Formiranje i punjenje baterija
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Da li je moguće da i posle šest strana naširokog i nadugačkog polemisanja neko može da bude u nedoumici? Tz, tz, tz... 

● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
Da, definitivno bi trebalo srediti i pročistiti ovu temu, kao i mnoge druge koje su "kao" uputstva. Videćemo, treba vremena, volje... 

● PRAVILA FORUMA ●
Lepo na (orginalnom) uputstvu za moj telefon pise baterija je fabricki formairana memorijski efekat ne postoji. U pitanju je LI-polimer baterija 1400 Mah traje 3 dana max koriscenja MP3 player GPRS, oko 5 dana bez nekih prevelikih i zahtevnih APPs nisam uspeo duze od 5 jedino kada ga uoopste ne koristim. Za ostale tipove baterija ne znam i necu da pisem za Li polimer znam i lepo su mi ljudi napisali. Inace kada ga ostavim da se puni duze od 3-4 sata punjac sam iskljuci punjenje (ima neki mikro prekidac predpostavljam) naravno baterija je vec puna tada, i to su isto napisali u uputstvu.
- vlaki
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
- :: SG Note II
- :: Nokia 6630
Sad chujem od burazera, kao lik formirao bat. 3x15 ili x12 sati, i sad mu traje 6-8 dana... ne verujem poshto je u pitanju n70... moguce da mu phone 'bleji' na stolu chitav dan...
Pozz!

Pozz!

"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Samo da dodam nešto u vezi punjača i baterija: danas se svi mobilni telefoni prave tako da se u punjaču nalazi samo osnovna elektronika (trafo sa Grecovim ispravljačem ili elektonski sklop koji snižava napon umesto trafoa), a "pamet" punjača se nalazi u samom telefonu. To omogućava da jedan punjač može da puni više modela telefona (Nokia je po tome poznata). Za automatsko isključenje punjenja nije zadužen mikroprekidač nego nekoliko tranzistora ili u novim varijantama jedno integrisano kolo, a sistem za isključenje radi tako što "pamet" punjača meri i prilagođava jačinu struje punjenja, postepeno je smanjuje i kada se baterija napuni prekine punjenje. Ja sam pre dosta godina napravio univerzalni punjač za NiCd / NiMH baterije koji je imao regulaciju jačine struje punjenja i jedan tranzistor na izlazu koji je kontrolisao struju punjenja i time štitio baterije od prepunjavanja i oštećenja. Kod Li-ION i Li-Polymer baterija je situacija mnogo bolja zato što se one ne moraju formirati i ne mora da se vodi računa da se isprazne do kraja pre ponovnog punjenja.
Ghost
- DJ_Boris
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
- :: Samsung Note 8
- Kontakt:
Ja ne mogu da verujem da se ovde jos uvek prica o formiranju baterija....
ZNAČI OVAKO:
Baterije se pune dok se ne napune, tj. dok ne pokaze da je puna.
Prazne se do kraja prva 3 puta...
A posle radite sta vam je volja... Punite kad stignete... itd.
Samo imajte u vidu da baterija ce imati najduzi vek ako se puni do kraja i kada se prazni do kraja...
ZNAČI OVAKO:
Baterije se pune dok se ne napune, tj. dok ne pokaze da je puna.
Prazne se do kraja prva 3 puta...
A posle radite sta vam je volja... Punite kad stignete... itd.
Samo imajte u vidu da baterija ce imati najduzi vek ako se puni do kraja i kada se prazni do kraja...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/
- Miškoni
- Administrator
Zato što će onda početi sa otvaranjem novih tema, a i da vidimo koliko još gluposti može biti izrečeno za stogodišnje punjenje x3 i teraformiranje baterija... 

Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 18. Jul 2007. 16:50, izmenjeno 1 put ukupno.
● PRAVILA FORUMA ●
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
- volim sony
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2005. 00:01
lomnica slazem se u potpunosti i stvarno mi je muka od price puni 3 put po 12 sati sta ako ga punim 5 dana po 24 sata ili 1 do kraja pa 3 puta do pola baterije... nisam formirao bateriju na 6610 i stvarno sam punio i preko noci i po pet minuta i sluzila me je 2 godine kao prvog dana i onda sam ga prodao...