobri, kao i zbog nekih novih modela koji treba da budu predstavljeni, kao npr. G705, i to samo ove godine!
Sve u svemu, mislim da su shvatili ozbiljnost situacije i da su zbog toga poceli malo pametnije da razmiljsaju u kom pravcu kompanija treba da ide, sto do sada to nije bio slucaj!
Btw, sasa-SE, dugo te nije bilo!

Mislim da bi i ti trebao da se prikljucis sledecem takmicenju za najbolju fotografiju!

A sto se tice C905, on ima ubedljivo najbolji i najlaksi interface za upotrebu kamere (user-friendly), a sto se tice samog kvaliteta fotografija tu je negde sa i8510, u nekim situcaijama se i8510 pokazao bolje, dok u drugim C905, al mislim da i nemaju neku bitnu razliku u kvalitetu fotografije, sem sto se malo razlikuju u obradi boja, al da ne idemo vise u off sa time...

Aaaa, ja vidim ovdje neke vatrene fanove SE-a, fino...
Ne znam, mislim da je vec receno o uzrocima, zbog kojih je SE dosao u ovakvu situaciju, ali se sada sve vise namece pitanje ponude sa kakvom ce SE izaci ubuduce, a da pri tom uvazi i delikatnost recesije u koju svijet sve vise tone, a koja ce sigurno mjenjati i potrosacke navike...
Meni trenutno njegova ponuda kao i ponuda motorole uopste nije dojmljiva, cak i ne znam koji su modeli u igri trenutno a da predstavljaju vrh ponude, a za motorolu dodatni problem je ne dostupnost tih novih modela, btw, tek sam neki dan drzao moto q9..
A ovo cime se neki odusevljavaju (ne kritikujem) tipa c905, meni uopste nije impresivno, niti icim revolucionarno, a sve to je nekad krasilo SE...
E sad sto se tice smart segmenta i odsustva strategije u istom, pitanje je isto tako koliko takvo lutanje u magli odmaze oporavku SE-a.
Veoma me iznenadio ovakav rasplet sa UIQ-om, jer ja do sada nisam cuo da je ista osim S80 tako naprasno puklo, a da je prethodno imalo uspjesnu istoriju upotrebe..
Zasto se zurilo sa gasenjem, pa ni palm-u ne ide dobro, pa ga ne gasi, vec najavljuje neku hibrid varijantu sa linux-om...
Cak sta vise, oko njega je bilo i vise gungule, u smislu prodaje japansoj kompaniji, pa ponovnom otkupu od strane palm-a, dok je SE to sve naprasno prekinuo, a da pri tom nije jasno ispoljio, kojim putem zeli da ide, tj. na kom OS-u ce razvijati smart klasu..
Po meni mnogo ne smotreno, a sta ce da ispadne, ako se ima u vidu i ne suglasica izmecu S i E ostaje jos da se vidi...
Ne znam, mislim da je vec receno o uzrocima, zbog kojih je SE dosao u ovakvu situaciju, ali se sada sve vise namece pitanje ponude sa kakvom ce SE izaci ubuduce, a da pri tom uvazi i delikatnost recesije u koju svijet sve vise tone, a koja ce sigurno mjenjati i potrosacke navike...
Meni trenutno njegova ponuda kao i ponuda motorole uopste nije dojmljiva, cak i ne znam koji su modeli u igri trenutno a da predstavljaju vrh ponude, a za motorolu dodatni problem je ne dostupnost tih novih modela, btw, tek sam neki dan drzao moto q9..
A ovo cime se neki odusevljavaju (ne kritikujem) tipa c905, meni uopste nije impresivno, niti icim revolucionarno, a sve to je nekad krasilo SE...
E sad sto se tice smart segmenta i odsustva strategije u istom, pitanje je isto tako koliko takvo lutanje u magli odmaze oporavku SE-a.
Veoma me iznenadio ovakav rasplet sa UIQ-om, jer ja do sada nisam cuo da je ista osim S80 tako naprasno puklo, a da je prethodno imalo uspjesnu istoriju upotrebe..
Zasto se zurilo sa gasenjem, pa ni palm-u ne ide dobro, pa ga ne gasi, vec najavljuje neku hibrid varijantu sa linux-om...
Cak sta vise, oko njega je bilo i vise gungule, u smislu prodaje japansoj kompaniji, pa ponovnom otkupu od strane palm-a, dok je SE to sve naprasno prekinuo, a da pri tom nije jasno ispoljio, kojim putem zeli da ide, tj. na kom OS-u ce razvijati smart klasu..
Po meni mnogo ne smotreno, a sta ce da ispadne, ako se ima u vidu i ne suglasica izmecu S i E ostaje jos da se vidi...
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Pa pazi, ponuda i nije tako losa kad malo bolje pogledas!kefalo napisao:Meni trenutno njegova ponuda kao i ponuda motorole uopste nije dojmljiva

Mozda nema nista revolucionarno ali moras da se slozis da nema bas puno "dumb" telefona sa ovoliko funkcija!kefalo napisao:A ovo cime se neki odusevljavaju (ne kritikujem) tipa c905, meni uopste nije impresivno, niti icim revolucionarno, a sve to je nekad krasilo SE...

SE bi trebalo da koristi sledece godine S60 seriju za svoju smart platformu, za koju iskreno mislim da ce im doneti mnostvo nivih kupaca, jer ruku na srce ona je ipak dosta popularnija od UIQ-a.kefalo napisao:a da pri tom nije jasno ispoljio, kojim putem zeli da ide, tj. na kom OS-u ce razvijati smart klasu..
Kasnije ce koristiti zajednicki symbian svih vecih proizvodjaca (os symbian foundation)!
Takodje ce verovatno biti i par WM telefona po uzoru na Xperiu X1!
Mislim da definitivno nece biti raspadanja kompanije, kao ni razdvajanja Sony-a i Ericsson-a!kefalo napisao:ako se ima u vidu i ne suglasica izmecu S i E ostaje jos da se vidi...

- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
Ma sve je to zanimljivo na papiru ali pitanje je kako ce biti u praksi!
Prvo da vidimo kako ce uticati svetska ekonomska kriza na poslovnu politiku svih kompanija u narednih par godina pa ce se lako razvijati tehnologija ako bude sredstava za to!
Prvo da vidimo kako ce uticati svetska ekonomska kriza na poslovnu politiku svih kompanija u narednih par godina pa ce se lako razvijati tehnologija ako bude sredstava za to!
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Mislim da se ovo pitanje ne moze postaviti samo za SE nego i za ostale kompanije,jer ova kriza nece nestati preko noci i mislim da se sada svi vise okrecu ka planovima na dugi rok.Nazalost ovo negativno stanje moze samo da se produbi.kefalo napisao:...ali se sada sve vise namece pitanje ponude sa kakvom ce SE izaci ubuduce, a da pri tom uvazi i delikatnost recesije u koju svijet sve vise tone...
McLaren F1 napisao: Mislim da definitivno nece biti raspadanja kompanije, kao ni razdvajanja Sony-a i Ericsson-a!
O ovome nema govora,bar ne naprasno jer koliko je god tesko uci na trziste i osvojiti ga, jos je teze izaci sa njega i resiti se svih obaveza prema istom.Jako je to tesko!
A ko nam je doneo nesto revolucionarno u zadnje vreme?kefalo napisao:A ovo cime se neki odusevljavaju (ne kritikujem) tipa c905, meni uopste nije impresivno, niti icim revolucionarno...
SE C905 nije nista revolucionarno,ali se mora priznati da je jaka evolucija na polju dumb telefona,kako po funkcijama, kako po kvalitetu izrade.
Trenutno mislim da je C905 i C902 nesto najbolje sto se moze uzeti iz ne smart kolekcije.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- tehno maniac
- Mobil manijak
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Sve nade u X10,gubitak 167 miliona dolara,opet to je "plus" naspram 187 u istom periodu prethodne godine.Naravno tu su ukljuceni troskovi restruktuiranja itd.Nazalost gubitke beleze jos drugog tromesecja 2008.
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_l ... s-1399.php
http://www.sonyericsson.com/cws/corpora ... l-20100122
Iskreno se nadam i voleo bih da SE uspe i da ih x10 malo povrati.
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_l ... s-1399.php
http://www.sonyericsson.com/cws/corpora ... l-20100122
Iskreno se nadam i voleo bih da SE uspe i da ih x10 malo povrati.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
X10 će vjerovatno biti skup, tako da mislim da ću ga zaobići (nažalost, jer je čudovište!). Ali ako Vivaz bude negdje oko 300€ (ili ne daj Bože ispod) biće savršen telefon. Vrlo rado bih kupio (dobar) SE telefon, čak radije nego bilo koje druge firme, jer bi bilo šteta da propadnu. Mislim, izbacili su neke od najboljih i najšmekerskijih telefona i još uvijek imaju potencijala za to. Bilo bi šteta izgubiti ih.
Pozdrav!
Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Vincent, A kad pogledas, I Sony pa i Erricson su imali dobre telefone
I opet su propali... Izgleda da im je to u familiji
Bila bi steta, al izgleda da je to realnost...
Mislim da je bolje da su izbacili par modela sa proverenim stvarima, da stanu na noge, pa posle nek eksperimentisu koliko god zele

Mislim da je bolje da su izbacili par modela sa proverenim stvarima, da stanu na noge, pa posle nek eksperimentisu koliko god zele

Nokia E71... Elegant, but deadly
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
kapoerista90, pa i izbacilu su par modela sa provernim stvarima (c510,c901...) i to ih opet ne vodi nigde,jer ce nih kupovati ljubitelji SE brenda,pre bih rekao da im treba neka bas bas revolucija da bi se opet prodrmali (kako oni,tako i trziste) i poceli da vracaju poverenje u brend...(imali su takvih problema sa flagship telefonima,k850,w910,c905...da su ih ljudi jednostavno zaobilazili u sirokom luku)
D500&E71
glavni problemi SE-a su kasnjenje sa izbacivanjem konkurentnih modela na trziste kao i visoka cena aparata kada se pojave... i sada su neki modeli iz SE game preskupi za ono sto pruzaju iako su vec dugo na trzistu... setite se samo koliko smo cekali G900, Xperiju ili sl. dok su i Nokia i Samsung, kao glavni rivali, vec na trzistu imali po minimum dva slicna modela...

Steta sto su probili termine za izbacivanje X2 i na kraju kada su je izbacili korisnici se zale da je sw previse bagovit, da nije kvalitetno odradjen i utegnut kao X1, a o visokoj ceni da ne pricamo. Imali su lepu sansu da se donekle sa tim telefoncicem izvuku ali opet su uprskali.
Videcemo kakva ce situacija biti sa X10.
Videcemo kakva ce situacija biti sa X10.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●