Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ova tema je kao rubrika "uradi sam" ili oni pribori "mali elektronicar".
Da li je neko cuo da postoji 3,5 za SonyEricsson kao onaj za nokiu o kome se pricalo? Ovako, cini mi se, da postoji i sansa da se kontakti ipak ne spoje lepo...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Lobachewsky , pa šta, "Uradi sam" i "Elektro pionir, he-he" :D su super, mada su def.sigurnije firmgrade stvari.

popste , pa "samo" je bitno povezati - sve ostalo šta nakačiš, svaka čast, ja i dalje to spajanje ne razumem da bih ozbiljno to i napravio, ali verujem da je zvuk dobar.

Predlog za temu: Nokia AD-15 vs Budženi ad-15 :P :P :P :P :P

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Vlada Zem napisao: Predlog za temu: Nokia AD-15 vs Budženi ad-15 :P :P :P :P :P
e to bih i ja voleo da znam :D ..... tacnije, da li modovani HDS-3 ima onakve propratne "efekte" kao AD-15...

pozdrav...

p.s. @all - da li se vas postupak modovanja sluski razlikuje od onog prikazanag u tutorijalu sa pocetka? ako da, u cemu?

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

@b_udder, Meni se postupak razlikovao u tome sto je tamo tosta paznje posveceno delu "koja je koja" zica, odnosno njihove boje! Dok sam ja sam birao koju cu boju (zicu) za sta da koristim jer ja nisam koristio gotov dzek, nego sam i njega lemio, zato je samo trebalo da obratim paznju nza sta sam iskoristio npr plavu zicu na jednoj strani i da je za isto to iskoristim na drugoj! :wink:

Tutorijali sa pocetka su extra i bas su opsirni, mada mozda i previse opsirni, jer je na plocici sve jasno obelezeno, a i na konektoru je sve logicno, tako da uopste nije problem to odraditi i sa manjim tutorijalom! :)

PozZ

ps Nemojte mi zameriti, sto toliko potenciram da je lako, jer sam isao u elektrotehnicku skolu (Teslu) :wink: 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Koren, hm, od mog druga burazer je zavrsio Teslu.... ima da ga uposlim ;) :D .... a gde se mogu naci te kineske sluske koje pominjete ....da, da, kod Kineza, ali je l ima negde posebno .... da ne trazim 100 godina? :)

pozdrav...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Buvljak (bilo koji), tezge na ulici, sve do 200-300 din.je Kina (ali ne made in nego Kina-Kina) Sony, a ima i Sonny (Powasonic). :disgust: :disgust: :disgust:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Vlada Zem, ja sam mislio na ove sto idu na pop-port, ne na fush Sony itd, posto mi treba za prepravljanje .... ne znam koliko kostaju hds-3 original?

poz...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

b_udder A to, sorry, nisam shvatio, slabo kontam to sklapanje, više sam za "plati pa klati", ali, pozdrav Herojima.
:wink: :wink: :wink:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Vlada Zem, ma slazem se ja, ali me zanima da li je modovani hds-3 bolji posto ovaj ad-15 i nije nesto, pa reko' da dam nekome da mi sklepa :) ...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa našta si ga nakačio (kako "nije nešto")
Pa AD-15 i ne treba da bude "nešto", to je samo adapter, koliko ja shvatam - produžetak, običan, (zašto je to tolika fama) na šta tek treba da nakačiš nešto dobro (i skupo, moguće). :wink: :wink:

Kao kad bi sad na taj adapter prikačio neke šit slušalice i očekuješ čuda?

Ne razumem, to je SAMO adapter.

Šta fali, konkretno, b_udder :blinky: :blinky:

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

b_udder, ne znam da li je modovani hds-3 bolji od AD-15 jer nisam imao prilike da cujem ovaj drugi, ali mogu ti reci da se sa budzenjem dobije na kvalitetu i jacini zvuka, ali to opet nije kao da te iste slusalice koje koristis prikacis na neki mp3 plejer. Jer je tu mob. tel. ogranicavajuci faktor, ipak je njima pustanje muzike sekundarna funkcija! Mozda je najbolje da uzmes od nekoga ko je budzio taj handsfree pa da sam cujes ima li svrhe cimati se oko toga....

PozZ

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Mislim da nema veze da li je AD-15 ili HDS-3 jer ni jedan ni drugi nemaju nikakav pojacivac, nemaju dodatno napajanje, samo prosledjuju zvuk, bitno je na cemu se slusa, ja sam prepravio HDS3 sa Altec slusalicama i mnogo se bolje cuje od nokia sluski, garantujem da bi se isto culo i sa AD-15 i Altec-om, to je samo moj misljenje, ne znaci da sam upravu, Pozdrav :)
HOX Titanium gray

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

mkvb, cudne konstatacije. hds-3 PODRAZUMEVA i same bubice, koje su u sustini osdgovorne za sam zvuk! Sa ad15 jeste da se 'samo' prosledjuje zvuk, ali ako stavis bolje slusalice, logicno je da ce se bolje cuti. Ne kontam najbolje sta hoces da kazes... Ako stavis bubice sa hds-3 na ad-15 dobio bi isto kao i sa SAMOG hds-3... :|

"garantujem da bi se isto culo i sa AD-15 i Altec-om, to je samo moj misljenje" - - - da da, sigurno.
(na kraju posta sam skontao sta si hteo da kazes... ne obracaj paznju, ne bih da brisem toliki text)

Ad-15 vs buzdeni adapter - - - u najboljoj varijanti dobijes ISTU stvar. Budzenje moze samo da ispadne losije, ako pravi neko ne toliko strucan... ne moze se izvuci vise, poprilicno sam siguran u to.
:uhuh:

:wink:
...shit happens... keep d smile!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Kad vec poredimo AD-15 i budzevinu hds-3, imam jedno pitanje... Radi li AD-15 kao handsfree, odnosno ima li mikrofon u sebi? Posto nigde nisam primetio da se to spominje...

PozZ

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Koren napisao:Kad vec poredimo AD-15 i budzevinu hds-3, imam jedno pitanje... Radi li AD-15 kao handsfree, odnosno ima li mikrofon u sebi? Posto nigde nisam primetio da se to spominje...

PozZ
AD-15 nema, ali to je ispravljeno sa novim AD-46 koji ima mikrofon ;)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

U tom slucaju ja bih svoj glas definitivno dao budzenju, jer se dobije isti kvalitet zvuka a zadrzava se funkcionalnost handsfree-a! 8)

PozZ

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Imaj na umu da je budenje rizicnije od kvarova... a ad-46 ima jako dugacak kabal, pa kad na to dodas i duzinu kabla samih slusalica dobijes puuuuuno kablaaaaa

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa dobro ako si ih sklepao znash i da ih popravish,neje tolika frka... :roll:

A AD-46..pa taman da obmotash telefon kablom...

Slika

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Dexter napisao:Pa dobro ako si ih sklepao znash i da ih popravish,neje tolika frka... :roll:

A AD-46..pa taman da obmotash telefon kablom...

....telefon i sebe....

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ja sad imam 3+1=4m kabla na mob, moš'misliti, užas. Ali opet se ne bih menjao sa davnašnjim vremenima, nema šanse (setite se tzv."slušalica").
Adapter, ako već izvoljevamo, mora da bude Kratak!
A najbolje je da neki genije konačno shvati koliko je VAŽNA 3,5mm rupa na samom telefonu!!??
Baš je teško.

Odgovori